8--10---2016----11-----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου




ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου
11
Δ/. η Μαρτυρία των προφητών που εξεπληρώθησαν
4/. Προφητείες όσον αφορά την Αίγυπτο
 Προφητεύθηκε ότι η Αίγυπτος θα γινόταν το μηδαμινώτερο βασίλειο, ότι η Ταφνης θα ερημωνόταν και ότι η Νωφ θα καταστρεφόταν.
Ιεζεκιήλ 29:15
15 Θα είναι(Αίγυπτος) το ποταπότερο από όλα τα βασίλεια· και δεν θα υψωθεί ξανά επάνω στα έθνη· επειδή, θα τους ελαττώσω, για να μη δεσπόζουν επάνω στα έθνη.

Ιερεμίας 46:19-20
19 Θυγατέρα, που κατοικείς στην Αίγυπτο, προετοιμάσου για αιχμαλωσία·
επειδή, η Νωφ θα αφανιστεί και θα ερημωθεί, ώστε να μη υπάρχει εκείνος που κατοικεί.
20 Η Αίγυπτος είναι σαν ωραιότατο δαμάλι, όμως έρχεται ο όλεθρος· έρχεται από τον βορρά.
Ιεζεκιήλ 30:16
16 Και θα βάλω φωτιά στην Αίγυπτο· η Σιν θα πάρει μεγάλον τρόμο, και η Νω θα διασπαραχθεί, και η Νωφ θα είναι καθημερινά σε αγωνία.

Ποιος μπορεί ν’ αρνηθεί ότι η ιστορία έχει επιβεβαιώσει την εκπλήρωση των τρομερών αυτών διακηρύξεων της συμφοράς;
………
Ε/. Η Μαρτυρία της αρχαιολογίας
Οι άνθρωποι συχνά κοροϊδεύουν τις διάφορες Βιβλικές ιστορίες.
Υπήρξε εποχή κατά την οποία οι αποκαλούμενοι έμπειροι στα ζητήματα της αρχαιολογίας δεν πίστευαν ότι ο Αβραάμ υπήρξε ιστορικό πρόσωπο ή ότι το μέρος απ’ το οποίο αυτός καταγόταν την Ουρ των Χαλδαίων υπήρξε μία πραγματική τοποθεσία. Διακήρυτταν ότι ο Πύργος της Βαβέλ ήταν ένας μύθος και ότι η άνθρωποι επί των ημερών του Αβραάμ δεν γνώριζαν να γράφουν. Η Αρχαιολογία όμως απέδειξε την πλάνη των σκεπτικιστών αυτών και επιβεβαίωσε τις Βιβλικές αφηγήσεις κατά έναν αξιόπιστο τρόπο.

  Οπουδήποτε η Αρχαιολογία έχει φέρει εις φως κάποια ιστορική μαρτυρία αυτή έχει επιβεβαιώσει την αλήθεια της Βίβλου. Πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τα ευρήματα έχουν αποδείξει το κύρος της Βίβλου. Η Αρχαιολογία ανασκευάζει όλους τους ισχυρισμούς των κριτικών ότι η βίβλος είναι ανακριβής και γεμάτη σφάλματα.
Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έχουν συντελέσει στην απόδειξη της αληθείας των Βιβλικών αφηγήσεων και στον στηριγμό της πεποιθήσεως του πιστού ότι η Βίβλος είναι αληθείς.
  Όλοι εκείνοι των οποίων οι καρδιές δεν έχουν ανοιχθεί και τα μάτια παραμένουν τυφλά «υπό του άρχοντος του κόσμου τούτου».

Όσο θα βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να παραδεχτούν τις διάφορες εξωτερικές μαρτυρίες περί θεοπνευστίας της Βίβλου έστω κι αν αυτές είναι θα είναι μπροστά τους σαφείς και αναμφισβήτητες.
Στην ουσία το πρόβλημα αυτό είναι καθαρώς πνευματικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι μόνο όταν αφήνουν το φως του Ευαγγελίου να λάμψει στις καρδιές τους δια του Ιησού Χριστού πιστεύουν κι ότι η Βίβλος είναι όντως ο Λόγος του Θεού. Αμήν