10--11--2017-----ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΕ 9-ΚΑΙ-10-ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




09 

β/. Η Καινή Διαθήκη.
Ο Παύλος πίστευε ότι τα λόγια του ήταν ο Λόγος του Θεού:
Α΄ Κορινθίους 14:37
37 Αν κάποιος νομίζει ότι είναι προφήτης ή πνευματικός, ας μάθει εκείνα που σας γράφω, ότι είναι εντολές τού Κυρίου·
Και πάλι: Α΄ θεσσαλονικείς 2:13
13 Γι' αυτό κι εμείς ευχαριστούμε αδιάκοπα τον Θεό ότι, όταν παραλάβατε τον λόγο τού Θεού, που ακούσατε από μας, τον δεχθήκατε όχι ως λόγον ανθρώπων, αλλά, (όπως, αληθινά, είναι), ως λόγον Θεού, ο οποίος και ενεργείται ανάμεσα σε σας που πιστεύετε.

Ο Απόστολος γνώριζε ότι το ευαγγέλιο του ήταν αποκάλυψης από τον Θεού και πάντοτε έτσι την χαρακτήριζε.
Εις τους Γαλάτας 1:11—12 έγραψε:
11 Αλλά, αδελφοί, σας κάνω γνωστό ότι το ευαγγέλιο που κηρύχθηκε από μένα δεν είναι ανθρώπινο·
12 επειδή, ούτε εγώ το παρέλαβα από άνθρωπο ούτε το διδάχθηκα, αλλά διαμέσου αποκάλυψης του Ιησού Χριστού.
Α΄ Κορινθίους 11: 23
23 Επειδή, εγώ παρέλαβα από τον Κύριο εκείνο το οποίο και παρέδωσα σε σας, ότι ο Κύριος Ιησούς κατά τη νύχτα που παραδινόταν, έλαβε άρτον,

Α΄ Κορινθίους 15:1-4
1 ΣΑΣ φανερώνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιο, που σας κήρυξα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και στέκεστε·
2 διαμέσου τού οποίου και σώζεστε, με ποιον τρόπο σας το κήρυξα, αν το τηρείτε· εκτός αν πιστέψατε μάταια.
3 Επειδή, εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Χριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές·
4 και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές·

  Ο Σίμων Πέτρος διακηρύττει ότι τα γραπτά των Αποστόλων είναι θεόπνευστα όπως και εκείνα των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης. Προτρέπει τους αναγνώστες του να ενθυμούνται :
Β΄ Πέτρου 3:1-2
1 ΑΥΤΗ είναι ήδη η δεύτερη επιστολή που σας γράφω, αγαπητοί, με τις οποίες διεγείρω με υπόμνηση την ειλικρινή σας διάνοια·
2 για να θυμηθείτε τα λόγια, που προηγούμενα μιλήθηκαν από τους άγιους προφήτες, και την παραγγελία τη δική μας, των αποστόλων τού Κυρίου και Σωτήρα·

Το ότι οι Απόστολοι πίστευαν πως ήσαν θεόπνευστοι φαίνεται κι από την κοινή απόφαση της πρώτης εκκλησιαστικής συνόδου στην Ιερουσαλήμ:
Πράξεις 15:28
28 Επειδή, φάνηκε εύλογο στο Άγιο Πνεύμα και σε μας, να μη επιβάλουμε σε σας κανένα βάρος περισσότερο, εκτός από τούτα τα αναγκαία,

…………………
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
10

2/. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός επιβεβαίωνε την θεοπνευστία της Βίβλου.
α/. Αρνητικά:
Δεν απέρριψε την κρατούσα αντίληψη των συγχρόνων Του Ιουδαίων, ότι τα Γραπτά της παλαιάς Διαθήκης ήσαν ο Λόγος του Θεού.  Επέπληττε μεν τους Φαρισαίους για την υποκρισία τους αλλά ποτέ και για την αντίληψή τους αυτήν περί Γραφών.
Η σιωπή Του έδειχνε συγκατάθεση. Ο Ιησούς ήταν ο μεγάλος Διδάσκαλος των αιώνων. Αυτός  είναι η αιώνια αλήθεια. Αν  λοιπόν έβλεπε ότι οι Ιουδαίοι είχαν κάποια εσφαλμένη αντίληψη ως προς αυτό αμέσως τους διόρθωνε.

 β/. Θετικά:
χωρίς διόλου να σχολιάσει την τρέχουσα αντίληψη περί του ζητήματος  αυτού ο Χριστός όχι απλώς την δεχόταν αλλάκαι την επισφράγιζε, λέγοντας: ο Λόγος του Θεού δεν δύναται να αναιρεθεί
Ιωάννης 10:35 
35 Αν εκείνους είπε θεούς, προς τους οποίους έγινε ο λόγος τού Θεού, και η γραφή δεν μπορεί να αναιρεθεί·
Επισφράγισε το θείο κύρος του νόμου:

Ματθαίος 5: 18
18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.
  Είδε τον Εαυτό Του ως την εκπλήρωση των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης
Λουκάς 24: 25-27
25 Κι αυτός είπε σ' αυτούς: Ω, ανόητοι και βραδείς στην καρδιά στο να πιστεύετε σε όλα όσα μίλησαν οι προφήτες·
26 δεν έπρεπε ο Χριστός να τα πάθει αυτά, και να μπει μέσα στη δόξα του;

27 Και αφού άρχισε από τον Μωυσή και από όλους τούς προφήτες, τους εξηγούσε τα γραμμένα για τον εαυτό του σε όλες τις γραφές.
Ακόμα επικύρωνεεκ των προτέρων και την γνησιότητα της Καινής Διαθήκης Λέγοντας εις τους μαθητές Του ότι το Άγιο Πνεύμα θα τους διαφύλαττε από λάθη κατά την συγγραφή της.
Ιωάννης 16:13
13 αλλά, όταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα τής αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια· επειδή, δεν θα μιλήσει από τον εαυτό του, αλλά θα μιλήσει όσα πρόκειται να ακούσει, και θα σας αναγγείλει τα μέλλοντα.

3/. Κι’ εμείς πιστεύουμεότι ο Χριστός και οι Απόστολοι δίδαξαν.
Αυτό είναι το υψηλό και το άγιο έδαφος πάνω στο οποίο στάθηκε η Εκκλησία δια μέσου των αιώνων.
Ε. οι Συνέπειες της Θεοπνευστίας
1/. Αρνούμενος κανείς το δόγμα της Θεοπνευστίας της Βίβλου είναι σαν να αρνείται τα λόγια του Χριστού και των αποστόλων. Μια τέτοια άρνησης θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και την ακεραιότητα του Προσώπου του Υιού του Θεού.

2/.Δεχόμενοςκανείς τη Θεοπνευστία της Βίβλου είναι σαν να παίρνει θέση δίπλα στους αγίους στους Αποστόλους και στους μάρτυρες όλων των αιώνων και συντελεί έτσι στην διαιώνιση της μαρτυρίας του Αγίου Πνεύματος μέσα στις καρδιές των ανθρώπων ότι η Βίβλος είναι πράγματι ο Λόγο του Θεού.

3/. Ο λαός του Θεού πρέπει να μελετά αυτό το άγιο Βιβλίο με πολύ προσοχή και σεβασμό. Πρέπει να χαίρεται για το ότι ο Θεός μίλησε δι’ αυτού και να φιλοτιμείται να περιπατεί κάτω από το φως της αποκαλύψεως του.







.......