06------28-10-2015----ΤΥΧΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ-ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ—2003----- 2. Μια ``αρνητική απάντηση'' δεν είναι καλή;


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ-ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ—2003
6

2. Μια ``αρνητική απάντηση'' δεν είναι καλή;

ΚΑΛΗ απάντηση– στις προσευχές μας δεν είναι εκείνο που εμείς έχουμε διαλέξει αλλά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αποφασίσει για μας ο Θεός. Το αν ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ή ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ο Θεός, δεν εξαρτάται από το θετικό ή αρνητικό της απάντησης που θα λάβουμε, όπως δυστυχώς νομίζουν μερικοί.

Σαν καλός Πατέρας, ο Θεός δεν συνηθίζει ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΤΙΡΙΑ... Συνεπώς, οι απαντήσεις που θα αποφασίσει να μας δώσει, είναι πάντα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ και στα πλαίσια της δικής Του ΠΑΝΣΟΦΙΑΣ και ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. Επιπλέον, και το κυριότερο, δεν αποβλέπουν ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ αλλά στο ΑΙΩΝΙΟ συμφέρον μας.
  Ας θυμηθούμε εδώ την ιστορία του Παύλου, ο οποίος, για τον σκόλοπα που τον βασάνιζε,  γράφει: «τρις παρεκάλεσα τον Κύριον, διά να απομακρυνθή απ’ εμού· και μοι είπεν, Αρκεί εις σε η χάρις μου· διότι η δύναμίς μου εν αδυναμία δεικνύεται τελεία. Με άκραν λοιπόν ευχαρίστησιν θέλω καυχηθή μάλλον εις τας αδυναμίας μου, διά να κατοικήση εν εμοί η δύναμις του Χριστού» (Β΄ Κορ. 12/ιβ/8-9).

Στα παραπάνω λόγια του ο Παύλος δεν εκφράζει κανένα παράπονο επειδή ο Θεός ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ικανοποιήσει το αίτημά του. Μάλιστα, αντί να μουρμουρίζει, αποδέχεται αυτή τη βουλή του Κυρίου ως αφορμή ΚΑΥΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ, και τούτο όχι χωρίς λόγο αλλά επειδή με αυτό τον τρόπο θα κατοικούσε μέσα του η δύναμη του Χριστού, κάτι στο οποίο ο Παύλος αναγνωρίζει μεγαλύτερη αξία και σημασία παρά την όποια ``θεραπεία'' ή ``απαλλαγή''.
…………………………..
3. Όσοι δεν πήραν “θετική απάντηση” δεν είναι πιστοί;

Συνεχίζοντας με το παράδειγμα του Παύλου, θα ήταν ανόητο αν λέγαμε ότι ο Απόστολος του Χριστού δεν πήρε εκείνο που ζήτησε επειδή τάχα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΣ ή έστω “αρκετά” πιστός... Μάλλον είναι δικαιότερο αν πούμε ότι ο Παύλος, επειδή όντως ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΟΣ γι’ αυτό και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την εκλογή του Θεού.
  Σε τελευταία ανάλυση, πιστός δεν είναι εκείνος που του γίνονται τα χατίρια αλλά εκείνος που –όπως ο Ιώβ– μπορεί να λέει: «Και αν με θανατόνει, εγώ θέλω ελπίζει εις αυτόν»  (Ιώβ 13/ιγ/15).
 Πίστη δεν είναι το μαγικό ραβδί που μάς δίνει Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, 
αλλά η δύναμη που μάς ικανώνει να ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ εκείνο που ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ο Θεός!


..................................