23--4---2016--------Γνώση και επίγνωση ¨ Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;¨ Πράξεις 8:30--- Βάμβας 30 Και ο Φίλιππος έδραμε πλησίον και ήκουσεν αυτόν αναγινώσκοντα τον προφήτην Ησαΐαν και είπεν· Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


04--ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
22 —2016 —ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1994
Γνώση και επίγνωση
 ¨ Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;¨
Πράξεις 8:30--- Βάμβας 
30 Και ο Φίλιππος έδραμε πλησίον και ήκουσεν αυτόν αναγινώσκοντα τον προφήτην Ησαΐαν και είπεν· Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;
Πράξεις 8:30--- Σ. Φίλος
30 Και ο Φίλιππος έτρεξε κοντά, και τον άκουσε να διαβάζει τον προφήτη Ησαϊα, και είπε: Άραγε, καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;
**

¨ Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις;¨ ερώτηση στον Ευνούχο της Κανδάκης τότε σε πόσους δυστυχώς και σήμερα! Το να ¨αναγινώσκεις¨το λόγο του Θεού είναι πολύ καλό, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είναι τέρμα ,αλλά είναι δρόμος. Το ¨γινώσκειν¨,πρέπει να είναι σκοπός του ¨αναγινώσκειν¨.
  Ακόμη και στις μέρες  του Κυρίου υπήρχαν θρησκευόμενοι άνθρωποι που ερευνούσαν τις Γραφές σαν τέλεση θρησκευτικού καθήκοντος χωρίς πιο πέρα προβληματισμό ή σκοπό. Γι’ αυτό ο Χριστός τους τόνισε ¨αι Γραφαί…μαρτυρούσι περί εμού¨
**
Ιωάννης 5:39---Βάμβας 
39 Ερευνάτε τας γραφάς, διότι σεις νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον· και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού·
Ιωάννης 5:39---Σ. Φίλος
39 Ερευνάτε τις γραφές, επειδή εσείς νομίζετε ότι μέσα σ' αυτές έχετε αιώνια ζωή· και εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα.

**Μελέτη συνεπώς βιβλική που δεν οδηγεί στον Χριστό είναι μάταιη και όχι σπάνια επικίνδυνη. Οδηγεί σε γνώση που ¨φυσιοί¨-- (φουσκώνει)
Α΄ Κορινθίους 8:1---Βάμβας 
1 Περί δε των ειδωλοθύτων, εξεύρομεν ότι πάντες έχομεν γνώσιν, η γνώσις όμως φυσιοί, η δε αγάπη οικοδομεί.
Α΄ Κορινθίους 8:1---Σ. Φίλος
1 ΑΛΛΑ, για τα ειδωλόθυτα, ξέρουμε ότι, όλοι έχουμε γνώση· η γνώση, όμως, φουσκώνει τον άνθρωπο προς υπερηφάνεια, ενώ η αγάπη οικοδομεί.
**
Και όχι σε στενότερη επικοινωνία με τον Χριστό.
  Είναι όμως πρέπον στο σημερινό μας ανάγνωσμα να σκεφτούμε
Και όλους εκείνους που δεν ¨γινώσκουν¨ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν τη βίβλο στη γλώσσα που μιλούν και καταλαβαίνουν. Είναι ατύχημα που οι συνταγματικοί περιορισμοί πάνω από ενάμιση αιώνα τώρα, έ-χουν εμποδίσει τη δημιουργία πολλών μεταφράσεων της βίβλου έτσι που ήδη να είχε προκριθεί και επιβληθεί η αρτιότερη. Όμως ευχαριστούμε τον Θεό για την αρχή που γίνηκε κι ευχόμαστε να γίνει ακόμη εργασία στον τομέα αυτό, από ανθρώπους που θα διαθέτουν όχι μόνο τις ειδικές γνώσεις αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στα θεία αρχέτυπα. Ιδιαίτερα τούτο το δεύτερο που όσο πάει και σπανίζει.
Έχουμε τόση ανάγκη!.. Αμήν
**

04--ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
23 —2016 — ΣΑΒΒΑΤΟ
Πράξεις 8
26 Και ένας άγγελος του Κυρίου μίλησε στον Φίλιππο, λέγοντας: Σήκω, και πήγαινε κατά το μεσημβρινό μέρος, στον δρόμο που κατεβαίνει από την Ιερουσαλήμ στη Γάζα· (αυτός είναι έρημος).
27 Και αφού σηκώθηκε, πήγε. Και ξάφνου, ένας άνθρωπος Αιθίοπας, ευνούχος, άρχοντας της Κανδάκης, της βασίλισσας των Αιθιόπων, που ήταν επιτηρητής σε όλους τούς θησαυρούς της· αυτός είχε έρθει για να προσκυνήσει στην Ιερουσαλήμ.
28 Και επέστρεφε, και καθισμένος επάνω στην άμαξά του, διάβαζε τον προφήτη Ησαϊα.
29 Και το Πνεύμα είπε στον Φίλιππο: Πλησίασε, και προσκολλήσου σ' αυτή την άμαξα.
30 Και ο Φίλιππος έτρεξε κοντά, και τον άκουσε να διαβάζει τον προφήτη Ησαϊα, και είπε: Άραγε, καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;

31 Και εκείνος είπε: Και πώς θα μπορούσα, αν κάποιος δεν με οδηγήσει; Και παρακάλεσε τον Φίλιππο να ανέβει και να καθήσει μαζί του.
32 Και το χωρίο τής γραφής, που διάβαζε, ήταν τούτο: «Φέρθηκε σαν πρόβατο σε σφαγή, και σαν αρνί άφωνο μπροστά σ' αυτόν που το κουρεύει, έτσι δεν ανοίγει το στόμα του.
33 Μέσα στην ταπείνωσή του η κρίση του αφαιρέθηκε· και τη γενεά του ποιος θα τη διηγηθεί; Επειδή, η ζωή του σηκώνεται από τη γη».
34 Και ο ευνούχος, αποκρινόμενος στον Φίλιππο, είπε: Σε παρακαλώ, για ποιον το λέει αυτό ο προφήτης; Για τον εαυτό του ή για κάποιον άλλον;
35 Και ο Φίλιππος, ανοίγοντας το στόμα του, και αρχίζοντας από τούτη τη γραφή ευαγγελίστηκε σ' αυτόν τον Ιησού.
36 Και καθώς εξακολουθούσαν τον δρόμο, ήρθαν σε κάποιον τόπο με νερό· και ο ευνούχος λέει: Δες, νερό· τι με εμποδίζει να βαπτιστώ;

37 Και ο Φίλιππος είπε: Αν πιστεύεις με όλη σου την καρδιά, μπορείς. Και αποκρινόμενος είπε: Πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός τού Θεού.
38 Και πρόσταξε να σταθεί η άμαξα· και κατέβηκαν και οι δύο στο νερό, ο Φίλιππος και ο ευνούχος· και τον βάπτισε.
39 Και όταν ανέβηκαν από το νερό, το Πνεύμα τού Κυρίου άρπαξε τον Φίλιππο, και ο ευνούχος δεν τον είδε πλέον, αλλά πορευόταν τον δρόμο του χαίροντας.
40 Και ο Φίλιππος βρέθηκε στην Άζωτο, και καθώς περνούσε κήρυττε σε όλες τις πόλεις, μέχρις ότου ήρθε στην Καισάρεια.


…………………………………………