18--10--2016-------ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου 4/. Η έναρξης ενός βασιλείου.



ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου
4/. Η έναρξης ενός βασιλείου. 
Διαβάστε το όλο παρακαλώ μέσα από τον Λόγο του Θεού
Α’ Σαμουήλ΄10:
1 Τότε, ο Σαμουήλ πήρε τη φιάλη τού λαδιού, και έχυσε λάδι επάνω στο κεφάλι του, και τον φίλησε, και είπε: Δεν σε έχρισε ο Κύριος άρχοντα επάνω στην κληρονομιά του; κ λ π.

Η έρημος τελικά διασχίστε και ο λαός εισήλθε στην Γη της Επαγγελίας. Η περίοδος των Κριτών έφθασε σ’ ένα ατυχές τέλος. Ο Ισραήλ βαρέθηκε την θεοκρατία (τον θείο νόμο) και ζήτησε βασιλέα. Ο Θεός στο άπειρο έλεος Του απάντησε στο αίτημα του λαού χρίζοντας τον Σαούλ για βασιλέα. Αλλά η βασιλεία το νέο αυτό καθεστώς απέτυχε στο να οδηγήσει το λαό εις τον Θεό.
Σ’ όλο αυτό το διάστημα άκμασε ο εγωισμός η μηχανορραφία και η ειδωλολατρία. Το Βασίλειο διαιρέθηκε και τελικά έγινε ένα έρμαιο στους εισβάλλοντας κατακτητές οι οποίοι κι’ οδήγησαν το λαό στην αιχμαλωσία.

5/. Οι ικεσίες των προφητών. Ο Θεός παρότρυνε το λαό Του Να γυρίσει σ’ Αυτόν αλλά μάταια.
Β΄ Βασιλέων 17:7-15
7 Κι αυτό έγινε, επειδή οι γιοι τού Ισραήλ αμάρτησαν στον Κύριο τον Θεό τους, που τους είχε ανεβάσει από τη γη τής Αιγύπτου, κάτω από το χέρι τού Φαραώ, του βασιλιά τής Αιγύπτου, και σεβάστηκαν άλλους θεούς…
..15 Και απέρριψαν τα διατάγματά του, και τη διαθήκη του, που είχε κάνει μαζί με τους πατέρες τους, και τις διαμαρτυρίες του, που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον τους• και πήγαν πίσω από τη ματαιότητα, και ματαιώθηκαν, και πίσω από τα έθνη που είναι ολόγυρά τους, για τα οποία ο Κύριος τους είχε προστάξει, να μη κάνουν όπως εκείνα.
16 Και εγκατέλειψαν όλες τις εντολές τού Κυρίου τού Θεού τους, και έκαναν για τον εαυτό τους χωνευτά, δύο μοσχάρια, και έκαναν άλση, και προσκύνησαν ολόκληρη τη στρατιά τού ουρανού, και λάτρευσαν τον Βάαλ.
……..

Διαβάστε το όλο παρακαλώ μέσα από τον Λόγο του Θεού
Και διαμαρτυρήθηκε ο Κύριος κατά του Ισραήλ και κατά του Ιούδα δια χειρός πάντων των προφητών λέγων των βλεπόντων λέγων επιστρέψατε όλων των οδών σας των πονηρών…
Η Ιστορία του Ισραήλ είναι γεμάτη από παρακοή και αποτυχίες. Η τελευταία λέξις της Παλαιάς Διαθήκης είναι «ανάθεμα». Στις ημέρες του Μαλαχία του τελευταίου προφητικού συγγραφέως της Π.Δ. το Ισραηλιτικό έθνος ευρισκόταν ακόμη μακριά απ’ τον Θεό.
6/. Η αποκατασταθείσα επικοινωνία. Η καινή Διαθήκη αποκαλύπτει τη μεσολάβηση του Θεού για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Αυτού και του Ανθρώπου.

Κατ’ αυτήν ο Θεός κατέρχεται μέσα σε ανθρώπινη ιστορία και με ανθρώπινο σχήμα για να επαναφέρει τον άνθρωπο στη γεμάτη αγκαλιά Του
Ιωάννης1:14
14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια. 
Ενδύεται σάρκα και οστά αναγνωρίζεται απ’ τους συγχρόνους Του ως ένας προφήτης του Θεού και Διδάσκαλος ασύγκριτου ικανότητος και τελικά βαστάζει τις αμαρτίες των ανθρώπων επάνω στους ώμους Του μελέτησε την: Ρώμ.8: Όλο το κεφάλαιο
Ρωμαίους 8:3-4
3 Επειδή, το αδύνατο στον νόμο, καθότι ήταν ανίσχυρος εξαιτίας τής σάρκας, ο Θεός, στέλνοντας τον δικό του Υιό με ομοίωμα σάρκας αμαρτίας, και σε σχέση με την αμαρτία, κατέκρινε την αμαρτία στη σάρκα•
4 για να εκπληρωθεί η δικαιοσύνη τού νόμου, σε μας, που δεν περπατάμε σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα.
……

Δια της τελείας υπακοής Του της λυτρωτικής θυσίας Του και της παρούσης ιδιότητας Του ως μεσίτου εις τα δεξιά του Θεού 
Αποκαθιστά τ9ον αμαρτωλό με τον Θεό. Δι’ αυτού η διακοπείσα επικοινωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου επανασυνδέεται για να μη διακοπή ποτέ πια. Η παρακοή στέρησε απ’ τον άνθρωπο τον Παράδεισο ο οποίος τώρα επανακτήθηκε δια του Ιησού Χριστού και της τελείας Του υπακοής.
…………………

Β/. Το Δράμα: Θεός Και Διάβολος

1/. Το θέμα περιλαμβάνεται στο εδάφιο: 
Γένεσης 3:15
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της• αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
Αυτό το εδάφιο μας λέγει ότι:
Γένεσης 3:15
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της• αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
…..

