22--10--2016------ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου Β/. Το Δράμα: Θεός Και Διάβολος




ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου

Β/. Το Δράμα: Θεός Και Διάβολος

γ/. Ο διάβολος δεν κατορθώνει  να εξοντώσει τον Υιό του Θεού στη θάλασσα της Γαλιλαίας. Κατορθώνει  βέβαια να αναγκάσει
μερικούς ανθρώπους να αρνηθούν τον Χριστό ή να τον προδώσουν. Όμως καμιά σατανική ενέργεια δεν κατορθώνει να λοξοδρομήσει την πορεία του Χριστού ή να Τον φέρει σ’ έναν πρόωρο θάνατο.
δ/. Στον Γολγοθά φαίνεται σαν να έχει το Σπέρμα  εξοντωθεί.
Αλλά πάλι και πάλι επεμβαίνει ο Θεός: ο Χριστός ανασταίνεται εκ των νεκρών αναλαμβάνεται στους ουρανούς και καταλαμβάνει μία θέση δυνάμεως μακριά από κάθε πλησίασμα του διαβόλου.

6/. Έκτοτε ο εχθρός ενήμερος του ότι ο Χριστός—η κεφαλή—βρίσκεται στα δεξιά του Θεού επιτίθεται στο σώμα Του που είναι η Εκκλησία. Η ιστορία της Εκκλησίας είναι ένα μακρύ χρονογράφημα των ανεργιών του διαβόλου εναντίον της και των επεμβάσεων του Θεού. Κάποια  μέρα οι υποσχέσεις του Θεού
Θα πραγματοποιηθούν εις το πλήρες.
Το Σπέρμα της γυναικός ο θριαμβευτής Υιός του Θεού θα συντρίψει την κεφαλή του όφεως και το μεγάλο αυτό δράμα θα καταλήξει σε μια νικηφόρα και αιώνια ένδοξη έκβαση.
Αποκάλυψης 20: 7-10
7 Και όταν συμπληρωθούν τα 1.000 χρόνια, ο σατανάς θα λυθεί από τη φυλακή του.

8 Και θα βγει για να πλανήσει τα έθνη που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες τής γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ, για να τους συγκεντρώσει σε πόλεμο, των οποίων ο αριθμός τους είναι σαν την άμμο τής θάλασσας.
9 Και ανέβηκαν επάνω στο πλάτος τής γης, και περικύκλωσαν το στρατόπεδο των αγίων, και την αγαπημένη πόλη· και κατέβηκε φωτιά από τον Θεό από τον ουρανό, και τους κατέφαγε.
10 Και ο διάβολος, που τους πλανούσε, ρίχτηκε στη λίμνη με τη φωτιά και το θειάφι, όπου είναι το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης· και θα βασανίζονται ημέρα και νύχτα, στους αιώνες των αιώνων.
…………………………

Γ΄ Δράμα και Δόγμα
1/. Ενώ λέγεται το Βιβλικό δράμα έρχονται ταυτόχρονα εις το φως και τα βασικά δόγματα της διδασκαλίας των Γραφών. Αυτά είτε είναι ενσωματωμένα μέσα στα ίδια τα γεγονότα της Βίβλου είτε παριστάνονται δια των διαφόρων χαρακτήρων που παρελαύνουν στις αφηγήσεις της είτε ακόμα διακηρύσσονται σαφώς ως σκέψεις του Θεού.
2/. Η σπουδαιότητα των Βιβλικών αληθειών τονίζεται απ’ την ίδια τη Βίβλο. Θετικώς μεν δια των προτροπών του Παύλου προς τον Τιμόθεο.
Α΄ Τιμοθέου 4: 12—16 
12 Κανένας ας μη καταφρονεί τη νεότητά σου, αλλά γίνε τύπος των πιστών σε λόγο, σε συναναστροφή, σε αγάπη, σε πνεύμα, σε πίστη, σε αγνότητα.
13 Μέχρις ότου έρθω, να καταγίνεσαι στην ανάγνωση, στην προτροπή, στη διδασκαλία.
14 Μη παραμελείς το χάρισμα που υπάρχει μέσα σου, το οποίο δόθηκε σε σένα διαμέσου προφητείας, με επίθεση των χεριών τού πρεσβυτερίου.
15 Αυτά να μελετάς, σ' αυτά να μένεις, για να είναι σε όλους φανερή η προκοπή σου.
16 Πρόσεχε στον εαυτό σου και στη διδασκαλία· επίμενε σ' αυτά. Επειδή, κάνοντας αυτό, θα σώσεις και τον εαυτό σου και εκείνους που σε ακούν.

Αρνητικώς δε δια της σαφούς(ξεκάθαρης διαυγής)και επιμόνου προτροπής  του Λόγου του Θεού προς τους πιστούς  να μη έχουν ουδεμία επικοινωνία με εκείνους που ασπάζονται αιρετικές διδασκαλίες
Β΄ Ιωάννου 7--11
7 Επειδή, πολλοί πλάνοι μπήκαν μέσα στον κόσμο, αυτοί που δεν ομολογούν τον Ιησού Χριστό ότι ήρθε με σάρκα· αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος.
8 Προσέχετε στον εαυτό σας, για να μη χάσουμε αυτά που εργαστήκαμε, αλλά να απολαύσουμε ολόκληρο τον μισθό.
9 Καθένας που παραβαίνει και δεν μένει στη διδασκαλία τού Χριστού, δεν έχει τον Θεό· εκείνος που μένει στη διδασκαλία, αυτός έχει και τον Πατέρα και τον Υιό.
10 Αν κάποιος έρχεται σε σας και δεν φέρνει αυτή τη διδασκαλία, μη τον δέχεστε σε σπίτι, και μη του λέτε το «χαίρε»·
11 επειδή, εκείνος που λέει σ' αυτόν το «χαίρε», γίνεται κοινωνός στα πονηρά του έργα.


3/. Τα υπόλοιπα κεφάλαια του ανά χείρας τόμου θα πραγματευθούν τα ουσιωδέστερα δόγματα της Βίβλου όπως αυτά αποκαλύπτονται απ’ τις ποικίλες π