Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

21-10-2015-----09—ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ - Μεταφορά Αγ. Γραφής : Σπύρου Φίλου

09—ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ -
Μεταφορά Αγ. Γραφής : Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ : ΑΓΑΠΗ
02
1/.  Η αγάπη εκδηλώνεται σε τρία μέρη.

κάποτε συζητούσα
με μια αδελφή πολύ ταπεινή και πολύ πιστή. Και της είπα δεν μπορώ τα τάδε άτομα να τα αγαπήσω.  Κάνω μεγάλο κόπο. Και μου απάντησε έτσι με μια ερώτηση:
Στον ουρανό πως θα είσαι μαζί τους;-- την ευχαρίστησα εκείνη την ώρα και το σκεφτόμουν όλη μέρα.. 
Και το βράδυ το μόνο που έκανα  πήγα στον Κύριο και του είπα να πάρει από μέσα μου ότι κακό υπάρχει διότι πραγματικά πρέπει να αγαπώ και να μην έχω σκέψεις γι’ αυτούς που με πίκραναν.
Και τότε θυμήθηκα τα: 
εδάφια στην Α΄ Ιωάννη κεφ. 2:εδαφ. 9—11 
«9/Εκείνος που λέει ότι είναι μέσα στο φως, αλλά μισεί τον αδελφό του, είναι μέχρι τώρα μέσα στο σκοτάδι. 
10/Εκείνος που αγαπάει τον αδελφό του μένει μέσα στο φως, και σκάνδαλο σ' αυτόν δεν υπάρχει.
11/Εκείνος, όμως, που μισεί τον αδελφό του είναι μέσα στο σκοτάδι και περπατάει μέσα στο σκοτάδι, και δεν ξέρει πού πηγαίνει, επειδή το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του.»
 Μπορεί να μη τους μισούσα αλλά δεν τους αγαπούσα. 
Γι’ αυτό ο Κύριος έχει γράψει τον Λόγο του μέσα μας και όταν έχουμε πρόβλημα, μας τον θυμίζει το Πνεύμα το Άγιο και δεν πέφτουμε στο σφάλμα της πικρίας και του θυμού. Εμείς κοιτούμε να πάμε μπροστά.

Αλλιώς ξανά ρωτώ κι εγώ σαν την αδελφή μου πως θα πάω στον ουρανό να είμαι μαζί τους; Πως θα απολαμβάνω μαζί τους την χαρά του Κυρίου μας;
  Όλοι είμαστε δούλοι του Κυρίου δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε ξένο δούλο παρά ο Κύριος του που είναι κάτω από την εξουσία του. Εμείς προχωρούμε. 
2/ η αγάπη για τον Λόγο του Θεού
Ψαλμός κεφ.119: εδαφ.97
«Πόσον αγαπώ τον νόμο σου• όλη την ημέρα είναι μελέτη μου.»
Ο ψαλμωδός μας λέγει ότι αγαπά το νόμο του Θεού και όλη την ημέρα είναι η μελέτη του.
Ασφαλώς  δεν εννοεί όλη μέρα να είμαστε με ένα βιβλίο στο χέρι να διαβάζουμε. Αλλά να είναι γραμμένος μέσα στην καρδιά μας και να είναι μελέτη μας από καρδιάς.
Πάντα υπήρχαν οι άνθρωποι οι[ κοσμικοί] που λέμε σήμερα  και φυσικά πάντα υπήρχαν της εποχής οι πειρασμοί. Πέραν του λαού Ισραήλ που γνώριζε τον αληθινό Θεό οι υπόλοιποι άνθρωποι είχαν, και έχουν  την συνείδηση που βέβαια ο Θεός έχει βάλλει μέσα στον άνθρωπο. 
Οπότε είτε ήξεραν τον αληθινό Θεό  είτε είχαν συνείδηση υπήρχαν και οι ασυνείδητοι. 
  Ο ψαλμωδός  ήξερε τον αληθινό Θεό και ζούσε στο νόμο του Θεού και ο νόμος ήταν πια στην καρδιά του γραμμένος.
  Εμείς ζούμε στη χάρη έχουμε το Λόγο της χάριτος από τον Κύριο και πρέπει να ζούμε γι’ Αυτόν. Το χρωστούμε να ζούμε για τον Κύριο. Χρωστούμε να μελετούμε να προσευχόμαστε για να μην πέφτουμε στις παγίδες του κόσμου που βέβαια κρύβεται πάντα από πίσω ο πονηρός.
Καλύτερα φτωχός παρά πλούσιος και να μην είχα γνωρίσει  τον Κύριο. Καλύτερα 
γραμμένος ο Λόγος του στην καρδιά μου παρά η αμαρτία που φέρνει θάνατο..
3/ αγάπη προς τους αδελφούς και πάλι.
Α΄ Ιωάννου Επιστολή κεφ. 3: εδαφ. 14
«Έγραψα σε σας, πατέρες, επειδή γνωρίσατε εκείνον που υπήρχε εξαρχής• έγραψα σε σας, νεαροί, επειδή είστε δυνατοί και ο λόγος τού Θεού μένει μέσα σας και νικήσατε τον πονηρό».. 
Με λίγα λόγια μας το επιβεβαιώνει και ο Ιωάννης. Μας λέγει, είμαστε δυνατοί είτε νέοι, είτε γέροι, διότι ο Λόγος του Θεού είναι γραμμένος μέσα στην καρδιά μας και με αυτόν έχουμε νικήσει τον πονηρό. Γιατί άραγε; Διότι είναι ολοκληρωτικά δοσμένη στον Κύριο, η καρδιά μας και φυσικά δεν χωρά η αμαρτία. Διότι κάνουμε αυτό που 
λέγει ο Λόγος του. Βέβαια ο πιστός δεν είναι απείραχτος από τον πονηρό αλλά με την δύναμη του Πνεύματος αντιστέκεται και αν τυχόν αμαρτήσει άθελα του τότε έχει τον Κύριο να μεσιτεύει στον Πατέρα Θεό. Πιο πολύ απευθύνεται στους νέους που η ζωή είναι πιο ελκυστική ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν και πέφτουν. Γι’  αυτό τους λέγει να είναι δυνατοί στο Λόγο να μένει γραμμένος μέσα τους και όταν ο πειρασμός θα έρθει θα τον νικήσουν.
Κατά Ιωάννη κεφ.1: εδαφ.12—13 
12/«… Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του•
13/οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν»..
  Από την ώρα που γνωρίσαμε τον Κύριο άλλαξε η ζωή μας. Είμαστε παιδιά του Θεού. 
Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για το ότι ενώ είμαστε ξένοι γινόμαστε αδέλφια γεμάτα αγάπη και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον μία οικογένεια και Πατέρα τον Θεό.
 Η ΑΓΑΠΗ, είναι πολύ θαυμαστή αλλά, και πολύ δύσκολη και έχει μεγάλο κόπο, όπως: υπομονή ανεκτικότητα και ανανέωση καθημερινή με προσευχή για να κρατάει συνεχώς. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε δεμένοι με τον Κύριο οπότε ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ μας που μας τον θυμίζει η μελέτη που κάνουμε. Όλα μαζί στραμμένα τα πάντα στο ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 
Ειρήνη στην καρδιά μας Αμήν  
SULTANA.CHA