8--11--2017----6--7--και-8--μαζι-ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


 27-7-2017-ουράνιο τοξο

06
  2)Θεοπνευστία δεν είναι απλός  ένας φωτισμός. Το Άγιον Πνεύμα φωτίζει μια ψυχή πριν αυτή καταλάβει κάποια αλήθεια.
Α΄ Κορινθίους β:10-12
10 Σε μας, όμως, ο Θεός τα αποκάλυψε διαμέσου τού Πνεύματός του· δεδομένου ότι, το Πνεύμα ερευνάει τα πάντα, και τα βάθη τού Θεού.
11 Επειδή, ποιος από τους ανθρώπους γνωρίζει αυτά που είναι μέσα στον άνθρωπο, παρά μονάχα το πνεύμα τού ανθρώπου που είναι μέσα του; Έτσι, και εκείνα που είναι μέσα στον Θεό δεν τα γνωρίζει κανένας, παρά μονάχα το Πνεύμα τού Θεού.
12 Εμείς, όμως, δεν λάβαμε το πνεύμα τού κόσμου, αλλά το Πνεύμα που προέρχεται από τον Θεό, για να γνωρίσουμε εκείνα που χαρίστηκαν σε μας από το Θεό .
 Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

 Αλλά όταν μιλάμε περί Θεοπνευστίας της Βίβλου διόλου δεν εννοούμε αυτό το είδος της πνευματικής κατανοήσεως. Δεν εννοούμε δηλαδή ότι απλώς οι διανοητικές ικανότητες των συγγραφέων ζωογονήθηκαν ή ότι καθαρίσθηκαν τα πνευματικά του μάτια. Η Θεοπνευστία  τους ήταν κάτι πολύ διαφορετικό, όχι μόνο σε βαθμό αλλά και σε είδος, από τις διανοητικές δυνάμεις των συνήθων ανθρώπων ή ακόμα από την πνευματική οξυδέρκεια άλλων. Η Θεοπνευστία των συγγραφέων της Βίβλου ήταν κάτι το μοναδικό ήταν ειδική άμεσος αξιόπιστος φέρουσα ζωή και εμπνέουσα τον εσωτερικό άνθρωπο
 Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο
.  
   3)«Θεοπνευστία» δεν είναι «υπαγόρευση». Πολλές περικοπές της Βίβλου υπαγορεύθηκαν κατά γράμμα απ’ τον Θεό. Τότε ο Θεός έθετε τα λόγια Του στο στόμα των συγγραφέων οι οποίοι τα πρόφεραν ακριβώς όπως Εκείνος τα 
Έβαζε στα χείλη τους. Οι δέκα εντολές επί παραδείγματι ,εγράφησαν «με τον δάκτυλο του Θεού»
Έξοδος λα:18
18 ΚΑΙ έδωσε στον Μωυσή, αφού τελείωσε να μιλάει σ' αυτόν επάνω στο βουνό Σινά, δύο πλάκες τού μαρτυρίου, πέτρινες πλάκες, γραμμένες με το δάχτυλο του Θεού.  
Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
07
 «Hγραφή ήτο μορφή Θεού»
Έξοδος λβ:16
Γραμμένη για τους αναγνώστες του βιβλίου της Εξόδου.
Όταν ο Δαβίδ έδωσε εις τον υιόν του τον Σολομώντα το θείο σχέδιο του ναού είπε: «Τα πάντα….ο Κύριος εφανέρωσε γράψας δια χειρός αυτού προς εμέ πάντα τα έργα του σχεδίου»
Α΄ Χρονικών κη:19
19 Όλα, είπε ο Δαβίδ, τα φανέρωσε ο Κύριος, γράφοντάς τα σε μένα με το χέρι του, όλα τα έργα τού σχεδίου.
Άλλοτε πάλι οι συγγραφείς ανέφεραν αλήθειες χωρίς καν να τις καταλαβαίνουν
Α΄ Πέτρου α: 11
(Βάμβα)11 ερευνώντες εις τίνα ή ποίον καιρόν εφανέρωνε το εν αυτοίς Πνεύμα του Χριστού, ότε προεμαρτύρει τα πάθη του Χριστού και τας μετά ταύτα δόξας·
(Φίλου)11 ερευνώντας, σε ποια περίσταση και σε ποιον καιρό φανέρωνε το Πνεύμα τού Χριστού που ήταν μέσα τους, όταν από πριν έδινε μαρτυρία για τα παθήματα του Χριστού, και τις δόξες ύστερα απ' αυτά·του Θεού. 
 Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

  Οπωσδήποτε όμως η φυσιολογική ενέργεια της Θεοπνευστίας ήταν κατά κανόνα διαφορετική. Το Άγιο Πνεύμα έλεγχε τις σκέψεις και τις κρίσεις των συγγραφέων, επιτρέποντας ες αυτούς να εκφράζονται με ορολογία αντανακλώσα τις
ιδιαίτερες του καθενός χαρακτηριστικές γραμμές.
 Οι συγγραφείς δεν ήσαν αυτόματα. Διατηρούσαν το ύφος, την προσωπικότητα και την αυτοσυνειδησία τους.
Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

