ΤΥΧΙΚΟΣ--ΑΝΑΡΤΗΣΗ-20-10-2015--------------ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ-ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ—2003

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


6     ΑΝΑΡΤΗΣΗ-20-10-2015

   Πρακτική Απολογητική

 ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ
ΤΟ ΚΑΚΟ;

Σε κάποιο κολλέγιο του εξωτερικού, υπήρχε ένας καθηγητής με φήμη για την εχθρότητά του προς τη χριστιανική πίστη. Στo πρώτο μάθημα κάθε εξαμήνου, ρωτούσε εάν υπήρχε ανάμεσα στους φοιτητές κάποιος Χριστιανός, και επιχειρούσε να χλευάσει την πίστη του.

Μια φορά που έκανε την ίδια ερώτηση, ένας νέος σήκωσε το χέρι του.

Ο καθηγητής ρώτησε, «Νεαρέ μου, δημιούργησε ο Θεός τα πάντα;» Εκείνος απάντησε, «Ναι κύριε!» Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «Εάν ο Θεός δημιούργησε τα πάντα, τότε έκανε και το κακό». Ο σπουδαστής δεν ήξερε πώς ν’ απαντήσει και ο καθηγητής αισθάνθηκε ευτυχής που σύμφωνα με τη γνώμη του απέδειξε για άλλη μια φορά ...ότι η χριστιανική πίστη ήταν ένας μύθος.
 
Τότε ένας άλλος φοιτητής σήκωσε το χέρι του και είπε, «Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι, κύριε;»

«Ναι, μπορείτε», αποκρίθηκε ο καθηγητής. Ο νεαρός άνδρας στάθηκε και είπε «Κύριε, υπάρχει το κρύο;» «Φυσικά υπάρχει. Τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν έχεις νιώσει ποτέ το κρύο;» απάντησε ο καθηγητής.

Ο νεαρός απάντησε, «Στην πραγματικότητα, κύριε, το κρύο δεν υπάρχει. Εκείνο που θεωρούμε κρύο στην πραγματικότητα είναι η απουσία της θερμότητας. Το απόλυτο μηδέν είναι όταν δεν υπάρχει απολύτως καθόλου θερμότητα, αλλά το κρύο δεν υπάρχει πραγματικά. Απλά εμείς έχουμε δημιουργήσει τον όρο για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε όταν δεν υπάρχει θερμότητα».

Ο νέος συνέχισε, «Κύριε, υπάρχει σκοτάδι;» Άλλη μια φορά ο καθηγητής αποκρίθηκε, «Φυσικά υπάρχει». Και πάλι ο σπουδαστής απάντησε, «Στην πραγματικότητα κύριε το σκοτάδι δεν υπάρχει. Το σκοτάδι είναι μόνο η απουσία του φωτός. Το σκοτάδι είναι ένας όρος που έφτιαξαν οι άνθρωποι για να περιγράψουν τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει καθόλου φως».

Τέλος, ο φοιτητής ρώτησε, «Κύριε, υπάρχει το κακό;» Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «Φυσικά. Έχουμε βιασμούς, δολοφονίες και βία παντού στον κόσμο. Αυτά τα πράγματα είναι κακά». Ο σπουδαστής απάντησε, «Στην πραγματικότητα, κύριε, το κακό δεν υπάρχει. Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Το κακό είναι ένας όρος που φτιάξαμε εμείς οι άνθρωποι για να περιγράψουμε την απουσία του Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό. Το κακό δεν είναι όπως η αλήθεια ή η αγάπη, που υπάρχουν ως αρετές όπως η θερμότητα ή το φως. Το κακό είναι απλά η κατάσταση όπου δεν είναι παρών ο Θεός, όπως το κρύο χωρίς τη θερμότητα ή το σκοτάδι χωρίς το φως».

Και ο καθηγητής δεν είχε να απαντήσει τίποτα...

[Από συνεργάτη]