7-4-2016------ΤΩΒΙΤ---- 7 Κοιτάξτε αυτά που για χάρη σας θα κάνει κι ευχαριστήστε τον μ’ όση έχει δύναμη η φωνή σας.-----Ιωάννης 1: 1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος. 2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό. 3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει. 4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων. 5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε…

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



13--ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΩΒΙΤ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ
                 01

1 Ο Τωβίτ έγραψε ευχαριστήρια προσευχή στο Θεό.

2 Δοξασμένος να είναι ο Θεός που ζει αιώνια και δοξασμένη η βασιλεία του! Αυτός τιμωρεί μα και σπλαχνίζεται κατεβάζει στον Άδη κι ανεβάζει και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί από τη δύναμη του να ξεφύγει.
3 Ευχαριστήστε τον Ισραηλίτες μπρος στα έθνη (εγώ θα πω η Εκκλησία του σήμερα) γιατί αυτός μας διασκόρπισε σ’ αυτά
4 εκεί το μεγαλείο του φανερώστε!
   Δοξάστε τον μπρος στους ανθρώπους γιατί αυτός είναι Κύριος και Θεός μας, αυτός είναι πατέρας μας αιώνιος.
  Θα μας Τιμωρήσει για τις αδικίες μας μα πάλι θα σπλαχνιστεί και θα μας συγχωρήσει και θα μας συγκεντρώσει απ’ όλα τα έθνη όπου κι’ αν έχουμε διασκορπιστεί.
(και πάλι είναι στον τόπο τους μαζεμένοι)

 Αν επιστρέψετε σ’ αυτόν με όλη την καρδιά σας και με όλη την ψυχή σας κι αν εφαρμόσετε το νόμο του τότε θα’ ρθει πάλι κοντά σας και δεν θα κρύψει πια το πρόσωπο του από σας.
 7 Κοιτάξτε αυτά που για χάρη σας θα κάνει κι ευχαριστήστε τον  μ’ όση έχει δύναμη η φωνή σας!  Τον Κύριο δοξάστε της δικαιοσύνης τιμήστε τον αιώνιο βασιλιά!
8 εγώ στη χώρα της αιχμαλωσίας μου αυτόν ευχαριστώ και διακηρύττω τη δύναμη του και το μεγαλείο του στο έθνος των αμαρτωλών.
Αλλάξτε δρόμο αμαρτωλοί και πράξετε το σωστό ενώπιον του ίσως σας δεχτεί και να σας ελεήσει
**

Τωβίτ
7 Κοιτάξτε αυτά που για χάρη σας θα κάνει κι ευχαριστήστε τον  μ’ όση έχει δύναμη η φωνή σας.
Ιωάννης 1:
..11 Στα δικά του ήρθε, και οι δικοί του δεν τον δέχθηκαν.
12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του·
13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.

Ιωάννης 3:
13 Και κανένας δεν ανέβηκε στον ουρανό, παρά αυτός που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός τού ανθρώπου, αυτός που είναι στον ουρανό.
14 Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι μέσα στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός τού ανθρώπου·
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.

17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.

Αμήν