14--11--2017------ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



    14 

 Γ/. Η μαρτυρία του Πειραματισμού.
    Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλά ακούσει περί πειραματισμού. Η πλέον συνήθης σκέψης που γίνεται σχετικά με την κριτική μιας αλήθειας ή μιας ιδέας που κυκλοφορεί
Είναι η εξής: Φέρει αυτή κανένα αποτέλεσμα;
  Κάποιος εφευρίσκει μια νέα μηχανή. Όμως  μέχρις  ότου αποδείξει ότι αυτή πράγματι κάνει έργο εκείνο που ισχυρίζεται, η μηχανή δεν γίνεται αποδεκτή απ΄ τους άλλους.
Τα φάρμακα δοκιμάζονται για να αποδειχτεί η θεραπευτική τους δύναμη. Τα αεροπλάνα τα τακξς τα αυτοκίνητα και χίλια δύο άλλα πράγματι υφίστανται κι αυτά δοκιμή.
Θα αξίζουν;
Θα φέρουν αποτελέσματα που ο εφευρέτης τους ισχυρίστηκε;
   Στον τομέα ακόμα της μελέτης των θρησκειών και της συγκρίσεως μεταξύ των ρωτάμε:«κατορθώνει να κάμει ότι υπόσχεται;» και δεν είναι άδικο το να χρησιμοποιήσιμε και για τη Βίβλο τους ίδιους τρόπους δοκιμής προκειμένου να αποδείξουμε τη δύναμη της. Ασφαλώς δε αν η Βίβλος είναι πράγματι ο Λόγος του Θεού θα μπορέσει ν’  αντέξει σε
οποιανδήποτε δοκιμή. Αν είναι αληθής τότε θα πρέπει να πραγματοποιεί τον πειραματισμό ως ένα τρόπο αποδείξεως της αλήθειας της.

ψαλμός 34:8
8 Γευθείτε και δείτε ότι ο Κύριος είναι αγαθός· μακάριος ο άνθρωπος, εκείνος που ελπίζει σ' αυτόν.
  Κάθε άνθρωπος δύναται να πειραματισθεί με τον εαυτό του.
Τήρησε τους όρους που ζητάει ο Λόγος του Θεού και θα δεις αν οι υποσχέσεις του θα πραγματοποιηθούν στη ζωή σου. Επί είκοσι αιώνες διαρκώς ομολογούν άνθρωποι το γεγονός ότι στην πείρα τους βρήκαν την Βίβλο αληθινή. Μέσα σ΄ αυτήν ο Θεός υπόσχεται συγχώρηση και σωτηρία στον μετανοούντα αμαρτωλό  και πιστεύοντα στον Χριστό κι όλοι όσοι μετανόησαν και πίστεψαν απέκτησαν πράγματι την συνείδηση της συγχωρήσεως.
Υπόσχεται ειρήνη «συντετριμμένους την καρδίαν’, κι όντως αυτοί την απολαμβάνουν.
Υπόσχεται πλήρωση υλικών και πνευματικών αναγκών των τέκνων Του και πράγματι αυτά την έχουν. Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει ν’ αποδείξει ότι η Βίβλος αδυνατεί να εκτελέσει ότι αυτή υπόσχεται. Αντιθέτως αναρίθμητοι άνθρωποι μαρτυρούν μετ’ ευλαβείας ότι η Βίβλος πραγματοποίησε στη ζωή τους ότι ακριβώς επαγγέλλεται όταν βέβαια τηρήθηκαν οι απαιτούμενοι όροι. 
  Η Βίβλος επενεργεί! Κάθε τίμιος άνθρωπος που την δοκίμαζε
Θα το ανακάλυπτε για τον εαυτό του. Ο  Ιησούς άλλωστε το δίδαξε λέγοντας:
Ιωάννης 7: 17 Σ. φίλος
17 Αν κάποιος θέλει να κάνει το θέλημά του, θα γνωρίσει για τη διδασκαλία, αν είναι από τον Θεό ή αν εγώ μιλάω από τον εαυτό μου.
Ιωάννης 7: 17---Βάμβας
17 Εάν τις θέλη να κάμη το θέλημα αυτού, θέλει γνωρίσει περί της διδαχής, αν ήναι εκ του Θεού ή αν εγώ λαλώ απ' εμ’ αυτού.

Δ/. η Μαρτυρία των προφητών που εξεπληρώθησαν
     Συχνά γίνεται λόγος περί «προφητών» και «πνευματιστών» όταν οι άνθρωποι σπεύδουν να δουν φαινόμενα τα οποία είναι έξω της κοινής ανθρώπινης κατανόησης σκέπτονται ότι θα πρόκειται περί υπερφυσικών φαινομένων. Και πράγματι διαπιστώνουν πως όλα αυτά αποτελούν κάποια υπερφυσική πραγματικότητα τελείως άγνωστη στην πείρα τους. Παραδόξως  δε πιστεύουν εύκολα κάθε αλλόκοτη ιστορία που έχει σχέση με το υπερφυσικό, φθάνει αυτή να είναι τελείως άσχετη με την Χριστιανική πίστη. Όταν δηλαδή κάποιος χριστιανός τους αναφέρει κάτι του υπέρ φυσικού όπως αυτό διακηρύσσεται στη βίβλο με τις ακριβείς προφητικές εκφράσεις των ανθρώπων του Θεού, μόνο λίγοι τον πιστεύουν.

  Μία απ’ τις μεγαλύτερες μαρτυρίες ότι η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού, είναι η εκπλήρωσης των προφητειών που περιέρχονται σ’ αυτήν.
Λέγοντας εκπλήρωση προφητειών εννοούμε την πραγματοποίηση στην ιστορία ορισμένων γεγονότων τα οποία προφητεύθηκαν από ανθρώπους του Θεού πολύ πριν συμβούν.
Η Βίβλος είναι γεμάτη προφητείες που έχουν  ήδη κατά γράμμα εκπληρωθεί.
Μεταξύ αυτών είναι οι εξής:
1/. Προφητείες που αφορούν τους Ιουδαίους.
 α/. Ο  διασκορπισμός τους. 
Δευτερονόμιον 28: 63-65 Σ. Φίλος
63 Και όπως ο Κύριος ευφράνθηκε σε σας στο να σας αγαθοποιεί και να σας πολλαπλασιάζει, έτσι ο Κύριος θα ευφρανθεί σε σας, στο να σας εξαλείψει, και να σας καταστρέψει· και θα αρπαχθείτε από τη γη, όπου πηγαίνετε να την κληρονομήσετε.

64 Και ο Κύριος θα σε διασπείρει σε όλα τα έθνη, από τη μια άκρη τής γης μέχρι την άλλη άκρη τής γης· και εκεί θα λατρεύσετε άλλους θεούς, που δεν γνώρισες, ούτε εσύ ούτε οι πατέρες σου, ξύλα και πέτρες.

65 Αλλά, και ανάμεσα στα έθνη αυτά, δεν θα βρεις ανάπαυση ούτε θα έχει στάση το πέλμα τού ποδιού σου· αλλ' ο Κύριος θα σου δώσει εκεί καρδιά που τρέμει, και μάτια που μαραίνονται και ψυχή που λιώνει. Ιδού σήμερα ο Ισραήλ διασκορπισμένος σ’ όλα τα σημεία της γης.

....................