13—11—2017 ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ;
Η μαρτυρία για μας είναι πραγματική φωτιά όπως του Άβελ ή μια φωνή ή ένα φυσικό συναίσθημα; Μερικοί νομίζουν ότι έτσι είναι. Η Βίβλος όμως λέγει: «Όποιος δεν πιστεύει εις τον Θεόν τον έχει κάνει ψεύτην διότι δεν πίστεψε εις την μαρτυρίαν την οποίαν ο θεός έδωκε δια τον Υιό του». (Α΄ Ιωάννου 5:10).
Η αληθινή μαρτυρία είναι ο Λόγος του Θεού. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος είναι και τι διανοητικό ή φυσικό και περιμένουν φωτιές οράσεις και συναισθήματα. Ο Λόγος του Θεού ποτέ δεν αλλάζει.
Οι υποσχέσεις Του είναι για πάντα οι ίδιες: «Διότι καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί». (Ρωμαίους 10:13).
Το πιστεύω αυτό. Και επικαλούμαι το όνομα Του και ο Θεός λέγει ότι είμαι σωσμένος. Πρέπει να ζητήσουν κάτι παραπάνω; Η υπόσχεση Του δεν είναι αρκετή;  Δεν θα τον προσβάλλουν αν Του  ζητήσουν κάτι επιπρόσθετο με την πιστή υπόσχεση Του; Πιστεύω ότι ο Θεός φυλάττει το Λόγο Του. Κάποιος είπε: «Ο Θεός το είπε. Εγώ το πιστεύω. Αυτό τα Τακτοποιεί όλα».
Δεν χρειάζομαι τίποτε περισσότερο γιατί το Πνεύμα Του τώρα μαρτυρεί με το δικό μου πνεύμα με κάθε πολύτιμη υπόσχεση του Λόγου Του ότι είμαι παιδί Θεού.
Αυτή είναι σωτηρία φίλε μου. Ο Άβελ πίστεψε και η φωτιά έπεσε. Ο Κάϊν κόπιασε και εργάστηκε και πήγε στην αιώνια καταδίκη. Τι έχεις εσύΘρησκεία ήΧριστό;μπορείς να πεις «Γνωρίζω ότι είμαι σωσμένος»; Αν όχι τότε εγκατάλειψε τη θρησκεία σου και δέξου τον Κύριο Ιησού Χριστό τώρα:

ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;
                              ===Δ===
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
«Υπήρχε κάποιος εκ Φαρισαίων του οποίου το όνομα ήταν Νικόδημος άρχων των Ιουδαίων. Αυτός ήλθε νύχτα εις το Ιησούν και του είπε: «Ραββί ξέρομε όσα ήλθες ως διδάσκαλος από τον Θεόν διότι κανείς δεν ημπορεί να κάνει τα θαύματα που συ κάνεις εάν δεν είναι ο Θεός μαζί του». Ο Ιησούς του απεκρίθη: «Αλήθεια –αλήθεια σου λέγω εάν δεν γεννηθεί άνωθεν δεν μπορεί να ιδεί την βασιλεία του Θεού» (Ιωάννης 3:1—3).
Ο Νικόδημος αν και ήταν ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος δεν ήταν σωσμένος.
Όλες οι περικοπές του Ευαγγελίου που μιλούν γι’ αυτόν δεν αναφέρουν ούτε ένα κακό πράγμα γι’ αυτόν. 
Μερικοί τον κατηγορούν για δειλία γιατί ήρθε στο Χριστό νύχτα.

Ίσως όμως ήταν η μόνη κατάλληλη ώρα να συνομιλήσει με το Χριστό. από το πρωί ως το βράδυ ο Ιησούς βρισκόταν ανάμεσα σε πλήθη ανθρώπων και δεν υπήρχε κάποια ευκαιρία γι’ αυτόν τον υπέρ-θρησκευόμενο άνθρωπο να Τον δει. Άλλοι λένε ότι ο Νικόδημος παράμεινε κρυφός μαθητής του Κυρίου.
Αυτό όμως ίσως να είχε κίνητρο την επιθυμία του να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για χάρη του Χριστού στο μεγάλο Συνέδριο του Σανχενδρείν. Χώρια  απ’ αυτές τις αμφίβολες εξαιρέσεις η μαρτυρία δείχνει στο γεγονός ότι ο Νικόδημος ήταν θαυμάσιος ηθικός θρησκευόμενος μορφωμένος νομοταγής άνθρωπος της Εκκλησίας. Δεν  είχε όμως σωτηρία. Του έλλειπε ένα πράγμα: Η νέα γέννηση που είναι αποτέλεσμα της προσωπικής συναντήσεως με το Σωτήρα τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ήταν Φαρισαίος που σήμαινε ότι ανήκε στην ψηλά εκτιμώμενη θρησκευτική οργάνωση της εποχής του. ήταν ακόμη μέλος του Σανχενδρείν που ήταν το διοικητικό θρησκευτικό σώμα της εποχής του. παρ’ όλα αυτά δεν ήταν σωσμένος. Όλοι τον εκτιμούσαν για την ευσέβεια και την καλοσύνη του. τον τιμούσαν με το να τον δέχονται και αναγνωρίζουν σαν ηγέτη ανάμεσα στους Ιουδαίους. Ο Χριστός παραδέχτηκε την υψηλή θέση του όταν στην πορεία της συζητήσεως του είπε: «Συ είσαι διδάσκαλος του Ισραήλ και δεν τα ξέρεις:» (Ιωάννης 3:10).




.