20--4--2016-------- "Επειδή έσπειραν άνεμον, διά τούτο θέλουσι θερίσει ανεμοστρόβιλον" Ωσηέ 8:7

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Ωσηέ 8:7   "Επειδή έσπειραν άνεμον, διά τούτο θέλουσι θερίσει ανεμοστρόβιλον"  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003                

Επαναλαμβανόμενο λάθος

        Στον πρόσφατο πόλεμο στο Ιράκ, πολλοί Αμερικανοί Προτεστάντες υποστήριζαν πως δήθεν ο Θεός βοηθά τους Αμερικανούς να νικήσουν τους κακούς ισλαμιστές. [Δεν μπόρεσε όμως –ή μάλλον δεν θέλει– να τους προστατέψει στη συνέχεια από τους αντεπιτιθέμενους Ιρακινούς, αφού ήδη οι “μετά την λήξη του πολέμου” νεκροί Αμερικανοί έχουν ξεπεράσει εκείνους των μαχών...]. Αλλά το ίδιο λάθος της αδικαιολόγητης ανάμειξης ανθρώπων της θρησκείας –και μάλιστα της χριστιανικής– σε πολεμικές υποθέσεις επαναλαμβάνεται μόνιμα και αδιόρθωτα.

        Από τα χρόνια του Βυζαντίου, με την “Υπέρμαχο στρατηγό”, που δήθεν ήταν ικανή να σώζει την Κωνσταντινούπολη από τους Άβαρους–όχι όμως και από τους Σταυροφόρους ή τους Τούρκους, μέχρι την “Αγία Σκέπη”, που δήθεν προστάτευσε την Ελλάδα από την εισβολή των Ιταλών το 1940–όχι όμως και από την εισβολή των Γερμανών το 1941, το ίδιο λάθος γίνεται, δυστυχώς, από όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα, και πάντα οι άνθρωποι γελοιοποιούνται χωρίς όμως κανείς να ομολογεί το λάθος του.

        Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η ανεύθυνη και πολλές φορές ανέντιμη κατάχρηση. Και λέμε κατάχρηση επειδή, αν δεν είναι τούτο παράβαση της Εντολής «Μη λάβης το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω», τι άλλο θα μπορούσε να είναι; (Έξοδ. 20/κ/7)

        Το θέμα ήρθε ξανά στην επιφάνεια με τρία πρόσφατα δείγματα, στα οποία καλείται η προσοχή των αναγνωστών του «Τ».[*]


        Πρώτα αναφερόμαστε σε μια «Προσευχή», γραμμένη από την Γερμανίδα Διαμαρτυρόμενη μ. Βασιλεία Σλινκ, –αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι μοναχές και μοναστήρια υπάρχουν και στην εκκλησία των Διαμαρτυρομένων;– «για το μεγάλο πρόβλημα της τρομοκρατίας», η οποία κυκλοφόρησε σε φυλλάδιο τελευταία και στην Αθήνα.     
        Στο κείμενο αυτό η Διαμαρτυρόμενη καλόγρια παρακαλάει τον Θεό να επέμβει ενάντια στους τρομοκράτες, και π.χ. προσεύχεται:

            ...κατά του λαθρεμπορίου όπλων, όχι όμως και κατά της βιομηχανίας των όπλων.

            ...ώστε «να μην παρέχονται στους τρομοκράτες πληροφορίες που μπορούν να προωθήσουν τα σχέδιά τους», όχι όμως και για την κατασκοπεία που γίνεται από κρατικές υπηρεσίες.

            ...για προστασία όσων «προσπαθούν για τη σύλληψη τρομοκρατών», όχι όμως για την τρομοκρατία των μεγάλων δυνάμεων σε βάρος των λαών.

            Είναι συνεπώς άδικη τούτη η προσευχή, επειδή δεν εύχεται για το δίκαιο και το αγαθό αλλά για το δίκαιο του ισχυρού και το αγαθό εκείνων που βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αυτό όμως δεν είναι δικαιοσύνη και συνεπώς ο Θεός δεν ακούει τέτοιες προσευχές.


