23--11--2017----18--19--20--ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΜΙΚΡΑ--ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


  

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
18--19--KAI 20
 04 κεφάλαιο
Η Μελέτη της Βίβλου
Τη χριστιανική ζωή τη ζουν άνθρωποι με σάρκα και αίμα. Όπως η τροφή είναι απαραίτητη για την εξακολούθηση της φυσικής
Ζωής κατά τον ίδιο τρόπο είναι απαραίτητη και για την ανάπτυξη της πνευματικής ζωής.
  Τροφής άσκησης και ανάπαυσης χρειάζονται για τη διατήρηση
Της σωματικής υγείας. Για  την πνευματική υγεία άσκησης είναι η υπηρεσία στο Ευαγγέλιο η ανανέωσης των δαπανωμένων ενεργειών γίνεται δια της προσευχής η δε τροφή είναι ο Λόγος του Θεού. 


Α/. Γιατί Πρέπει Να Μελετάται η Βίβλος

1/. Πρέπει να μελετάμε τον Λόγο του Θεού διότι αυτός είναι η πηγή της πίστεως.
Ρωμαίους 10: 17
«17 Επομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού.»
2/. Η Βίβλος είναι το μέσο με το οποίο το Πνεύμα το Άγιο βεβαιώνει τις καρδιές των ανθρώπων περί των αληθειών του Θεού και αποτελειώνει το έργον του αγιασμού και την μάχαιρα του Πνεύματος ήτις είναι ο Λόγος του Θεού.
Εφεσίους 6:17
«17 και πάρτε την περικεφαλαία τής σωτηρίας, και τη μάχαιρα του Πνεύματος, που είναι ο λόγος τού Θεού»
3/. Η γνώσης του Λόγου του Θεού καθιστά κατορθωτή την αγία ζωή. «εν τη καρδία μου φύλαξα τα λόγια σου δια να μη αμαρτάνω εις Σε».

Ψαλμός 119:11
«11 Στην καρδιά μου φύλαξα τα λόγια σου, για να μη αμαρτάνω σε σένα».
4/. Η Βίβλος παρέχει φως και οδηγία στον Χριστιανό.
Ψαλμός 119: 105
105 Λύχνος στα πόδια μου είναι ο λόγος σου, και φως στα μονοπάτια μου.
5/. Μόνο ο Λόγος του Θεού δύναται να μας διαφυλάξει από σφάλματα και να μας προμηθεύει αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία να μπορούμε να εξετάζουμε κατά πόσον είναι σωστές οι ιδέες και οι απαιτήσεις των ανθρώπων. «όλη η Γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλία…»
Β΄ Τιμοθέου 3: 16-17
16 Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη·
17 για να είναι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος, ετοιμασμένος για κάθε έργο αγαθό

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
19 

Β/. Πως Θα Ωφεληθούμε απ’ Τη Μελέτη Της Βίβλου 

   Αν κάποιος διαβάζει τον Λόγο του Θεού  με νου γεμάτο απ’ τις δικές του σκέψεις και με καρδιά απιστίας δεν πρόκειται να βρει σ’ αυτόν την πλήρωση των αναγκών του. Αν στην καρδιά του φιλοξενεί κάποιο μίσος εναντίον του Υιού του Θεού δεν πρόκειται να βρει μέσα σ’ αυτό το βιβλίο τροφή για την ψυχή του. Όμως ένας ειλικρινείς αρνητής της πίστεως μπορεί και να μεταπειστεί δια της μελέτης της Βίβλου. Δόξα τον Θεό γι’ αυτό! Επιπλέον δε αυτός όταν θα έχει ήδη μεταπειστεί και σωθεί δια της μελέτης του Λόγου της Γραφής θα σταθεροποιείται η πίστης του και θα αυξάνει η γνώσης του περί του προσώπου του Κυρίου Ιησού Χριστού.

