26--11--2017---01----Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




01
Ρωμαίους 8---24—11—2017-
1 Δεν υπάρχει, λοιπόν, τώρα καμιά κατάκριση για εκείνους που είναι στον Ιησού Χριστό, αυτούς που δεν περπατούν σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα.
2 Επειδή, ο νόμος τού Πνεύματος της ζωής, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από τον νόμο τής αμαρτίας και του θανάτου.
……

Πατέρα ουράνιε σε ευχαριστούμε που μα δίνεις μια ημέρα ξανά να την περπατήσουμε μαζί σου πλήρωνε μας με το πνεύμα σου το άγιο διότι ήμαστε αδύναμοι άνθρωποι και κάνουμε αγώνα ενάντια του εχθρού να βρεθούμε σε  υπακοή του θελήματος σου. Ευλόγησε  αυτήν μελέτη μας για να τραφούμε από σένα. Στο όνομα του κυρίου μας αμήν.
………

Εδώ ο απ. Παύλος πάντα διδάσκει σε ανθρώπους που γνωρίζουν τον Θεό δια Ιησού Χριστού. Δηλαδή   σε  αναγεννημένους(εκκλησία). Τους λέγει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όσοι είναι του Χριστού και περπατούν σύμφωνα με το πνεύμα το άγιο δεν υπάρχει κατάκριση. Δηλαδή δεν θα βρεθούν στο δικαστήριο του Θεού όταν θα κρίνει τον κόσμο.
Διότι έχουμε δεχτεί τον Χριστό με πίστη.

Ιωάννης 3:
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
……….
Μας έχει ελευθερώσει ο κύριος που υπάρχει μέσα στον ίδιο τον Ιησού Χριστό.  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΘ΄ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΜΗΝ

......................... 
 25—11—2017-
Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
02
Ρωμαίους 8---25—11—2017-
2 (που προϋποσχέθηκε, διαμέσου των προφητών του, μέσα στις άγιες γραφές),
….
3 για τον Υιό του, που γεννήθηκε από το σπέρμα τού Δαβίδ κατά τη σάρκα,
..
4 και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,

……..
Πατέρα ουράνιε στο όνομα του κυρίου μας Ιησού Χριστού σε ευχαριστούμε που πάλι που μας δίνεις την ευκαιρία και σήμερα να σου δώσουμε την δόξα που σου ανήκει, κάνοντας το θέλημα σου καθώς γίνεται στους ουρανούς από τα ουράνια όντα σου να γίνεται κι εδώ από τα παιδιά σου σε υπακοή ταπείνωση πίστη αγάπη ελπίδα. Αμήν.
……..

Ο κύριος μας  ήταν αυτός που προϋποσχέθηκε ο Θεός δια των προφητών μέσα στον λόγο του ότι από το σπέρμα του Δαβίδ κατά σάρκα θα είναι άνθρωπος.
Γένεσης 3:
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της· αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
……
Αυτή η προφητεία κατ ευθείαν από τον Θεό που  έγινε με το στόμα του
Ιωάννης 1:
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
 Ενώ έγινε  άνθρωπος αποδείχτηκε «και αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα τής αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς, του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας,»

……….
Ας το δούμε ακόμα πιο αναλυτικά από την Κ. Διαθήκη του Λόγου για να το καταλάβουμε εντελώς.
…………
Ρωμαίους 8:
1 Άρα λοιπόν, δεν υπάρχει πια καμιά περίπτωση καταδίκης για εκείνους που ανήκουν στον Ιησού Χριστό και δε ζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος.
2 Γιατί ο νόμος του Πνεύματος, δηλαδή της ζωής με το Χριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου.
3 Γιατί, αυτό που ήταν ακατόρθωτο για το νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας της πεσμένης φύσης του ανθρώπου, το πραγματοποίησε ο Θεός στέλνοντας το Γιο του με μορφή όμοια με του αμαρτωλού ανθρώπου, ακριβώς για το πρόβλημα της αμαρτίας, και καταδίκασε την αμαρτία που κατοικεί στη σάρκα,
……αμήν

Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
03
Ρωμαίους 8:
3 Γιατί, αυτό που ήταν ακατόρθωτο για το νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας της πεσμένης φύσης του ανθρώπου, το πραγματοποίησε ο Θεός στέλνοντας το Γιο του με μορφή όμοια με του αμαρτωλού ανθρώπου, ακριβώς για το πρόβλημα της αμαρτίας, και καταδίκασε την αμαρτία που κατοικεί στη σάρκα,
4 έτσι ώστε να εκπληρωθεί η απαίτηση του νόμου για λογαριασμό δικό μας, που δε ζούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος.
5 Καθότι εκείνοι που διατελούν κάτω από την κυριαρχία της σάρκας επιδιώκουν αυτά που επιθυμεί η σάρκα, ενώ εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα.

…………
Πατέρα μας στο όνομα του κυρίου μας ερχόμαστε να σου πούμε ευχαριστώ για την αγάπη σου για το έλεος που δείχνεις σε μας όταν πέφτουμε και σε λυπούμε και μας συγχωρείς χάριν του Χριστού. Πάντα είμαστε αδύναμοι αλλά εσύ μας δίνεις δύναμη δια πνεύματος αγίου και σου ανήκει αιωνία ευγνωμοσύνη για την συγκατάβαση και συγχώρεση που μας έδωσες χάριν Εκείνου που πέθανε για μας. Πάντα θα σε δοξάζουμε μια μέρα στους ουρανούς που τους άνοιξες για μας ενώ την είχες κλείσει και μον γι αυτό σου ανήκει η δόξα στους αιώνες γι αυτό σε δοξάζουμε μέσα στην αδυναμία μας με την δύναμη του Πνεύματος του Αγίου. Αμήν.

