4--11--2017---17--Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



                              ==Ζ=
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ  ΤΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ

«Διότι περπατούσι πολλοί τους οποίους σας έλεγον πολλάκις τώρα δε κλαίων λέγω ότι είναι οι εχθροί του Σταυρού του Χριστού»(Φιλιππισίους γ: 18—19).
Ο Παύλος είχε  τέτοια καθαρή όραση της χάρητος και της δόξης του Σταυρού του Χριστού  και μια τέτοια καθαρή άποψη της ενοχής και του κινδύνου εκείνων που ήταν εχθροί του Σταυρού ώστε δεν μπορούσε να μιλήσει γι’ αυτούς χωρίς ν’ αρχίσουν να τρέχουν τα δάκρυα από τα μάτια του. είναι φοβερό και τρομερό
Πράγμα να είσαι εχθρός της μεγαλύτερης από όλες τις αποκαλύψεις της αγάπης και της σοφία του Θεού. Το να είσαι εχθρός του Σταυρού του Χριστού είναι σαν να είσαι εχθρός είναι σαν να είσαι εχθρός του Θεού ένας απειθής εναντίον του ελεήμονος θελήματος Του στο να σώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους δια του θανάτου του Υιού Του.

Είναι πολλοί που τιμούν τον Κύριο ως βρέφος στη φάτνη αλλά
Τον αρνούνται στο Σταυρό.Αγαπούν τους ύμνους της γεννήσεως αλλά δεν ενδιαφέρονται για τους ύμνους της απολυτρώσεως.Ίσως δεν είναι φανεροί εχθροί του Σταυρού αλλά τον αισχύνονται (ντρέπονται).
Αλλά μπορεί ένας να είναι εχθρός του θανάτου του Χριστού εφ’ όσον δεν είναι εχθρός της γεννήσεως Του;
Ο Χριστός γεννήθηκε για να πεθάνει. Ήρθε ακριβώς γι΄ αυτό το σκοπό. Να δώσει τον εαυτό Του ως θυσία για την αμαρτία. Οι εχθροί στους οποίους ο Απόστολος αναφέρεται εδώ  ήταν στους Φιλιππισίους και είχαν περιέλθει κάτω από την επιρροή της αντινομιακής αιρέσεως. Έλεγαν δηλαδή ότι πίστευαν στο Χριστό αλλά ζούσαν μια ζωή μέσα στην αμαρτία και ακαθαρσία.
Αγαπούσαν την αμαρτία και έτσι αποδεικνύονταν εχθροί του Σταυρού διότι ο σταυρός του Χριστού είναι εχθρός της αμαρτίας. 
Το να αγαπάς την αμαρτία είναι σαν να προσκυνάς τη ρομφαία που διαπέρασε την ψυχή του Ιησού.
-Αν πίστευα πως το αίμα του Χριστού απομακρύνει από την αμαρτία είπε κάποιος τότε εγώ θα γέμιζα με αμαρτία.
Και  συνομιλητής του απάντησε:
-Πόση  αμαρτία χρειάζεται να γεμισθεί ο Χριστιανός;
Αλήθεια πόσο θα χρειαζόταν να ικανοποιήσει ένα άνθρωπο που το μισεί;


Θα κοιτάξουμε τώρα από πιο κοντά το αντικείμενο της έχθρας αυτής. Αυτοί είναι οι εχθροί του Σταυρού του Χριστού. Τι ο Σταυρός του Χριστού σημαίνει και πως μπορούν αυτοί να είναι εχθροί Του;




.