29-10--2016---20--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ



  ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  «Και έχομεν βεβαιότερον  τον προφητικόν λόγον εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών τούτο πρώτον εξεύροντες ότι ουδεμία προφητεία της Γραφής γίνεται εξ’ ιδίας του προφητεύοντος διασαφήσεως. Διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία  εκ θελήματος ανθρώπου αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού».(Β΄ Πέτρου α:19—21).



  Εις τους πιστούς που ζουν σήμερα αρμόζει να εξετάζουν τα συμβαίνοντα εις τον κόσμο υπό το φως των προφητειών της Βίβλου και να διαβλέπουν εξ’ αυτών τας μέλλουσας εξελίξεις.  
Έπειτα από την γνώσι της σωτηρίας θα έπρεπε να ακολουθεί η γνώσης του προφητικού σχεδίου του Θεού περί των χρόνων εις τους οποίους ζούμε. Προφήτης λέγεται εκείνος ο οποίος εκφέρει αγγελία που αποκαλύφθηκε σε αυτόν από του Θεού είτε περί καθηκόντων πρακτικής ζωής είτε περί γεγονότων του μέλλοντος. Εις την εκδοθείσαν υπό του Σκόφηλδ Αγία Γραφή αναφέρεται ένας κατάλογος πολλών προφητειών της Βίβλου οι οποίες εκπληρώθηκαν.

  Η περίοδος των προφητών καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 500 περίπου ετών. Οι προφήται της περιόδου αυτής είναι οι εξής:
  1/. Προφήται προ της αιχμαλωσίας:Αβδιού (887π.χ.) Ιωνάς (862 π.χ.) Ιωήλ (800 π.χ.) Αμώς (787 π.χ.) Ωσηέ(785π.χ.) Ησαϊας (760—698 π.χ.)Μιχαίας (750—710 π.χ.)

Ναούμ (713 π.χ.) Σοφονίας (630 π.χ.) Ιερεμίας (629—588 π.χ.) Αββακούμ(626 π.χ.)  
  2/. Προφήται της αιχμαλωσίας: Δανιήλ (607—534 ) Ιεζεκιήλ
(565—574 π.χ.)
  3/. Προφήται μετά την αιχμαλωσία: Αγγαίος (520 π.χ.) Ζαχαρίας (520—518 π.χ.).
   Δια την εξακρίβωση της σημασίας εκάστου κατ’ ιδίαν μέρους της Αγίας Γραφής πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο κεντρικός σκοπός των προφητειών (Β΄ Πέτρου α:20). Τα βασικά κεφάλαια που μας οδηγούν να μελετούμε τις προφητείες σαν ένα σύνολο είναι τα: 

(Δευτερονόμιο 28—29—και 30 εκ των Ψαλμών 2ος  και του Δανιήλ τα 2και 7)
  Η κλεις (το κλειδί) η οποία αποσφραγίζει την σημασία των προφητειών πρόρρησης=(που ειπώθηκε προηγουμένως ή παλιότερα) περί των δύο ελεύσεων του Μεσσία κατά την πρώτη δια να πάθει εν ταπεινώσει (σε ταπείνωση) και κατά την δεύτερη δια να βασιλεύσει εν δόξη (σε δόξα).                                  
   Ο διάβολος μισεί τους προφήτες διότι δεν θέλει να μάθει ο κόσμος ότι αυτός και τα έργα του πρόκειται να καταστραφούν υπό του Χριστού. Μισεί την Γραφή μισεί τους Χριστιανούς και μισεί επίσης τον Χριστό. Το γεγονός ότι εξ όλων των προφητειών της Βίβλου ουδεμία έμεινε ανεκπλήρωτος εν τω καιρώ της αποτελεί σαφή απόδειξη περί της αληθείας της Αγίας Γραφής. 

  Κάθε χριστιανός δικαιούται να πιστεύει ότι όλες αφορούν το παρόν και το μέλλον προφητείες θα εκπληρωθούν με τον ίδιο τρόπο όταν έρθει η ώρα τους διότι η Γραφή είναι Λόγος Αλήθειας.
   Ο Δανιήλ ο προφήτης του Θεού κατά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας λέγει: «Και εγώ άκουσα αλλά δεν εννόησα τότε είπον Κύριε μου ποίον το τέλος τούτων; Και είπε ύπαγε Δανιήλ διότι είναι κεκλεισμένοι και εφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού» 
(Δανιήλ ιβ:8—9).
   Είναι βέβαιον ότι ζούμε στις έσχατες ημέρες διότι το Άγιο Πνεύμα ανοίγει τους οφθαλμούς των Χριστιανών δια να ιδούν την σημασία των προφητειών. Υπάρχουν χιλιάδες Χριστιανοί οι οποίοι δεν εκπλήττονται από την όλην στροφή την φοβερή των γεγονότων
Αντί να κλονίζεται η πίστη τους βλέπουν  ότι προφητείες της Γραφής εκπληρώνονται προ των οφθαλμών τους.

    Οι πιστοί αυτοί ενδιαφέρονται έτσι περισσότερο στην μελέτη του Λόγου του Θεού και είναι δραστηριότεροι εις το έργο τους διότι αυξάνει η ελπίδα τους καθόσον βλέπουν την ημέρα προσεγγίζουσαν και «προσμένουν την μακαρία ελπίδα και επιφάνεια της δόξης του Μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» (Τίτος β:13). Η θεραπεία δια το παγκόσμιο χάος της σήμερον βρίσκεται εις την προσωπική επάνοδο του Ιησού Χριστού.
   Ο κόσμος και η κοσμική Εκκλησία που δεν ακολουθούν τον Θεό δεν μπορούσαν να εννοήσουν τα παράδοξα γεγονότα περί των οποίων διαβάζουν στις εφημερίδες και τα περιοδικά και ακούν στο ραδιόφωνα και στους δρόμους. Είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε δεν βρίσκουν τον χρόνο να διαβάζουν τον προφητικό λόγο του Θεού στις Γραφές. Οι συνετοί όμως εννοούν τον και διδάσκουν σύμφωνα προς αυτόν.

  Οι προφητείες βρίσκουν τον τρόπο  να μεταφέρονται στην ιστορία χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο τυφλός κόσμος. Αλλά γι’ αυτούς που ερευνούν την Γραφή παρέχεται αιφνίδιο φως και κατανόησης επί ορισμένων προφητειών αυτής.
   Ενώ τα γεγονότα αυτά εκτυλίσσονται η κατά γράμμα ακριβής εκπλήρωσης τους παρέχει φως εις τους ερευνητές του Λόγου του Θεού. Και έτσι οι μελετώντες την Γραφή μπορούν να μεγαλύνουν τον Θεό διότι τους δίδεται κατανόησης των γεγονότων του παρόντος και του μέλλοντος εις το φως του Προφητικού Λόγου.

………………