……..
Πάντα θα ξανασυνδέω του το τελευταίο εδάφιο από το προηγούμενο μήνυμα για να ξέρουμε τι εννοούν τα επόμενα εδάφια.
…………….
Επειδή ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο νόμος (δυο λόγια για το νόμο) θα πω που είχε βάλει ο Θεός στου Ισραηλίτες.
Ο νόμος ήταν πολύ σκληρός και δεν επέτρεπε παράβαση. 
Όταν έλεγε ου κλέψεις και έκλεβες  ήσουν παραβάτης και στις 10 εντολές.
Γι αυτό οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν. Πάντα ήταν υπόλογοι στον Θεό. Μέχρι που ήρθε ο Ιησούς Χριστός του και τον έκλεισε(πέρασε) μέσα από την χάρη και έτσι μας ελευθέρωσε από το κράτος του νόμου αλλά και τις αμαρτίας κυρίως.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που λένε :εγώ κάνω καλά έργα  ότι και να κάνει ο άνθρωπος δεν δικαιώνεται διότι έτσι επικαλείται το νόμο διότι τα καλή του έργα σίγουρα τα συνοδεύουν του ΕΓΩ τα πάθη που έχει. Μόνο  το αίμα του Ιησού χριστού επάνω στο σταυρό εξαλείφει την αμαρτία. Και έρχεται το πνεύμα το άγιο και το ΕΓΩ το αλλάζει .Καλά  έργα σκέτο χωρίς πίστη στον Χριστό είναι νόμος και αυτοδικαίωση που σημαίνει δεν χρειάζομαι κάποιον άλλον. Και  ο νόμος δεν δικαιώνει κανένα.
Γαλάτες 2:
16 Επειδή όμως ξέρουμε ότι ο άνθρωπος δε δικαιώνεται με τα έργα του νόμου, παρά μόνο με την πίστη στον Ιησού Χριστό, γι' αυτό κι εμείς στον Ιησού Χριστό πιστέψαμε, για να δικαιωθούμε με την πίστη στον Χριστό και όχι με τα έργα του νόμου. Γιατί με τα έργα του νόμου δε θα δικαιωθεί κανένας απολύτως..
Γαλάτες 3:
22 Η Γραφή όμως διακήρυξε πως τα πάντα συμπεριλαμβάνονται κάτω από την αμαρτία, έτσι ώστε να εκπληρωθεί η υπόσχεση μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό σε όσους πιστεύουν.
Στο κείμενο: « 22 αλλα συνεκλεισεν η γραφη τα παντα υπο αμαρτιαν ινα η επαγγελια εκ πιστεως ιησου χριστου δοθη τοις πιστευουσιν» αυτό ισχυει και για το νομο.
……………..αμήν

Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
04
Ρωμαίους 8:
5 Καθότι εκείνοι που διατελούν κάτω από την κυριαρχία της σάρκας επιδιώκουν αυτά που επιθυμεί η σάρκα, ενώ εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα.
6 και οπωσδήποτε οι επιθυμίες της σάρκας ισοδυναμούν με θάνατο, ενώ η καθοδήγηση από το Πνεύμα ισοδυναμεί με ζωή και ειρήνη.
7 Γιατί η σάρκα με τις επιθυμίες της είναι έχθρα εναντίον του Θεού, καθ’ όσο δεν υποτάσσεται στο νόμο του Θεού, μα ούτε και μπορεί να υποταχτεί.
………………..

ΠΑΤΕΡΑ ΟΥΡΑΝΙΕ στο όνομα του Ιησού χριστού σε ευχαριστούμε που έδειξες έλεος αγάπη και μας φανέρωσες μέσω του κυρίου και πνεύματος αγίου την αγάπη σου. Ήμασταν νεκροί και μας έδωσες ζωή. Ήμασταν εχθροί σου και μας έκανες παιδιά σου. Κάνε  τώρα το έργο σου μέσα στην καρδιά μας ώστε η μετάνοια μας να είναι ειλικρινείς και να αποδίδει καρπούς. Στο  άνομα του κυρίου αμήν.

…………
Με λίγα λόγια κανένας αν δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο δεν μπορεί να είναι πνευματικός αλλά υπηρετεί την σάρκα του.
Με το να κάνει από τον εαυτό του προσπάθειες να κάνει καλά έργα και μετά να τα γκρεμίζει για τα συμφέροντα του, ή να ικανοποιεί την σάρκα του με διάφορα δεν γίνεται ζωή πιστού. Αν  δεν έρθει στην καρδιά του το πνεύμα το άγιο να την αλλάξει να τον κάνει άλλο καινούργιο άνθρωπο να επιστρέψει από το ΕΓΩ του και να το καταθέσει στον Ιησού Χριστό και όλα τα σάπια του έργα και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή μαζί του.

ΠΡΙΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΑΣΤΑΝ  ΑΥΤΟΙ:
Εφεσίους 2
1 Αυτός ολοκληρώνει κι εσάς πουΗΣΑΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ εξαιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών,
2 μέσα στις οποίες βαδίσατε κάποτε σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του κόσμου αυτού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρχοντα που εξουσιάζει τις πονηρές δυνάμεις οι οποίες κυριαρχούν στον αέρα. Δηλαδή του πνεύματος που τώρα αναπτύσσει δράση ανάμεσα στους απειθείς ανθρώπους.
3 Ανάμεσα σ' αυτούς ζήσαμε κι όλοι εμείς κάποτε σύμφωνα με τις σαρκικές μας επιθυμίες, εκτελώντας τις υπαγορεύσεις της αμαρτωλής μας φύσης και των πονηρών λογισμών μας, και ήμασταν από τη φύση μας άνθρωποι άξιοι της τιμωρίας του Θεού, όπως και οι υπόλοιποι.






………………