8--11--2017--- 18---Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Ο  Σταυρός του Χριστού στέκεται;

1/. Για θυσία.«Εν τούτω εφανερώθη η αγάπη του Θεού προς ημάς ότι τον Υιόν αυτού τον μονογενή απέστειλεν ο Θεός εις τον κόσμον δια να ζήσωμεν δι’ Αυτού. Εν τούτω είναι η αγάπη ουχί ότι ημείς ηγαπήσαμεν τον Θεόν αλλ’’ ότι Αυτός ημάς και απέστειλε τον Υιόν αυτού ιλασμόν(καθαρισμό) περί των αμαρτιών» (Α΄  Ιωάννης δ: 6—10).
Η έλευση και ο θάνατος του Χριστού πάνω στο ξύλο ήταν η θεία εκδηλωτική οδός του Θεού για την αποκάλυψη της καρδιάς Του-

-μια καρδιά που κινήθηκε προς την άπειρη θυσία από την
αγωνία της αγάπης. Οι άνθρωποι για την αγάπη του κέρδους διαθέτουν κάθε τι την εμπορική τους κερδοσκοπία. Ο Θεός από αγάπη προς τους αμαρτωλούς ανθρώπους είχε διαθέσει όλα για την διεξαγωγή του Σταυρού. Αυτό δεν ήταν μια απλή πράξη αλλά μια αγαθοποιά δαπάνη της παντοδυνάμου χάριτος για ένα ορισμένο και αλάνθαστο σκοπό.
Τι να είσαι εχθρός του Σταυρού του Χριστού είναι σαν να είσαι εχθρός της αγάπης και του σκοπού του Θεού που απεκαλύφθη στο Σταυρό.
Οι αντίθετοι αυτοί του Σταυρού του Χριστού που αναφέρει εδώ ο Παύλος έδειχναν την εχθρότητα τους με την επιείκεια της αμαρτωλής ζωής τους:  «Των οποίων ο Θεός είναι η κοιλία» λέγει. Η αυτό-επιείκεια δεν μπορεί παρά να είναι εναντίον του πνεύματος της αυτοθυσίας του Σταυρού. Ο Σταυρός του Χριστού είναι η ανωτέρα έκθεση της αυταπαρνήσεως –το να ζεις μια ζωή απλώς σαρκικής είναι άρνηση του Σταυρού.
Ο σαρκικός νους –ο νους που σκέπτεται πάντοτε τα γίηνα πράγματα –είναι έχθρα και εναντίον του Νου και του Πνεύματος του Θεού. Το  πνεύμα του Χριστού όπως αποκαλύπτεται στο Σταυρό είναι το πνεύμα της αυταπαρνήσεως για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων. Και έτσι εκείνοι που ζουν για τον εαυτό τους ζούνε στην απείθεια και εναντίον του πνεύματος και του σκοπού του Σταυρού. Το να ενδιαφερθείς περισσότερο για το σώμα παρά για το πνεύμα είναι σαν να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το ξύλο του σταυρού παρά για το Χριστό.
Η ανθρώπινη φιλαυτία είναι στην ουσία της εναντίον της θείας θυσίας που προσφέρθηκε πάνω στο σταυρό. Τέτοιο σαρκικό φρόνημα είναι ένδειξη θανάτου(Ρωμαίους η: 6).

Ο Σταυρός του Χριστού στέκεται:

..........