7-10-2015----Yiannis Foutros---------------Μάρκος 11:25 Και όταν στέκεστε προσευχόμενοι, συγχωρείτε, αν έχετε κάτι εναντίον κάποιου, για να συγχωρήσει σε σας και ο Πατέρας σας που είναι στους ουρανούς τα δικά σας παραπτώματα.-----------------Λουκάς 6:37 Και μη κρίνετε, και δεν θα κριθείτε· και μη καταδικάζετε, και δεν θα καταδικαστείτε· συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε.-





Χρειάζεται ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ... η συγχώρεση !

Όσο και αν το ξέρουμε, ότι σαν άνθρωποι του Χριστού οφείλουμε να συγχωρούμε εκείνους που μας βλάπτουν, δεν είναι πάντοτε απλό στην πράξη.
Όταν βέβαια πρόκειται για μικροπράγματα της καθημερινής ζωής, μπορείς εύκολα να πεις :
«ε! δεν πειράζει», να παραβλέψεις και να προσπεράσεις. 

Δεν ισχύει όμως το ίδιο απέναντι σε κάποιον που προξένησε σε σένα ή στην οικογένεια σου, ανεπανόρθωτα πλήγματα και τραύματα, που χαράχτηκαν βαθειά στην καρδιά σου.

Εκεί η συγχώρηση είναι αδύνατη με ανθρώπινες δυνάμεις να το πετύχει κανείς.

Ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, που μπόρεσε επάνω στο σταυρό να συγχωρήσει τους βασανιστές Του,
μόνον Εκείνος μπορεί να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζομαστε για να το ξεπεράσουμε και να συγχωρήσουμε, ώστε η καρδιά μας καθαρή από μίσος και πικρία, να χαίρεται μέσα στην παρουσία του ΘΕΟΥ.
......................................................
Αλήθεια αδελφοί μου, πόσο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε στην διάδοση του ευαγγελίου !
Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα, ακόμα και έμπειροι κήρυκες και ευαγγελιστές, χωρίς καθόλου να το καταλάβουμε, να νομίζουμε, ότι η τεχνική των δικών μας λόγων ή των έξυπνων παραδειγμάτων μας, και το χειρότερο (να εστιάζουμε όλη μας την προ
σοχή στην ευημερία και στις ευλογίες του Θεού) για να "πείσουμε", και ασυναίσθητα παραμερίζουμε την δύναμη του λόγου του Θεού.
Πάντοτε πρέπει να έχουμε παράδειγμα τον Απόστολο Παύλο που κήρυττε με απλότητα και δύναμη Πνεύματος, λέγοντας :
"Επειδή αποφάσισα να μη ξέρω ανάμεσα σας τίποτε άλλο, παρά μονάχα τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ , κι Αυτόν εσταυρωμένον". (Ά Κορινθίους 2:2).

Γνωρίζοντας τον ζήλο και την επιθυμία όλων μας, για την σωτηρία των συναθρώπων μας, σοφό είναι, να μη ξεφεύγουμε καθόλου από αυτή την γραμμή, ώστε η δύναμη της χάρης και του ελέους του εσταυρωμένου, να ελκύσουν ψυχές προς μετάνοια και σωτηρία.
................................