        Το δεύτερο θέμα αφορά μια δημοσίευση στο περιοδικό «Βύβλος» (Οκτ. 2003, σελ. 9-12), όπου προβάλλεται επιστολή γραμμένη το 1940 από τον Κώστα Μεταλληνό για τους Έλληνες στρατιώτες στο μέτωπο της Αλβανίας.     

        Κανείς δεν ξέρει κατά πόσον ο Κ.Μ. θα ξαναέγραφε και θα υπέγραφε την ίδια επιστολή αν ζούσε σήμερα, όμως ο αντικειμενικός παρατηρητής υποχρεούται να προσέξει και να σημειώσει την ευκολία με την οποία χρησιμοποίησε σ’ αυτό το κείμενο διάφορα χωρία των Αγίων Γραφών, ξεκομμένα από το συμφραζόμενο και εφαρμοσμένα σε εντελώς άσχετα πρόσωπα και πράγματα. Ασφαλώς, κανείς δε μπορεί να πει σοβαρά ότι η προσευχή π.χ. του βασιλιά Ασά μπορεί να εφαρμοστεί στον καθένα και ανά πάσα στιγμή, ούτε ακόμη και αν δεχτούμε ότι μάχεται «δίκαιον Αγώνα».

        Το ζήτημα εδώ δεν είναι η γνώμη του Κ.Μ., ότι οι Έλληνες φαντάροι έγραφαν «τις ηρωικότερες σκηνές της ελληνικής εποποιίας». Γι’ αυτό μίλησαν και έγραψαν άλλοι ειδικότεροι εκείνου και ημών.


        Υπάρχει ωστόσο πρόβλημα, με τίνος την εξουσιοδότηση έπειθε τον αναγνώστη του ότι είχε «την υψίστη τιμή και το μεγάλο ευτύχημα να είναι όργανον του Θεού»; Με ποια προφητική ικανότητα τον διαβεβαίωνε ότι «διαρκώς προχωρείς με σύνθημα να τον ρίξης στη θάλασσα^ και θα τον ρίξης!»; Και πώς στο τέλος της επιστολής του κατέληγε με την παραίνεση: «Οπλισθήτε όλοι με τα λόγια αυτά ωσάν με θώρακα ατσαλένιον. Ο Θεός σάς οδηγεί για τα πεπρωμένα της μεγάλης Φυλής μας. Η Νίκη και τώρα και τελικώς θα είναι δική μας με την βοήθεια του Ζώντος Θεού»; Από πού έπαιρνε αυτό το θάρρος;
        Πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι σωστό για έναν χριστιανό να θεωρεί καμία φυλή «μεγάλη» έναντι των συνανθρώπων της, είναι γνωστόν ότι ύστερα από μερικούς μόνο μήνες το μέτωπο κατέρρευσε και τα ιταλικά στρατεύματα μαζί με τα γερμανικά κατέλαβαν τη χώρα. Τελικά η νίκη ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, κι ας βεβαίωνε περί του αντιθέτου ο Κ.Μ. τους παραλήπτες της επιστολής του.


        Οι χιλιάδες των νεκρών της κατοχής είτε από πείνα και αντίποινα είτε στις μάχες της αντίστασης, η καταστροφή της υποδομής και της οικονομίας της χώρας, η παρεμπόδιση της μόρφωσης και της προόδου, που έφερε τόσο πίσω το λαό μας, και τόσα άλλα, οπωσδήποτε δεν ήταν Νίκη που χάρισε σε μας ο Θεός.
       Αν το ζητούμενο ήταν κατά πόσον και με ποιο τρόπο έχει εμπλοκή ο Θεός στις υποθέσεις των λαών, αυτό συχνά μαρτυρείται στις Γραφές, όμως δεν δίδονται εξηγήσεις για το πώς και το γιατί και φυσικά δεν είμαστε εμείς που θα ορίσουμε στον Θεό τι πρέπει να κάνει και πότε να το κάνει.

        Εκείνο που εξετάζεται εδώ είναι αν επιτρέπεται εμείς οι άνθρωποι να χρησιμοποιούμε και να εμπλέκουμε κατά βούληση το βιβλίο του Θεού και το Όνομα του Θεού στις γήινες υποθέσεις μας, και μάλιστα σε υποθέσεις αιματοβαμμένες. Και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, ούτε μπορούμε ούτε επιτρέπεται να το κάνουμε.