Οι προσωπικές τους δυνάμεις δεν ατονούσαν αλλά μάλλον οξύνονταν. Το Άγιο Πνεύμα διέτασσε την συγγραφή , ενώ ο Μωϋσής ,ο Ιωάννης ,ο Πέτρος παρέμεναν οι ίδιοι καθώς έγραφαν. Λόγω δε ακριβώς της αυστηρής της αυθεντικής εποπτείας του Αγίου Πνεύματος επί της συγγραφής των βιβλίων, η βίβλος αποτελείόντως3 τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού.
4) Η «Θεοπνευστία» της Βίβλου δεν μας αναγκάζει να παραδεχτούμε ότι ο Θεός εγκρίνει κάθε κατάσταση η οποία αναφέρεται μέσα σ’ αυτή.
Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

Αυτό είναι προφανές. Πως επί παραδείγματι, ο Παντοδύναμος ήτο δυνατόν να εγκρίνει ως αγαθές ενέργειες του διαβόλου εναντίον του Ιώβ ή ακόμα κι εκείνες των φίλων του; Όμως η Θεοπνευστία της Βίβλου εγγυάται ότι ‘όλα τα γεγονότα με τις λεπτομέρειες των που περιγράφονται  εις αυτήν είναι διατυπωμένα μετά ακριβείας.
Πριν κατεβεί είχε αυτά τα σύννεφα το:27-7-2017-ουράνιο τόξο

5) Η Βίβλος δεν είναι «εν μέρει Θεόπνευστος ή μόνον πνευματικώς»  Είναι Θεόπνευστος σε κάθε θέμα το οποίον πραγματεύεται τόσο ιστορικό ή γεωλογικό όσο και ηθικό ή πνευματικό. Είναι Θεόπνευστος  «και εις το σύνολον της» και κατά λέξιν»
Α΄ Κορινθίους β:13
13 Τα οποία και μιλάμε, όχι με διδαγμένα λόγια ανθρώπινης σοφίας, αλλά διδαγμένα από το Άγιο Πνεύμα, συγκρίνοντας τα πνευματικά προς τα πνευματικά.


 ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
08 
 Δ΄ Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ
 1) Οι Απόστολοι ισχυρίζονται ότι η βίβλος είναι θεόπνευστος.
Ο Παύλος γράφει: «Όλη η Γραφή είναι Θεόπνευστος»…
 Β΄ Τιμοθέου γ:16
16 Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη·
17 για να είναι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος, ετοιμασμένος για κάθε έργο αγαθό.
Και ο Πέτρος προσθέτει: «διότι δεν ήλθε  προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπ’ του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άνθρωποι του Θεού.
Β΄ Πέτρου α:21
21 Επειδή, δεν ήρθε ποτέ προφητεία από θέλημα ανθρώπου, αλλά, οδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, μίλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού.

α) Η Π. Διαθήκη. Οι συγγραφείς της Π. Διαθήκηςήσαν βέβαιοι  ότι εκείνα τα οποία έγραφαν ήταν ο Λόγος του Θεού. Η φράσης
«ούτω λέγει Κύριος»  και οι παρόμοιες άλλες εκφράσεις αναφέρονται πάνω από  διακόσιες φορές στην Π. Διαθήκη. Οι  προφήτες πίστευαν ότι ο Θεός μιλούσε με τα λόγια τους.
Ο Δαβίδ «ο γλυκύς   ψαλμωδός του Ισραήλ» εισήγαγε την προφητική έκφραση: «Πνευμα Κυρίου λάλησε δι εμού και ο λόγος αυτού ήλθεν επί της γλώσσης μου. Ο Θεός του Ισραήλ είπε προς εμέ, ο Βράχος του Ισραήλ λάλησε:»….

Β΄ Σαμουήλ κγ:1-3
1 ΚΑΙ αυτά είναι τα τελευταία λόγια τού Δαβίδ:
Ο Δαβίδ, ο γιος τού Ιεσσαί, είπε, και ο άνδρας που ανεβάστηκε ψηλά,
Ο χρισμένος τού Θεού, και ο γλυκός ψαλμωδός τού Ισραήλ, είπε:
2 Το Πνεύμα τού Κυρίου μίλησε μέσα από μένα, και ο λόγος του ήρθε επάνω στη γλώσσα μου.
3 Ο Θεός τού Ισραήλ μού είπε, ο Βράχος τού Ισραήλ μίλησε, και είπε:
Αυτός που εξουσιάζει επάνω σε ανθρώπους, ας είναι δίκαιος, εξουσιάζοντας με φόβο Θεού· 
Ο Ησαϊας έγραψε: «και είπε ο Κύριος προς εμέ…διότι ούτος λάλησε ο Κύριος προς εμέ»

