Yiannis Foutros 8 Οκτωβρίου · --1/. Πότε μ’ αλληλούια (1) Επωδός Πότε μ’ αλληλούια, πότε μ’ Ωσαννά Οι καρδιές μας σμίγουν στο Θεό Μπροστά ……………………





1/. Υψώστε τις καρδιές σας κι αρχίστε γλυκό τραγούδι
«Δόξα στον Άγιο τον Λυτρωτή» ας αντηχεί παντού
Αφήστε τη χαρά σας ν’ ανθίσει ζωντανό λουλούδι
Κι απλώστε μύρο κι ομορφιά της χάρης του Χριστού.
…………………….
2/. Γεμίστε με το Πνεύμα και ξεχειλίστε απ’ αγάπη
Νότες γλυκές μεσ’ την καρδιές να πέφτουν σαν βροχή
Φωνάξτε αλληλούια στου κόσμου να ακουστεί την άκρη «Γλυκέ Σωτήρα Σ’ αγαπώ μ’ όλη μου την ψυχή».
………………………………

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
"Και έχουμε βέβαιότερο τον προφητικό λόγο, στον οποίο κάνετε καλά να προσέχετε, σαν σε λυχνάρι που φέγγει μέσα σε σκοτεινός τόπο, μέχρις ότου έρθει η αυγή της ημέρας, και ο φωσφόρος ανατείλει μέσα στις καρδιές σας, ξέροντας πρώτα τόυτο, ότι καμιά προφητεία της Γραφής δεν γίνεται απο την προσωπική εξήγηση εκείνου που προφητεύει.
Επειδή, δε ήρθε ποτέ προφητεία από θέλημα ανθρώπου, αλλά, οδηγούμενοι απο το Άγιο Πνεύμα, μίλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού".
(Β´ Πέτρου 1:19-21)

ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ χαρακτηρίζεται για την απλότητα των λόγων Του, διότι ήθελε να είναι κατανοητός σε όλα τα τότε κοινωνικά στρώματα που απευθύνετο, και γι αυτό χρησιμοποιούσε εικόνες απο την φύση και την καθημερινή ζωή.

Την μιά δηλώνει οτι είναι το φως του κόσμου, μετά ο άρτος της ζωης, ο καλός ποιμένας κ.α
Εδώ μας λέει οτι είναι η άμπελος η αληθινή !
θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζι σας το κεντρικό μήνυμα που με δίδαξε η περικοπή αυτή.

-Μόνο η συνεχής ένωση μας με τον Χριστό, που είναι η ζωή η αληθινή, δίνει και σε μας ενέργεια και ζωή, αλλιώς μακριά Του μαραινόμαστε, ξηραινόμαστε και στο τέλος, τι τραγικο ! άχρηστοι πια, είμαστε μόνο για να μας πετάξουν στην φωτιά.

Ομως, καθώς μένουμε ενωμένοι μαζί Του, μπορούμε να καρποφορήσουμε, αφού προηγουμένως είναι αναγκαίο να περάσουμε απο το κλάδεμα του Πατέρα μας, δηλαδή την αποκοπή όλων των ελαττωμάτων μας, που τις περισσότερες φορές είναι οδυνηρό αλλά ωφέλιμο.

Και τότε καθαροί και άγιοι πια, να φέρουμε τον πολυπόθητο καρπό μας, όχι για να καυχόματε ότι κάναμε κι εμείς κάτι, αλλά αποκλειστικά για να δοξαστεί ο ΠΑΤΕΡΑΣ μας.

Αδελφοί μου, είμαι βέβαιος οτι η επιθυμία όλων μας, είναι να δοξάσουμε τον Κύριο μας με τους καρπούς που θα έχουμε να Του προσφέρουμε, γι αυτό ας έχουμε συνεχή επικοινωνία μαζι Του, και να μη σβήνουμε το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ από μέσα μας που επιτελεί τον σκοπό αυτό.
Μας υπόσχεται επίσης, οτι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή, θα είναι ο μόνιμος βοηθός μας, αν του το ζητήσουμε...
.......................................