Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

21-10-2015---09 –ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Αγ. Γραφής είναι: Σπύρου Φίλου

09 –ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ Αγ. Γραφής είναι: Σπύρου Φίλου
ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΗ- 
μας συσφίγγει αδέλφια
01---------28-5-2015 πέμπτη
                 ……………………
Η αγάπη εκδηλώνεται σε τρία μέρη.
1/ η Αγάπη στο πρόσωπο του χριστού. Και πρέπει να εκδηλώνετε πρακτικά.
Β Κορινθίους κεφ.5: εδαφ. 14
«Δεδομένου ότι, η αγάπη τού Χριστού μάς συσφίγγει επειδή, κρίνουμε τούτο, ότι, αν ένας πέθανε για χάρη όλων, επομένως όλοι πέθαναν•

»
 Αυτό που είπα με την χάρη του Κυρίου και τα χρόνια που έχω, ο άνθρωπος που θέλει να ζήσει την ζωή του Χριστού και να είναι δίκαιος να ξεχάσει ότι έχει: «ΕΓΩ»
 Ο Κύριος έκανε ότι του έλεγε ο Πατέρας. Και σε μας ότι λέει ο Λόγος Του είναι αυτό που θέλει ο Χριστός και ο Πατέρας.
 Η αγάπη κάνει δεσμούς μεταξύ μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει μέσα μας η καταλαλιά που φέρνει διάφορα κακά και αντί για να μας συσφίξει μας και να φέρει ενότητα μεταξύ μας και με τον Κύριο μας  διαλύει.
Ιωάννης 14:
15 Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου.
Ιωάννης 14:
21 Εκείνος που έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, εκείνος είναι που με αγαπάει· και εκείνος που με αγαπάει, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου· και εγώ θα τον αγαπήσω, και σ' αυτόν θα φανερώσω τον εαυτό μου.
…………………………..
Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ο Κύριος έδωσε κάποιες εντολές στο όνομα του.
Ματθαίος 5:
17 Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.
18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.
19 Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών.
…………………………………..
Πιστέψτε  με ότι ο Κύριος το Νόμο των 10 εντολών δεν τον κατάργησε. 11 Ότι δε ουδείς δικαιούται διά του νόμου ενώπιον του Θεού, είναι φανερό, διότι ο δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως,
Απλά τον έβαλε κάτω από την χάρη και το έλεος Του.
Γι αυτό μπορούμε να τον περπατούμε. Αλλιώς   δεν μπορούσαμε και αν δεν τον περνούσε στη χάρη δια του αίματος του κανείς δεν θα μπορούσε να τον ζήσει. Εξ’ άλλου το βλέπουμε και στον λαό τον Ισραήλ. Ποτέ δεν μπόρεσε να το ζήσει. Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπόρεσε και τον περπάτησε. Γι αυτό είπε:
Ιωάννης 17
1 Ταύτα ελάλησεν ο Ιησούς, και ύψωσε τους οφθαλμούς αυτού εις τον ουρανόν και είπε· Πάτερ, ήλθεν η ώρα· δόξασον τον Υιόν σου, διά να σε δοξάση και ο Υιός σου,
Ιωάννης 17
4 Εγώ σε εδόξασα επί της γης, το έργον ετελείωσα, το οποίον μοι έδωκας διά να κάμω·
5 και τώρα δόξασόν με συ, Πάτερ, πλησίον σου με την δόξαν, την οποίαν είχον παρά σοι πριν γείνη ο κόσμος.
6 Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους μοι έδωκας εκ του κόσμου. Ιδικοί σου ήσαν και εις εμέ έδωκας αυτούς, και τον λόγον σου εφύλαξαν.
7 Τώρα εγνώρισαν ότι πάντα όσα μοι έδωκας παρά σου είναι·
8 διότι τους λόγους, τους οποίους μοι έδωκας, έδωκα εις αυτούς, και αυτοί εδέχθησαν και εγνώρισαν αληθώς ότι παρά σου εξήλθον, και επίστευσαν ότι συ με απέστειλας.
Γαλάτες 3: βάμβας
11 Ότι δε ουδείς δικαιούται (δικαιώνεται)διά του νόμου ενώπιον του Θεού, είναι φανερό, διότι ο δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως,
Γαλατες 3:  βάμβας
22 η γραφή όμως συνέκλεισε τα πάντα υπό την αμαρτίαν, διά να δοθή η επαγγελία εκ πίστεως Ιησού Χριστού εις τους πιστεύοντας.
