2--11-----2017-------16----Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




β/. Ποιος είναι ο Έλληνας στον οποίο ο Σταυρός του Χριστού του είναι μωρία;
Ο Έλληνας αντιπροσωπεύει εκείνον ο οποίος επιδίδεται στην τέχνη στη φιλοσοφία και στις φυσικές επιστήμες. Όλα είναι καλά καθ’ αυτά αλλά όταν αυτά τα πράγματα γίνονται το αντικείμενο της ζωής και η ελπίδα για το μελλοντικό καλό ο Σταυρός  του Χριστού γίνεται μωρία.
Στις ημέρες του Παύλου η Αθήνα ήταν «η πόλης των Σχολών και οι Ρωμαίοι νέοι που ήθελαν να διακριθούν έρχονταν στην Αθήνα για σπουδές. «Πάντες δε οι Αθηναίοι και οι επιδημούντες ξένοι εις ουδέν άλλο ηυκαίρουν παρά εις το να λέγωσι και να ακούωσι τι νεώτερον».
(Πράξεις ιζ: 21). Αλλά όλη η ανθρώπινη εκπαίδευση και φιλοσοφία είναι εντελώς ανίκανες αφ’ εαυτών να εκτιμήσουν τον Σταυρό του Χριστού διότι δεν μπορεί η σάρκα να καυχηθεί στην παρουσία Του.
Κάθε παραγωγή και κατόρθωμα του ανθρώπου που είναι πνευματικός μαραίνεται και αποτυγχάνει με το πρώτο αντίκρισμα της δυνάμεως του Σταυρού. Σε όλους  τους υλιστές και τους ορθολογιστές ο Σταυρός είναι μωρία διότι σ’ αυτούς είναι κάτι το ακατανόητο. Αλλά αυτό που είναι μωρία σ’ αυτούς είναι κάτι το ακατανόητο. Αλλά αυτό που είναι μωρία στα μάτια των κατά κόσμο σοφών που περπατούν στο φως του σπινθήρα του προσανάμματος τους είναι «εν έργο και αληθεία η Σοφία του Θεού».
Το κήρυγμα του Εσταυρωμένου Χριστού είναι σε εκείνους που υπακούνε στην κλήση «Χριστός Θεού δύναμης και Θεού Σοφία».(Α΄ Κορινθίους α:24).
Σκέψου τώρα:
3/. Τι είναι πράγματι ο Σταυρός;
Όχι ο Σταυρός εκτός του Χριστού αλλά αντιπροσωπεύοντας αυτόν ο Οποίος εσταυρώθει.
α/. Είναι η δύναμης του Θεού.
Δεν είναι το κήρυγμα που είναι η δύναμης του Θεού αλλά ο «Σταυρωθείς Χριστός» που κηρύττεται. Ο σταυρός του Χριστού είναι η ενεργούμενη δύναμης του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Όλη  η δύναμης που ο Θεός μπορεί να φέρει δια της απολυτρώσεως των ανθρώπων από την αμαρτία και τον θάνατο είναι εδώ στο Σταυρό του Χριστού.

β/. Είναι το «υπερβάλλον μέγεθος της δυνάμεως Αυτού προς τους πιστεύοντας» (Εφεσίους α:19)Αυτός (ο Σταυρός)λαμβάνει την σώζουσα δύναμη του Θεού και αυτή η παντοδυναμία μπορεί να εργαστεί δια του θανάτου του Υιού Του.
Το να πιστεύεις στο θάνατο Του είναι σαν να τοποθετείς τον εαυτό
σου στο μέρος που θα μπορέσει να έλθει σε επαφή με τη δύναμη του Θεού που ελευθερώνει από όλη την ανομία και σώζει με μια αιώνια σωτηρία.

γ/. Είναι επίσης η σοφία του Θεού.
Μόνο μετά που θα πειραματισθούμε την σώζουσα δύναμη του Θεού δια του Σταυρού τότε θα δούμε πραγματικά να είναι «η σοφία του Θεού»--η αποκάλυψης της απείρου επιδεξιότητας. Το σχέδιο της ανθρώπινης απολυτρώσεως  δια της δωρεάς του Υιού Του και του αίματος του Σταυρού Του ήταν μία αποκάλυψης της σοφίας και της αγάπης του Θεού.

Όταν λάβουμε έναν αληθινό οραματισμό του Εσταυρωμένου θα αναγκασθούμε να κράξουμε:
«Ω! βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως Θεού»! Το να καταφύγεις στο Σταυρό αυτόν είναι να θέσης τον αβοήθητο και αδύνατο εαυτό σου στη δύναμη Του –και την μωρία σου και άγνοια στη σοφία του. Τότε θα είσαι δυνατός και σοφός και ασφαλής εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών.»Εις εμέ δε μη γένοιτο να καυχώμαι ειμή εις τον Σταυρόν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»(Γαλάτας ς:14).

.......