9--11--2017---ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




Ο ΚΑΪΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ
Η προσφορά του Κάϊν σύμφωνα με την Επιστολή προς Εβραίους δεν προσφέρθηκε με πίστη ενώ του Άβελ περιγράφεται ως εξής: «Με πίστιν ο Άβελ προσέφερε εις τον Θεόν καλυτέραν θυσίαν παρά ο Κάϊν…»(Εβραίους 11:4).
Δια πίστεως αλλά με πίστη σε τι; Με πίστη στον αποκεκαλυμμένο Λόγο του Θεού σχετικά με το χύσιμο του αίματος. Αυτό είναι ξεκάθαρο από την Εβραϊκή λέξη που χρησιμοποιείται για τη θυσία του ΚάϊνΜΙΝΓΚΧΑΧ που σημαίνει «προσφορά δώρου».

Είναι η ίδια λέξη που χρησιμοποιείται ξανά και ξανά στο λευιτικό για να περιγράψει την εξ’ αλφίτων προσφορά. Στον λαό Ισραήλ παραγγέλθηκε να φέρνει τις εξής πέντε προσφορές:
1/. Το ολοκαύτωμα(Λευιτικό κεφ. α).
2/. Την εξ’ αλφίτων προσφορά (Λευιτικό κεφ. 8).
3/. Την Ειρηνική θυσία (Λευιτικό κεφ. γ).
4/. Την προσφορά για την αμαρτία (Λευιτικό κεφ. δ).
5/. Την  προσφορά για τις παραβάσεις (Λευιτικό κεφ. δ).

Κάθε μία απ’ αυτές ήταν θυσία αίματος εκτός από μία και αυτή ήταν ηΜΙΝΓΚΧΑΧ η εξ΄ αλφίτων προσφορά.
Ήταν από σιμιγδάλι και λάδι. Ζωή όμως δεν θυσίαζαν και αίμα δεν χυνόταν. Ήταν σπουδαία στη θέση της μπορούσε όμως ν’ ακολουθήσει τη θυσία του ολοκαυτώματος με το σφάξιμο της θυσίας. Το ολοκαύτωμα για το θάνατο του Χριστού και η εξ’ αλφίτων προσφορά είναι τύπος της δίκαιης ζωής του Χριστού.
Προτού μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το μοιραίο λάθος του Κάϊν. Ζήτησε μια θρησκεία καλών έργων χωρίς το αίμα της θυσίας. Έβαλε την ΜΙΝΓΚΧΑΧτην εξ’ αλφίτων προσφορά πριν από τη θυσία του ολοκαυτώματος παραβιάζοντας έτσι τις απαιτήσεις του Θεού. Στη θεία σειρά η σωτηρία έρχεται πρώτα κατόπι ακολουθεί η εξ’ αλφίτων προσφορά τα καλά έργα.


.....