23 Πριν δε έλθη η πίστις, εφρουρούμεθα υπό τον νόμον συγκεκλεισμένοι εις την πίστιν, ήτις έμελλε να αποκαλυφθή.
Ματθαίος 22:
37 Και ο Ιησούς τού είπε: «Θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου από όλη την καρδιά σου, και από όλη την ψυχή σου, και από όλη τη διάνοιά σου».
38 Αυτή είναι πρώτη και μεγάλη εντολή.
39 Δεύτερη, όμως, όμοια μ' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
40 Σ' αυτές τις δύο εντολές κρέμονται ολόκληρος ο νόμος και οι προφήτες.
Ιωάννης 3:
36 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή· όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.
Ιωάννης 8:
47 Όποιος είναι από τον Θεό, ακούει τα λόγια τού Θεού· γι' αυτό εσείς δεν ακούτε, επειδή δεν είστε από τον Θεό.
Ιωάννης 15:
10 Αν φυλάξετε τις εντολές μου, θα μείνετε στην αγάπη μου· όπως εγώ φύλαξα τις εντολές τού Πατέρα μου, και μένω στην αγάπη του.
Εντολή να αγαπάμε τον πλησίον μας σαν τον εαυτό μας.
Ματθαίος 19:
19 Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα»· και: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Ματθαίος 22:
39 Δεύτερη, όμως, όμοια μ' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Μάρκος 12:
31 Και δεύτερη όμοια μ' αυτή είναι: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου». Άλλη εντολή, μεγαλύτερη απ' αυτές, δεν υπάρχει.
                   ………………….
Πάντα, ο Λόγος του Θεού επαναλαμβάνει την αγάπη και η εκδήλωση της αγάπης, πάντα είναι στο πρόσωπο των αδελφών και βέβαια και γύρω στους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν. 
Όμως είναι πολύ σημαντικό με τους αδελφούς, διότι είμαστε μία οικογένεια που μας μάζεψε ο Κύριος στο πρόσωπο του, και ενώ δεν έχουμε συγγένεια, εδώ βρίσκεται ένα μυστικό μεγάλο, το μυστικό της αγάπης, που βάζει ο Κύριος δια Πνεύματος Αγίου.
Γινόμαστε αδέλφια, όχι με συγγενικούς δεσμούς, αλλά, κάτι πολύ μεγαλύτερο, γίνεται στην καρδιά μας, η είσοδος της ζωής του Χριστού στη ζωή μας. Γινόμαστε καινούργιοι άνθρωποι και το εγώ μας, πεθαίνει και στην επιφάνεια πια βγαίνει μια καινούργια ζωή, και δια πνεύματος Αγίου έχουμε μια αναγεννημένη ζωή η παλιά έχει πεθάνει και ο καινούργιος άνθρωπος μοιάζει του Χριστού
Αυτό γίνεται μόνο δια του Πνεύματος του Αγίου που μας διδάσκει μας ελέγχει.
Αλλιώς είναι πολύ δύσκολη η ζωή του Χριστού.
 Όμως το Πνεύμα το Άγιο την κάνει εύκολη και είμαστε γεμάτοι χαρά όταν κατωρθόνουμε κάτι που ήταν για μας δύσκολο. Πέραν τούτο του βασικού
Έχουμε και την αγάπη για τον Κύριο και η πίστης
Μας δίνει φτερά. 
Έτσι αυτή η αγάπη είναι το θείο δώρο μεταξύ μας από Εκείνον.
Η αγάπη αυτή μας δένει διότι γι’ αυτή την οικογένεια που λέγεται Εκκλησία ο Κύριος πέθανε, αναστήθηκε και νικηφόρος μπήκε στα ουράνια φέρνοντας εμάς σαν τρόπαιο. 
Γι’ αυτό οφείλουμε με αληθινή καρδιά να αγαπούμε τους αδελφούς. Αν εμείς 
αρχίσουμε να δέρνουμε τον αδελφό μας τότε αγάπη δεν έχουμε αληθινή μέσα στην καρδιά μας, άρα ούτε τον Κύριο αγαπούμε. Αλλά ούτε αναγεννηθήκαμε. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, να μη γίνει η καταδίκη μας.
Όλα να περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Χριστού μας. Διότι μας έδωσε ένα μεγάλο δώρο, το δώρο της αγάπης και της αδελφοσύνης. Διότι μια μέρα όλοι μαζί θα είμαστε στον ουρανό μαζί με αυτούς που δεν αγκαλιάσαμε και με αυτούς που αγκαλιάσαμε
Μια μέρα πήρα τηλέφωνο και ρώτησα μια αδελφή. Πως γίνεται να είμαι στον ίδιο 
χώρο με άτομα που με πίκραναν. Και μου είπε κάτι απλό και θαυμαστό.

SULTANA.CHA