Ησαϊας η:1:11
11 Επειδή, έτσι μου μίλησε ο Κύριος, με ισχυρό χέρι, και με δίδαξε να μη περπατάω στον δρόμο αυτού τού λαού, λέγοντας:
Ο Ιερεμίας είπε: «Και εξέτεινε Κύριος την χείρα αυτού  και ήγγισε το στόμα μου και είπε  Κύριος προς εμέ. Ιδού έθεσα τους λόγους μου εν τω στόματι σου»
Ιερεμίας α: 9 Και ο Κύριος άπλωσε το χέρι του, και άγγιξε το στόμα μου· και ο Κύριος μου είπε: Δες, έβαλα τα λόγια μου στο στόμα σου.
Ιερεμίας ε: 14 Γι' αυτό, έτσι λέει ο Κύριος, ο Θεός των δυνάμεων: Επειδή μιλάτε αυτό τον λόγο, προσέξτε, εγώ θα κάνω τα λόγια μου στο στόμα σου φωτιά, κι αυτό τον λαό ξύλα, και θα τους καταφάει.
Ιερεμίας ζ: 27 Γι' αυτό, θα τους μιλήσεις όλα αυτά τα λόγια, και δεν θα σε ακούσουν· και θα φωνάξεις προς αυτούς, αλλά δεν θα σου απαντήσουν.
Ιερεμίας ιγ:  12 Γι' αυτό, θα τους μιλήσεις τούτο τον λόγο: Έτσι λέει ο Κύριος, ο Θεός τού Ισραήλ: Κάθε ασκός θα γεμίσει από κρασί· κι αυτοί θα σου πουν: Μήπως, πραγματικά, δεν γνωρίζουμε ότι κάθε ασκός θα γεμίσει από κρασί;
 Εις τον Ιεζεκιήλ είπε ο Κύριος: «Ύπαγε είσελθε εις τον οίκον του Ισραήλ και λάλησον τους λόγους προς αυτούς»
Ιεζεκιήλ γ: 4 Και μου είπε: Γιε ανθρώπου, πήγαινε, μπες μέσα στον οίκο τού Ισραήλ, και μίλησε σ' αυτούς τα λόγια μου.
Ιεζεκιήλ γ: Ο οίκος, όμως, Ισραήλ δεν θέλει να σε ακούσει, για τον λόγο ότι, δεν θέλουν να ακούσουν εμένα· επειδή, ολόκληρος ο οίκος Ισραήλ είναι σκληρομέτωπος και σκληρόκαρδος.

Ο Μιχαίας διαπίστωσε ότι ο λόγος του προήρχετο απ’ τον Θεό:
«Αλλ’ εγώ βεβαίως είμαι πλήρης δυνάμεως δια του Πνεύματος του Κυρίου, και κρίσεως και ισχύος δια να απαγγείλω εις τον Ιακώβ την παράβαση αυτού και εις τον Ισραήλ την αμαρτία αυτού».
Μιχαίας γ: 8 Αλλά εγώ, βέβαια, είμαι γεμάτος δύναμη διαμέσου τού πνεύματος του Κυρίου, και κρίση, και ισχύ, για να αναγγείλω στον Ιακώβ την παράβασή του, και στον Ισραήλ την αμαρτία του.
Ο Αβακούμ άκουσε τον Θεό να ομιλεί: «Γραψον την όρασιν και έκθεσον αυτήν επί πινακιδίων ώστε τρέχων να αναγινώσκει τις αυτήν» (Αβακούμ β:2)
Επιπλέον οι συγγραφείς  της Καινής Διαθήκης πολύ συχνά ισχυρίζονται ότι οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης ήσαν θεόπνευστοι.         
                          
Εβραίους 1:
1 Ο ΘΕΟΣ, τον παλιό καιρό, αφού, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, μίλησε στους πατέρες μας διαμέσου των προφητών, σ' αυτές τις έσχατες ημέρες μίλησε σε μας διαμέσου τού Υιού,
Οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης περί Χριστού επί παραδείγματι
 Ματθαίος 1:22
22 Και όλο αυτό έγινε για να εκπληρωθεί εκείνο που ειπώθηκε από τον Κύριο διαμέσου τού προφήτη, που έλεγε:
Ματθαίος 2:15
15 και ήταν εκεί μέχρι τον θάνατο του Ηρώδη· για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον Κύριο διαμέσου τού προφήτη, λέγοντας: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον γιο μου».
Το Άγιο Πνεύμα μίλησε δια στόματος Δαβίδ.

Πράξεις 1:16
16 Άνδρες αδελφοί, έπρεπε να εκπληρωθεί η γραφή αυτή, που το Άγιο Πνεύμα είχε προείπει διαμέσου τού στόματος του Δαβίδ για τον Ιούδα, ο οποίος έγινε οδηγός σ' αυτούς που συνέλαβαν τον Ιησού·
Και δια Ησαϊου του προφήτου προς τους πατέρες μας.
Πράξεις 28:25

25 Και καθώς ήσαν ασύμφωνοι αναμεταξύ τους, αναχωρούσαν, αφού ο Παύλος είπε έναν λόγο, ότι: Καλά μίλησε το Πνεύμα το Άγιο στους πατέρες μας διαμέσου τού προφήτη Ησαϊα·

....