        Τα παραπάνω δεν γράφτηκαν για να προσβάλλουν κανέναν. Γράφτηκαν αποκλειστικά και μόνο για να προλάβουν από του να επαναληφθούν ξανά τα ίδια λάθη.


        Θα το μάθουμε το μάθημα; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

        Ακόμη και ο προφήτης Ιερεμίας βρέθηκε κάποτε στο δίλημμα να ρωτήσει τον Θεό: «Ω Κύριε Θεέ απατών λοιπόν ηπάτησας τον λαόν τούτον και την Ιερουσαλήμ, λέγων, Ειρήνην θέλετε έχει· ενώ η μάχαιρα έφθασεν έως της ψυχής;» Μπορούμε άραγε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τους άλλους ανθρώπους; Μάλλον όχι.

        Η ροπή του ανθρώπου είναι να φαντάζεται και να διεκδικεί για τον εαυτό του την καλύτερη περιποίηση, αντιμετώπιση και φροντίδα του Θεού. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν φτάσει να δεσμεύει ή συνταυτίζει τον Θεό με λαούς και έθνη δήθεν ανώτερης τάξης και υψίστων δικαιωμάτων... Αυτό όμως είναι λάθος και μάλιστα λάθος που επαναλαμβάνεται αδικαιολόγητα. |

        [*] Στο τρίτο παράδειγμα, που αφορά τον Αμερικανό ψευδοπροφήτη Cenneth Copeland, αναφέρεται το άρθρο που ακολουθεί.

 -  "Επειδή έσπειραν άνεμον, διά τούτο θέλουσι θερίσει ανεμοστρόβιλον"   Ωσηέ 8:7  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003                
           Σύγχρονοι  ψευδοπροφήτες

        Ε ί ν α ι   η  ώρα  του  Θεού ;

        Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Believer’s Voice of Victory» που ο ίδιος εκδίδει [δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο 2003], μια δήθεν “προφητεία” έγινε από τον Αμερικανό Πεντηκοστιανό κήρυκα Kenneth Copeland, όπου ο Θεός δεσμευόταν να υπηρετήσει τους Αμερικανούς αλλά και το κράτος του Ισραήλ “με τρόπο ανεπανάληπτο”. Με μεγάλη θλίψη παρουσιάζουμε αυτό το βλάσφημο όσο και ανόητο κείμενο, για να δουν οι αναγνώστες μας ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝτους ανθρώπους κάποιοι δήθεν χριστιανοί και δήθεν προφήτες, με μοναδικό σκοπό  να κερδίζουν χρήματα και να ζουν πλουσιοπάροχα. Τα σχόλιά μας ακολουθούν στο τέλος. (Οι υπογραμμίσεις είναι του «Τ»).

     «Αυτός είναι ο καιρός μου, λέει ο Κύριος.

            »Τα πράγματα πρόκειται να πάρουν στροφή στο έθνος μας και στο έθνος του Ισραήλ. Πρόκειται να είναι μια γρήγορη στροφή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι έτοιμα να συμβούν, και εάν νομίζετε ότι αυτές οι τελευταίες εκλογές ήταν έκπληξη, περιμένετε έως ότου κάνω όσα πρόκειται να κάνω σε αυτή τη χώρα. Έχω αρχίσει ήδη, και θα το ξέρετε όταν θα το δείτε.... Ναι θα το ξέρετε ακριβώς όταν συμβεί. Είναι μια στροφή που θα πάρει το έθνος και οι άνθρωποι θα πουν, ``Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να το έχουμε. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα φτάναμε εδώ.’’


