14--10--2016--17---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ Ο ΙΟΥΔΑΊΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



17---ΤΟΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ

                  Ο ΙΟΥΔΑΊΚΟΣ  ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

  «Την ημέραν εκείνην έκαμε διαθήκην ο Κύριος προς τον Άβραμ λέγων. Εις το σπέρμα σου έδωσα την γην ταύτην από του ποταμού της Αιγύπτου έως του ποταμού του μεγάλου Ευφράτου».(Γένεσης ιε:18).

  Προ της κλήσεως του Άβραμ δεν υπήρχε διάκρισης Ιουδαίων και Εθνικών. Ο εκλεκτός λαός του Θεού του οποίου ο Άβραμ εκλήθη να ηγηθεί δια να είναι νέον έθνος ονομάσθηκε αρχικώς με το όνομα Εβραίοι. Ως Ιουδαίοι ονομάστηκαν μετά την εμφάνιση του Ιούδα. οι λαοί όλων των άλλων εθνών ήσαν γνωστοί υπό ονομασία Έθνη. Έτσι κατά την εποχή εκείνη υπήρχαν επί της γης και υπήρξαν από της διαιρέσεως των εθνών και εξής δύο χωριστές διακρίσεις ανθρώπων οι Ιουδαίοι και τα Έθνη.
   Η Π.Δ. ασχολείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με την εξέλιξη του Ιουδαϊκού λαού και με την σχέση αυτού προς τα έθνη αφ’ ενός
και προς τον Θεό αφ’ ετέρου. Εκτός αυτών δόθηκε υπόσχεσης παρά του Χριστού ότι θα υφίστατο και μία άλλη τάξης ανθρώπων γνωστή υπό  το όνομα Εκκλησία και αποτελούμενη εξ’ Ιουδαίων και Εθνικών (Ματθαίος ις:18).
  Οι Χριστιανοί είναι οι αποτελούντες μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δια της πίστεως εις τον Θεό και εις τον Υιό Του τον Ιησού Χριστό.

  Οι Χριστιανοί ανεγεννήθησαν και μετέβησαν εκ του θανάτου εις την ζωή.
   Τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι Εθνικοί πιστοί έχουν βαπτιστεί σε ένα Πνεύμα ως Χριστιανοί δια να μετέχουν του σώματος του Χριστού το οποίο ονομάζεται Εκκλησία του Ιησού Χριστού
(Α΄ Κορινθίους ιβ: 13 και εν συγκρίσει προς τις
Πράξεις β:1—3,41—47 και Εφεσίους α: 22—23). Εις την Χριστιανική  Εκκλησία η διάκρισης σε Ιουδαίους και Εθνικούς δεν υφίσταται. Έτσι τώρα έχουμε τρεις τάξεις ανθρώπων του Ιουδαίους τα Έθνη και την Εκκλησία (Εφεσίους β:14—18).
  Επί του διαγράμματος παρουσιάζεται ο Ιουδαϊκός λαός διατηρούμενος εν μέσω όλων των άλλων εθνών. Η Ιουδαϊκή φυλή υφίσταται από 4.000 περίπου ετών. Κατά  την μακράν αυτή περίοδο είχαν πολλές εκδηλώσεις της Παρουσίας του Θεού. κανένα άλλο έθνος δεν γέννησε τόσο μεγάλους άνδρες όπως τον Μωϋσή τον Ιωσήφ τον Ηλία τον Ελισσαιέ τον Δαβίδ τον Ησαϊα τον Ιερεμία τον Ιεζεκιήλ τον Δανιήλ τον Παύλο και πολλούς άλλους.
   Η Ιουδαϊκή φυλή ανεδείχθη υπό του Θεού δια να διδάξει την αλήθεια ότι υπάρχει μόνον Ένας Θεός να γράψει και να διαφυλάξει τας Αγίας Γραφάς.(Ρωμαίους γ:1—2) να φέρει εις τον κόσμο Σωτήρα όστις είναι ο Ιησούς Χριστός και να δείξει εις τον κόσμο την σωτηρία από της ηθικής καταπτώσεως.
  Επί του διαγράμματος  η διαθήκη του Θεού προς τον Άβραμ.
  Οι απόγονοι του Άβραμ σημειούνται δια της κεντρικής γραμμής επί του διαγράμματος. Οι Ισραηλίτες βγαίνοντας από την Αίγυπτο περι-πλανηθήκανε μέσα στην έρημο και τότε ο Θεός 
Έδωκε διαθήκη δια του Μωϋσέως την λεγόμενη Μωσαϊκή Διαθήκη. Έτσι δια του Μωϋσέως δόθηκε ο Νόμος προς τον Λαό και κατασκευάστηκε η σκηνή του Μαρτυρίου. Έπειτα από 40 ετών περιπλάνηση στην έρημο εισήλθαν εις την γη της Επαγγελίας και οικοδόμησανa τον Ναό. Στην αρχή κυβερνούνταν από τους Κριτές και έπειτα από Βασιλείς επί των οποίων διαιρέθηκαν σε δύο βασίλεια.

   Εις τον βασιλέα Δαβίδέδωκε ο Θεός την υπόσχεση ότι ο θρόνος του ουδέποτε θα κατέλυε λέγων: « θέλει στερεωθεί ο οίκος σου και η βασιλεία σου έμπροσθεν σου έως αιώνος ο θρόνος σου θέλει είσθαι στερεωμένος εις τον αιώνα» (Β΄ Σαμουήλ ζ: 16).
  Όπως φαίνεται εις το διάγραμμα αι δέκα φυλαί του βασιλείου του Ισραήλ φέρθηκαν αιχμάλωτοι Εις την Ασσυρία το 721 π.χ. και έγιναν ένας περιπλανώμενος λαός. Οι δύο άλλες φυλές του Ιούδα και του Βενιαμίν φέρθηκαν αργότερα αιχμάλωτοι και αυτοί στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρ ο οποίος κατέστρεψε τον Ιουδαϊκό Ναό.
   Ο Δανιήλ ένας από τους αιχμαλώτους της Βαβυλώνας αναδείχτηκε εκεί ως προφήτης του Θεού και ερμήνευσε το όνειρο της εικόνας του Ναβουχοδονόσωρ ως επίσης ερμήνευσε και την επί του τοίχου γινομένη άνευ χειρός γραφή κατά του Βαλτάσαρ ακόμη δε και τις δικές του οράσεις.
   Η φυλή του Ιούδα μετά την αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα επί 70 χρόνια επανήλθε στην Παλαιστίνη και ανοικοδόμησε τον Ναό και την Ιερουσαλήμ εν μέσω συνεχών ανωμαλιών. Κατά  το έτος 63 π.χ.οι Ιουδαίοι υποδουλώθηκαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία κυβερνούσε την Παλαιστίνη και κατά τον χρόνο της γεννήσεως του Χριστού.


  Οι Ιουδαίοι απέρριψαν τον Ιησού Χριστό τον Μεσσία και τον Σταύρωσαν. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αιτία της διασποράς αυτών εις τα Έθνη χωρίς να έχουν πλέον πατρίδα και τούτο συνέβη όταν ο Τίτος κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ κατά το 70 μ.Χ.και διασκόρπισε τις δύο φυλές του Ιούδα.