24--10--2016---ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου Μέρος δεύτερον Οι Αόρατες Δυνάμεις Β΄ Βασιλέων 6:15—17



ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου
Μέρος δεύτερον
Οι Αόρατες Δυνάμεις
Β΄ Βασιλέων 6:15—17
15 Και όταν το πρωί ο υπηρέτης τού ανθρώπου τού Θεού σηκώθηκε, και βγήκε έξω, ξάφνου, στρατός είχε περικυκλώσει την πόλη με άλογα και άμαξες. Και ο υπηρέτης του είπε σ' αυτόν: Ω, κύριε! Τι θα κάνουμε;
16 Και εκείνος είπε: Μη φοβάσαι· επειδή, περισσότεροι είναι αυτοί που είναι μαζί μας, παρά εκείνοι που είναι μαζί τους.
17 Και ο Ελισσαιέ προσευχήθηκε, και είπε: Κύριε, άνοιξε, παρακαλώ, τα μάτια του για να δει. Και ο Κύριος άνοιξε τα μάτια τού υπηρέτη, και είδε· και να, το βουνό ήταν γεμάτο από άλογα και πύρινες άμαξες γύρω από τον Ελισσαιέ.
…………..

 Πέραν του  βασιλείου των ανθρώπινων αισθήσεων και αισθημάτων ένας δυνατός αγώνας μαίνεται μεταξύ των δυνάμεων του Θεού και των δυνάμεων και του διαβόλου. Οι αόρατες δυνάμεις του κόσμου οδηγούν κυβερνούν και καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων.
Εκείνος που θα επιθυμούσε να εισδύσει σ5τα μυστήρια της ζωής και να διεξάγει νικηφόρα τις μάχες της πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι αόρατες αυτές δυνάμεις και πως αυτές ενεργούν.
  Η Βίβλος δίδει μία σαφή απεικόνιση της φύσεως και των ανεργιών όλων των όντων που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτόν τον τιτανικό αγώνα. Η κυρίαρχη μάχη στην οποία παρατάσσονται εκατέρωθεν (από το ένα και από το άλλο μέρος) αναρίθμητα στρατεύματα είναι εκείνη που διεξάγεται μεταξύ Θεού και διαβόλου, αγαθού και κακού δικαιοσύνης και αμαρτίας ουρανού κολάσεως. 

Ουδείς δύναται να ερμηνεύσει την ιστορία να καταλάβει παρόντα γεγονότα και της παγκοσμίου πορείας ή να λύση το περί ανθρώπου πρόβλημα ,αν δεν είναι τελείως ενήμερος του γεγονότος ότι η αναφερθείσα μάχη μεταξύ Θεού και ανθρώπου είναι πραγματική και ότι όλα τα γεγονότα της ιστορίας αποτελούν εκβάσεις της αοράτου μανιώδους αυτής μάχης. 
  Η σκιά της πάλης αυτής πέφτει κατά μήκος της σκηνής της ιστορίας. Ο  αγώνας μεταξύ ατόμων κοινοτήτων και εθνών δεν είναι παρά μια επέκτασης του αοράτου πολέμου.  Για τον χριστιανό οπωσδήποτε το αποτέλεσμα είναι βέβαιο το τέλος προκαθορισμένο.

 Ο Θεός και ο δίκαιος θα θριαμβεύσουν. Όμως είναι επίσης βέβαιο το μοιραίο τέλος του διαβόλου και των δυνάμεων του. Ας κοιτάζει λοιπόν ψηλά ο πιστός ατενίζοντας θαρραλέα το μέλλον διότι: 
Β΄ Βασιλέων 6:15—17
Μη φοβάσαι· επειδή, περισσότεροι είναι αυτοί που είναι μαζί μας, παρά εκείνοι που είναι μαζί τους.
Το δεύτερο μέρος(κεφ. 6ον)  του βιβλίου μας, εισάγει τον αναγνώστη στη γνώση αυτών των αόρατων όντων και του έργου των.ΤΟ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

………………………