            »Ω, ναι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δουν την πιο καλή τους ώρα. Αλλά είναι κοντά, πολύ, πολύ, πολύ κοντά. Πολύ, πολύ, πολύ κοντά, που μπορείς να το αγγίξεις. Μεγάλα πράγματα, μεγάλα πράγματα, μικρά πράγματα. Πρόκειται να το κάνουμε αυτό μαζί, λέει ο Κύριος, το Πνεύμα της Χάρης. Μερικά θαυμάσια πράγματα από τον ουρανό, θαυμάσια πράγματα πρόκειται να λάβουν χώρα πολιτικά. Επαναφέρω αυτό το έθνος πίσω στις ρίζες του. Το φέρνω πίσω στο σημείο που το άρχισα.... Θα καταλάβετε περισσότερα καθώς οι ημέρες θα περνούν. Κάνετε τους εαυτούς σας διαθέσιμους σε Μένα για να προσεύχεστε και θα σας αφήσω να είστε μέσα στα πράγματα. Θα σας αφήσω μέσα σ’ αυτό πριν συμβεί. Θα πείτε, «Ουχ-χουχ, δείτε εκεί σας είπα». Δόξα στον Κύριο.


            »Το Ισραήλ ως έθνος έρχεται σε μια θέση που δεν γνώρισε ποτέ πριν. Φανερώνομαι στο έθνος του Ισραήλ. Και θα δείτε και θα καταλάβετε μερικά πολιτικά πράγματα στο πολύ εγγύς μέλλον, ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο, αλλά έπειτα περισσότερο τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το πρώτο μισό του μήνα Μαρτίου του 2003.

            »Το 2003 θα δείτε και θα γνωρίσετε περισσότερα από Εμένα, λέει ο Κύριος. Το 2003 θα είναι βεβαίως αυτό που είπα ότι θα δείτε. Είναι ο καιρός Μου, είμαστε στον καιρό Μου.


            »Ετοιμαστείτε για τη Μεγάλη Ανάσταση.

            »Αλληλούια, αλληλούια, αλληλούια. Βρίσκεστε σε έναν καιρό χάρης. Έναν καιρό φροντίδας Μου στη γη με τρόπους που η ανθρωπότητα δεν έχει δει ποτέ πριν. Στην Πτώση (του Ανθρώπου), στον Κήπο της Εδέμ, συνέβησαν συγκεκριμένα πράγματα που Με ανάγκασαν να κάνω πίσω και να περιμένω. Ορισμένα πράγματα κάτω από τον καιρό του Αδάμ, την εποχή που η γη ήταν κάτω από τον Αδάμ, τον καιρό που διορίστηκε να έχει εκείνος την εξουσία–[υπήρξαν] ορισμένα πράγματα που δε θα μπορούσα να προσπεράσω, ορισμένα πράγματα που έπρεπε να απομακρυνθώ από αυτά, ορισμένες εκδηλώσεις που ήθελε η καρδιά Μου να φέρει στην οικογένειά Μου, στο σώμα Μου και στη γήινη οικογένεια, που δεν Μου επιτρεπόταν να κάνω. Αλλά εκείνες οι ημέρες έχουν τελειώσει.... Προχωρώ εμπρός τώρα σε περιοχές που δεν μου επιτρεπόταν να προχωρήσω για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια αλλά έχω απελευθερωθεί, λέει ο Κύριος.


            »Οι άγγελοί Μου έχουν απελευθερωθεί, λέει ο Κύριος. Είναι ο καιρός Μου. Εγώ είμαι και θα συνεχίσω να είμαι ο Κύριος Γενικός Παράκλητος της Εκκλησίας. Πρόκειται να Με γνωρίσετε με τρόπους που δεν έχετε ονειρευτεί ποτέ. Πρόκειται να Με γνωρίσετε περισσότερο από όσο γνωρίζετε οποιοδήποτε ανθρώπινο ον στο πρόσωπο της γης. Πρόκειται να γνωρίσετε το Λόγο Μου, πρόκειται να έχετε αποκάλυψη του Λόγου Μου που είναι πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσατε πιθανώς να ονειρευτείτε από μόνοι σας. Γιατί βλέπετε την ίδια σας την οικογένεια–οι αδελφοί και οι αδελφές σας και η μητέρα σας και ο μπαμπάς σας και οι παππούδες σας και άλλα μέλη του Σώματος του Χριστού–που είναι ήδη στον ουρανό, ήδη μαθαίνουν αυτά τα πράγματα και εσείς δεν πρόκειται να υστερήσετε. Θα τα διδάξω σε σας την ίδια ώρα που τα διδάσκω σε αυτούς επειδή προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη Ανάσταση, λέει ο Κύριος.»
 ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2016 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ;


        Στείλαμε επιστολή στην οργάνωση του Copeland ρωτώντας να πουν ΠΟΤΕ και ΠΩΣ εκπληρώθηκαν τα παραπάνω λόγια, όμως ακόμη περιμένουμε απάντηση...
        Η πτώση του Columbia όπως
        την έδειξε η NASA στην τηλεόραση.
             