α΄/. Στον αγώνα που κατέληξε με την πτώση του ανθρώπου έλαβαν μέρος δύο αντίθετες δυνάμεις. Ο διάβολος που πρώτος πείραξε τον άνθρωπο και το σπέρμα της γυναικός. Θα επακολουθήσει βέβαια κάποια μάχη μεταξύ των δύο δυνάμεων του Σατανά και εκείνων του Υιού του Θεού.
Β΄/. Στην πορεία της μάχης επετράπη στον διάβολο να «κεντήσει την πτέρνα» των δυνάμεων της δικαιοσύνης του Θεού.
3/. Η τελική έκβασης θα ήταν νίκη δια τον Ιησού Χριστού—το σπέρμα της γυναικός 

Γαλάτες 3:16 
16 Και στη γυναίκα είπε: Θα υπερπληθύνω τις λύπες σου και τους πόνους της κυοφορίας σου• με λύπες θα γεννάς παιδιά• και στον άνδρα σου θα είναι η επιθυμία σου, κι αυτός θα σε εξουσιάζει—οπότε και θα συντριβόταν η κεφαλή του όφεως.
2/. Παντού μέσα στην Γραφή απ’ την αρχή ως το τέλος διακρίνονται τα ίχνη του όφεως ενώ προσπαθεί να ενοχλήσει να παραμορφώσει και αν είναι δυνατόν να εξαλείψει το σπέρμα της γυναικός. Οι φάσεις της προσπάθειας του αυτής είναι τέσσαρες.
α/. Προσπαθεί πρώτα να εξοντώσει το ανθρώπινο γένος επειδή ξέρει ότι αυτό είναι μέσον δια του οποίου θα φανερωθεί το σπέρμα της γυναικός.
1/. Βέβαιος ότι ο Άβελ με την αγαθότητα του χαρακτήρα του αποτελεί την εικόνα του σπέρματος της γ6υναικός παρακινεί τον Κάιν να τον φονεύσει. Αλλά ο θεός επεμβαίνει και σηκώνει στη θέση του τον Σηθ «Ιστάμενο» κατά την σημασία της λέξεως
Γένεσης 4:25
25 Και ο Αδάμ γνώρισε ξανά τη γυναίκα του, και γέννησε γιο, και αποκάλεσε το όνομά του Σηθ, λέγοντας ότι ο Θεός μού έδωσε ένα άλλο σπέρμα αντί του Άβελ, τον οποίο φόνευσε ο Κάιν.
…………..

2/. Ηττημένος ο διάβολος οδηγεί την ανθρωπότητα στη διάπραξη τόσο μεγάλων αμαρτιών ώστε να φέρει τον Θεό στο σημείο να αποφασίσει να τιμωρήσει τη γη με τον μεγάλο κατακλυσμό. Όμως Αυτός στο άπειρο έλεος Του για τον άνθρωπο και θέλοντας να περισώσει το σπέρμα επεμβαίνει για μια δεύτερη φορά. Σώζει ένα μικρό ελάχιστο μέρος του ανθρώπινου γένους τον Νώε και την οικογένεια του.
Γένεσης 6: 5--8
5 Και ο Κύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των διαλογισμών της καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες.

6 Και ο Κύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη• και λυπήθηκε στην καρδιά του.
7 Και ο Κύριος είπε: Θα εξαλείψω τον άνθρωπο που δημιούργησα από το πρόσωπο της γης• από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού• επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα.
8 Ο Νώε, όμως, βρήκε χάρη μπροστά στον Κύριο.
Και Γένεσης 9:1--3
1 ΚΑΙ ο Θεός ευλόγησε τον Νώε, και τους γιους του• και τους είπε: Αυξάνεστε και πληθύνεστε, και γεμίστε τη γη•
2 και ο φόβος σας, και ο τρόμος σας, θα είναι επάνω σε όλα τα ζώα τής γης, κι επάνω σε όλα τα πουλιά τού ουρανού, επάνω σε κάθε τι που σέρνεται επάνω στη γη, κι επάνω σε όλα τα ψάρια τής θάλασσας• στα χέρια σας δόθηκαν•
3 κάθε τι που κινείται, το οποίο ζει, θα είναι σε σας για τροφή• μέχρι το χλωρό χορτάρι, σας έδωσα τα πάντα•
…….

3/. Ο διάβολος ενσπείρει την υπερηφάνεια μέσα στην καρδιά των ανθρώπων και κατορθώνει να τους σκορπίσει πάνω σε όλο το πρόσωπο της γης μήπως έτσι μπορέσει να ματαιώσει την εμφάνιση του σπέρματος της γυναικός. Αλλά ο Θεός επεμβαίνει μια ακόμα φορά και εκλέγει ένα λαό –τον Ισραήλ—σκοπεύοντας 
Μέσω αυτού να συνεχίσει την πραγματοποιήσει των σχεδίων Του
Που θα κατέληγαν στην εμφάνιση του σπέρματος της γυναικός.

Γένεσης 11:
8 Και από εκεί ο Κύριος τους διασκόρπισε επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης• και σταμάτησαν να κτίζουν την πόλη.
9 Γι' αυτό, το όνομά της ονομάστηκε Βαβέλ• επειδή, εκεί ο Κύριος σύγχυσε τη γλώσσα ολόκληρης της γης• και από εκεί ο Κύριος τους διασκόρπισε επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