19-10-2015--------02--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ---------Τόσο ο Θεός αγάπησε τον κόσμο Ώστε πρόσφερε στη γη Το μονογενή το γιο Του Για να μη χαθεί καθένας Που πίστεψε σ’ Αυτόν Αλλά να έχει πλέρια ζωή Κι ‘ αιώνια να την ζει.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



λουλουδια του Ολυμπου
19-10-2015
02--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ 
01--ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ

 (Στην ¨ επιστολή Α΄ Τιμόθεος κεφ.1: εδαφ.1μας λέει:)
¨1. Ο Παύλος απόστολος του Ιησού Χριστού με εντολή του Σωτήρα Θεού και του Κυρίου Ιησού Χριστού που είναι η ελπίδα μας.¨ Επιστολή Α΄ Τιμόθεος κεφ.1:εδαφ.1 
  Ο Θεός τα είχε σχεδιάσει με τη σοφία του και όλα τα εναπόθεσε στον Κύριο μας για να γίνει αποκάλυψη όλο το Σωτήριο έργο του στον κόσμο δια του Ιησού χριστού που ενανθρώπισε και πήρε τις αμαρτίες μας απάνω στο Σταυρό πέθανε αναστήθηκε και αυτό το μυστήριο  το κρυμμένο που ήταν από την αρχή των αιώνων έγινε φανερό . 
  1/. Η σωτηρία μας μαζί με τον Πατέρα και τον Ιησού Χριστό ή αλλιώς όπως λέει στον Τιμόθεο¨Σωτήρα και ελπίδα μας¨
  2/. Μας  το κάνει φανερό πια σε μας  αυτό, που στην Π. Διαθήκη δεν το καταλάβαιναν οι άνθρωποι, οι προφήτες το έλεγαν και μιλούσαν αλλά δεν το ήξεραν.

Τώρα όμως φανερώθηκαν τόσα πολλά και ένα από αυτά το μεγαλύτερο είναι η ύπαρξη της Εκκλησίας. Και η εκκλησία κινείται και φανερώνεται  στις αρχές στις εξουσίες που βρίσκονται στα επουράνια. Αυτή είναι η ¨ πολύπλευρη σοφία του Θεού¨ Που ήταν μέσα στο ¨ προαιώνιο σχέδιο του που πραγματοποιήθηκε με τον Ιησού Χριστό¨.
 3/. Ο εχθρός του Θεού δεν ζύγισε καλά τα πράγματα, νόμισε ότι αν αμαρτήσει ο άνθρωπος, ο Θεός θα τον εξουδετερώσει εντελώς, με τις  αμαρτίες  που θα κάνει θα τον εξοργίζει και θα τον αφανίσει. Τον διάβολο η Αγ. Γραφή τον ονομάζει και ανθρωποκτόνο επειδή μισή αφάνταστα τον άνθρωπο. 
  Όμως, η αγάπη του Πατέρα που έχει πολύπλευρη σοφία και πολύπλευρα σχέδια, έκανε το μεγαλύτερο σχέδιο που υπήρξε στην ανθρωπότητα και θα υπάρξει το να ενσαρκωθεί ο Λόγος του Θεού ο Κύριος μας ο Ιησούς χριστός.
Να πάρει δούλου μορφή που λέει: 
(Η Επιστολή προς Φιλιππησίους κεφ.2: εδαφ. 5 – 8)
…,6/. Ο οποίος αν και ήταν Θεός δε θεώρησε την ισότητα του με το Θεό αποτέλεσμα αρπαγής 7/. Αλλά τα απαρνήθηκε όλα και πήρε μορφή δούλου έγινε άνθρωπος, και όντας πραγματικός άνθρωπος 8/. Ταπεινώθηκε θεληματικά υπακούοντας μέχρι θανάτου και μάλιστα θανάτου σταυρικού…¨
  Αυτό ήταν το σχέδιο Σωτηρίας στο να γίνει άνθρωπος σαν εμάς με σάρκα και οστά αλλά χωρίς αμαρτία διότι δια Πνεύματος Αγίου ενανθρώπησε. Αυτός που ήταν Δημιουργός και όλα έγιναν δι’ αυτού κι όμως μας αγάπησε τόσο που έδωσε το αίμα του τη ζωή Του για μας. Βέβαια αυτά είναι πολύ δύσκολα πράγματα και είναι μόνο για τους Θεολόγους. Απλά εγώ θέλω να δείξω μέσα απ’ τα λόγια της Αγ. Γραφής την Σωτηρία μας δια Ιησού Χριστού.  Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο μας το λέει πολύ όμορφα ότι ήταν Θεός κι έγινε άνθρωπος. 

  (Ευαγγέλιο Ιωάννης κεφ.1: εδαφ.1 – 4) 
  ¨ 1/. Απ’ όλα  πριν υπήρχε ο Λόγος κι ο Λόγος ήτανε με το Θεό, κι ήταν Θεός ο Λόγος.2/. απ’ την αρχή ήταν με το Θεό. 3/.Τα πάντα δι αυτού δημιουργήθηκαν κι απ’ όσα έγιναν τίποτα χωρίς αυτόν δεν έγινε. 4/. Αυτός ήτανε η ζωή και ήταν η ζωή αυτή το φως για τους ανθρώπους.¨
Αυτός που ήταν Δημιουργός καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος για να μας πει πόσο μας αγαπά και νοιάζεται για μας. 
Και για να γίνει αυτό μας λέει στην Φιλιππησίους κεφ.2: 5.
5/. ¨Να υπάρχει μεταξύ σας το ίδιο φρόνημα που είχε ο Χριστός¨
Ποιο φρόνημα είχε ο Χριστός; Το φρόνημα της αυταπάρνησης ,της αγάπης για τον πλησίον, της ταπεινοφροσύνης, και αν πάμε στα παρακάτω εδάφια που πιο πάνω τα αναφέρω ενώ ήταν Θεός άφησε τον ουρανό από την πολύ αγάπη που πήγαζε μέσα στην καρδιά του και έγινε άνθρωπος και αυτή η αυταπάρνηση τον έστειλε μέχρι τον σταυρό. Γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα γινόταν ΣΩΤΗΡΙΑ στον άνθρωπο τον ελεεινό που 
Μόνον  άμα δεχτεί τον Χριστό μέσα του διορθώνεται, ανεβαίνει στο επίπεδο που τον θέλει, ο Θεός. Αρχίζει να γίνεται νέος άνθρωπος. 
Ειρήνη κυρίου σας αφήνω με την χάρη Του 
Ειρήνη έλεος και χαρη Κυρίου Αμή
Sultan.cha

……………………….
Ένας υπέροχος ύμνος ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ 
ΤΟΝ ΨΑΛΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Τόσο ο Θεός αγάπησε τον κόσμο
Ώστε πρόσφερε στη γη
Το μονογενή το γιο Του
Για να μη χαθεί καθένας
Που πίστεψε σ’ Αυτόν
Αλλά να έχει πλέρια ζωή
Κι ‘ αιώνια να την ζει.