        Καταστροφές στις ΗΠΑ από κυκλώνα. 
        Στο μεταξύ  από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μαθαίνουμε, πως όχι μόνο τίποτα το εξαιρετικό δεν έγινε τη χρονιά που πέρασε, αλλά αντίθετα ήταν από τις χειρότερες τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για το Ισραήλ.

        Ειδικότερα δε στους συγκεκριμένους μήνες που μνημονεύονται στην εν λόγω «προφητεία» οι ΗΠΑ δέχτηκαν όχι ευλογίες αλλά μεγάλα πλήγματα, όπως για παράδειγμα τεράστιες καταστροφές από τυφώνες, πυρκαγιές, και μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο, μέχρι το συνταρακτικότερο, που δεν ήταν άλλο από την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου «Columbia» την 1η Φεβρουαρίου 2003 που εξερράγη κατά την επιστροφή του στη γη σκοτώνοντας επτά αστροναύτες, μεταξύ των οποίων τον πρώτο Ισραηλινό αστροναύτη, Σμήναρχο Ilan Ramon. Και βέβαια ο πόλεμος στο Ιράκ που εξελίσσεται σε τεράστια ζημία των ΗΠΑ σε οικονομικές και ανθρωπιστικές παραμέτρους.---"Επειδή έσπειραν άνεμον, διά τούτο θέλουσι θερίσει ανεμοστρόβιλον"   Ωσηέ 8:7  

        Ο λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος. Ας διαβάσουμε τι λέει σχετικά με τις «ανεκπλήρωτες προφητείες»: «Ο προφήτης όμως όστις ασεβήση και λαλήση εν τω ονόματί μου λόγον τον οποίον εγώ δεν προσέταξα εις αυτόν να λαλήση, ή όστις λαλήση εν τω ονόματι άλλων θεών, ο προφήτης εκείνος θέλει θανατωθή. Και εάν είπης εν τη καρδία σου, Πώς θέλομεν γνωρίσει τον λόγον, τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν; Όταν τις προφήτης λαλήση εν τω ονόματι του Κυρίου και ο λόγος δεν γείνη ουδέ συμβή, ούτος είναι ο λόγος τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν· ελάλησεν αυτόν ο προφήτης εν υπερηφανία· δεν θέλετε φοβηθή απ’ αυτού» (Δευτ. 18/ιη/20-22).

        Πριν από μερικούς μόνο μήνες, όταν γράψαμε για την άλλη απατεώνισσα, την Merilyn Hickey –δυστυχώς, όπως μαθαίνουμε, κάποιοι φροντίζουν για να εκδοθούν βιβλία της και στα ελληνικά– μια αναγνώστρια διαμαρτυρήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να εκφράζεστε έτσι για ανθρώπους που κηρύττουν το ευαγγέλιο». Ο λόγος του Θεού και τα γεγονότα λοιπόν απαντούν και σ’ εκείνη και σε κάθε άλλον που μπορεί να έχει παρόμοια απορία. Δεν φτάνει αγαπητοί μας κάποιοι να λαλούν «εν τω ονόματι του Κυρίου», διότι είναι πολύ πιθανόν να «ελάλησεν αυτόν ο προφήτης εν υπερηφανία».

            Απέναντι σε τέτοιους απατεώνες-ψευδοπροφήτες τι πρέπει να κάνουν οι πιστοί του Χριστού;

            Υπενθυμίζουμε μόνο τον αποστολικό λόγο: «Σας παραγγέλλομεν δε, αδελφοί, εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να απομακρύνησθε από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και ουχί κατά την παράδοσιν, την οποίαν παρέλαβε παρ’ ημών» (Β~ Θεσ. 3/γ/6). |

        "Επειδή έσπειραν άνεμον, διά τούτο θέλουσι θερίσει ανεμοστρόβιλον"   Ωσηέ 8:7


...........................................