2--11--2017------05----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



05
Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ
κεφάλαιο02--
Ο συγγραφέας της Βίβλου είναι το Άγιον Πνεύμα του Θεού. Οι σελίδες της είναι η αυθεντική γραπτή αποκάλυψης της θείας φύσεως και των θείων σχεδίων.
 Α΄ Η ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ


  Τον σοβαρό, δυστυχώς  δε και πλέον διαφιλονίκητο θέμα γύρω από την Βίβλο είναι το αν πράγματι αυτή έχει εμπνευστή ολόκληρη η εν μέρη απ’ τον Θεό. στους πρώτους αιώνας μετά Χριστόν το ζήτημα που απορρόφησε το ενδιαφέρον της εκκλησίας αφορούσε τα πρόσωπα της Τριαδικής Θεότητος. Στον δέκατο έκτο αιώνα το επίμαχο πρόβλημα ήταν η υπέρτατη εξουσία ανήκε στον Θεό ή στον Παπισμό. Στον εικοστό όμως αιώνα το θέμα της θεοπνευστίας της Βίβλου και είναι το συγκεκριμένο και οριστικό πια σημείο του αγώνος.
 Η άποψης της Θεοπνευστίας ολοκλήρου της Βίβλου την οποία σύσσωμος στο παρελθόν η εκκλησία υπεστήριζε, έχει σήμερα σε μεγάλη κλίμακα εγκαταλειφθεί.
Οι άνθρωποι την υποκατέστησαν με μια αμυδρά ακρωτηριασμένη και ασθενική άποψη ότι η Βίβλος απλώς περιέχει Λόγον Θεού. 
 Με τον ισχυρισμό αυτό ότι δηλαδή η Βίβλος απλώς περιέχει Λόγον Θεού, ουσιώδη δόγματα της χριστιανικής πίστεως έχουν παραμερισθή όπως π.χ. η άσπορος σύλληψης του Χριστού , η Θεότης Του, τα θαύματα Του, η δι αντικαταστάσεως τιμωρία του αμαρτωλού, η σωματική του Κυρίου ανάστασης.
Η κάμηλος της απιστίας στεγάστηκε κάτω από μια σκηνή στην οποία οδηγήθηκε δια της οδού της αρνήσεως της θεοπνευστίας της Βίβλου. Σε  πόσους στ’ αλήθεια θρησκευτικούς κύκλους σήμερα υπάρχει μόνο η κατοχή της σκηνής που βλέπει την περί Χριστού αλήθεια κι’ εκθέτει σε κίνδυνο τις πολύτιμες ψυχές!

  Για να επανακτήσει λοιπόν ο Χριστιανικός κόσμος την αξιοπρέπεια του πρέπει η εκκλησία να επιστρέψει στην πίστη ότι ο Θεός μίλησε καθαρά στον Λόγο Του, και ότι ο άνθρωπος

μακριά απ’ την αποκάλυψη Του  αυτή στερημένος πάσης ελπίδος.