28--11--2017----25--ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ



25 

Β/. Το Δράμα: Θεός Και Διάβολος

1/. Το θέμα περιλαμβάνεται στο εδάφιο:
Γένεσης 3:15
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της· αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
Αυτό το εδάφιο μας λέγει ότι:
Γένεσης 3:15
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της· αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
…..
α΄/. Στον αγώνα που κατέληξε με την πτώση του ανθρώπου έλαβαν μέρος δύο αντίθετες δυνάμεις. Ο διάβολος που πρώτος πείραξε τον άνθρωπο και το σπέρμα της γυναικός.
Θα επακολουθήσει βέβαια κάποια μάχη μεταξύ των δύο δυνάμεων του Σατανά και εκείνων του Υιού του Θεού.
Β΄/.Στην  πορεία της μάχης επετράπη στον διάβολο να «κεντήσει την πτέρνα» των δυνάμεων της δικαιοσύνης του Θεού.
3/. Η τελική έκβασης θα ήταν νίκη δια τον Ιησού Χριστού—το σπέρμα της γυναικός
Γαλάτες 3:16
16 Και στη γυναίκα είπε: Θα υπερπληθύνω τις λύπες σου και τους πόνους της κυοφορίας σου· με λύπες θα γεννάς παιδιά· και στον άνδρα σου θα είναι η επιθυμία σου, κι αυτός θα σε εξουσιάζει—οπότε και θα συντριβόταν η κεφαλή του όφεως.

2/.Παντού μέσα στην Γραφή απ’ την αρχή ως το τέλος διακρίνονται τα ίχνη του όφεως ενώ προσπαθεί να ενοχλήσει να παραμορφώσει και αν είναι δυνατόν να εξαλείψει το σπέρμα της γυναικός. Οι φάσεις της προσπάθειας του αυτής είναι τέσσαρες.
α/. Προσπαθεί πρώτα να εξοντώσει το ανθρώπινο γένος επειδή ξέρει ότι αυτό είναι μέσον δια του οποίου θα φανερωθεί το σπέρμα της γυναικός.
1/. Βέβαιος  ότι ο Άβελ με την αγαθότητα του χαρακτήρα του αποτελεί την εικόνα του σπέρματος της γ6υναικός παρακινεί τον Κάιν να τον φονεύσει. Αλλά ο θεός επεμβαίνει και σηκώνει στη θέση του τον Σηθ «Ιστάμενο» κατά την σημασία της λέξεως

Γένεσης 4:25
25 Και ο Αδάμ γνώρισε ξανά τη γυναίκα του, και γέννησε γιο, και αποκάλεσε το όνομά του Σηθ, λέγοντας ότι ο Θεός μού έδωσε ένα άλλο σπέρμα αντί του Άβελ, τον οποίο φόνευσε ο Κάιν.
…………..
2/. Ηττημένος  ο διάβολος οδηγεί την ανθρωπότητα στη διάπραξη τόσο μεγάλων αμαρτιών ώστε να φέρει τον Θεό στο σημείο να αποφασίσει να τιμωρήσει τη γη με τον μεγάλο κατακλυσμό. Όμως Αυτός στο άπειρο έλεος Του για τον άνθρωπο και θέλοντας να περισώσει το σπέρμα επεμβαίνει για μια δεύτερη φορά. Σώζει ένα μικρό ελάχιστο μέρος του ανθρώπινου γένους τον Νώε και την οικογένεια του.
Γένεσης 6: 5--8
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.
6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του.

7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
Και Γένεσης 9:1--3
1 ΚΑΙ ο Θεός ευλόγησε τον Νώε, και τους γιους του· και τους είπε: Αυξάνεστε και πληθύνεστε, και γεμίστε τη γη·
2 και ο φόβος σας, και ο τρόμος σας, θα είναι επάνω σε όλα τα ζώα τής γης, κι επάνω σε όλα τα πουλιά τού ουρανού, επάνω σε κάθε τι που σέρνεται επάνω στη γη, κι επάνω σε όλα τα ψάρια τής θάλασσας· στα χέρια σας δόθηκαν·
3 κάθε τι που κινείται, το οποίο ζει, θα είναι σε σας για τροφή· μέχρι το χλωρό χορτάρι, σας έδωσα τα πάντα·


…….……………