  Αλλά το αληθές πνεύμα με το οποίο πρέπει να μελετάται η βίβλος μπορεί να συνοψιστεί στις εξής λέξεις.
1/. Παραδοχή.Ένας μπορεί να επιτρέπει στο Λόγο του Θεού να εισέρχεται στο νου και στην καρδιά του. Μπορεί ακόμα να κατανοεί κάθε τι που μελετά εις αυτόν χωρίς ν’ αφήνει να του διαφεύγει τίποτα από όσα συναντά. Όμως αν θέλει να ωφεληθεί πραγματικά απ’ τη βιβλική του μελέτη πρέπει να’ ανοίγει την ψυχή του για να εισέρθει και μένει μεσ’ την ψυχή μας κάποιο πρόσωπο που αγαπάμε.
 2/. Υπακοή. Δεν είναι  αναγκαίο κάποιος να υποτάσσεται σε κάτι που απλώς παραδέχεται. Η  υπακοή είναι το δεύτερο βήμα. Είναι το βήμα εκείνο που αποδεικνύει ότι αυτός αποδέχεται όσα η Αγία Γραφή εξαγγέλλει και που πάντοτε επακολουθεί της αναγεννήσεως. Αν και μπορεί να υπάρξει περίπτωσης κατά την οποία ένας αναγεννημένος άνθρωπος να μελετά τη Βίβλο χωρίς συγχρόνως να έχει την τελεία διάθεση να υπακούσει στις εντολές της. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να ευλογηθεί να βοηθηθεί και να οικοδομηθεί δια της μελέτης του Λόγου του Θεού θα πρέπει αυτός να προχωρήσει και στο δεύτερο τούτο βήμα.

3/. Παράδοσης.Όπως κάποιος αποκτά την αλήθεια με το να την αποδεχτεί έτσι και η αλήθεια αποκτά εκείνον που θα παραδοθεί εις αυτήν. Πρέπει να κρύψει το Λόγο του Θεού μεσ’ την καρδιά του μέχρις ότου αυτός γίνει ένα μέρος της ζωής του
Και της πείρας του. Όταν επί παραδείγματι ο Θεός λέγει στον άνθρωπο να μη κλέψει πρέπει αυτός όχι απλώς να δεχτεί την αλήθεια αυτή αλλά και να την αφήσει να τον καταλάβει ώστε εμπράκτως να μη κλέψει. Αυτή άλλωστε είναι η δυνατή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Βίβλου στη ζωή του ανθρώπου.


ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
20  (02)

4/. Μετάδοσης. Ο άνθρωπος πρέπει να παίρνει στα χέρια του τη Βίβλο με το πνεύμα όχι απλώς να δεχθεί τις αλήθειες της αλλά και να τις μεταδώσει. Γνωρίζει ότι με αυτήν θα οικοδομηθεί αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι η οικοδομή που θα πάρει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να οικοδομηθούν κι’ άλλοι. Πρέπει να μεταδίδει στους άλλους ότι έχει πραγματοποιηθεί στην πείρα του. Το να μεταδίδουμε τον Λόγο του Θεού, αυτό είναι ένας νόμος ζωής και αυξήσεως!

Γ΄ Με Τι Πνεύμα Πρέπει Να Μελετάμε Την Βίβλο

1/. Οι πιστοί πρέπει να ανοίγουν τη Βίβλο με πνεύμα σεβασμού και πίστεως. Πρέπει να συναισθάνονται ότι μελετούν του Θεού τον Λόγο, όχι απλώς ένα βιβλίο αλλά το βιβλίο που αποκαλύπτει τον νου του Κυρίου.

Αν πράγματι ο Θεός ομιλεί μέσα σ’ αυτήν τούτο έχει να πει το περιεχόμενο της θα πρέπει να είναι περιεχόμενο μεγάλης σημασίας για μας. Εκείνος που πραγματικά πιστεύει στην βίβλο θα πρέπει να την μελετά με σοβαρότητα και διακαή ζήλο.
2/. Εκτός τούτου ο χριστιανός πρέπει να είναι διαρκώς ένας μαθητής. Γνωρίζει ότι ο Θεός έχει ακόμα πολλά μαθήματα να του μεταδώσει και γι’ αυτό πρέπει να κατέχει πάντα μια θέση μαθητού. Αυτό βέβαια απαιτεί σεβασμό ταπεινοφροσύνη και αφιέρωση. Κάθε  τι δε το οποίο εκάστοτε η βίβλος θα τον
διδάσκει  θα πρέπει αποτυπώνεται σε μια ζωή υπακοής.
3/. Εφ’ όσον ο σκοπός της Βίβλου είναι να αποκαλύπτει τον Χριστό κάθε ειλικρινείς σπουδαστής  της Βίβλου θα πρέπει να την μελετά με μια βαθιά επιθυμία να γνωρίσει καλύτερα τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτή η επιθυμία του δεν θα αποβαίνει εις μάτην. Όσο περισσότερο θα μελετά τη Γραφή τόσο περισσότερο πολύτιμος θα γίνεται εις αυτόν ο Σωτήρας.