4--9--2016---10-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2006


 03

  ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ...

    Τον τελευταίο καιρό γίναμε αποδέκτες αρκετών επιστολών με τις οποίες κάποιοι –ή μάλον “κάποιος” ή “κάποια”– έκαναν επίθεση σε ορισμένα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένο εκκλησιαστικό χώρο. Αλλά οι εν λόγω επιστολές είχαν πλαστές διευθύνσεις αποστολέα –ως δήθεν σταλμένες από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους– ενώ η σφραγίδα του ταχυδρομείου και ο γραφικός χαρακτήρας ήταν ίδια.

    Επειδή αυτή η τακτική δεν είναι ηθική, πολύ περισσότερο δεν είναι χριστιανική, οι καταγγελίες που περιείχαν αντιμετωπίστηκαν ως ανάξιες λόγου και προϊόν σατανικής έμπνευσης. Δεν γνωρίζουμε τους ή τον/την αποστολέα, προσευχόμαστε ωστόσο, να μετανοήσουν επειδή –χωρίς αμφιβολία– επέτρεψαν να γίνουν όργανα του Διαβόλου, για τον οποίο ο Χριστός είπε ότι είναι «ψεύστης και ο πατήρ αυτού του ψεύδους» (Ιωάν. 8/η/44). |

  Η δόξα αυτών είναι εν τη αισχύνη αυτών...»

"Θαυματουργικό" σκάνδαλο

Στο περασμένο τεύχος υποσχεθήκαμε ότι θα παρουσιάσουμε το καινούργιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ αεροπλάνο του ψευδοπροφήτη Kenneth Copeland, αξίας 20.000.000 δολαρίων. Βέβαια στην πραγματικότητα δεν είναι ο πρώτος θρησκευτικός “ηγέτης” που διαθέτει προσωπικό αεροπλάνο, γι’ αυτό παραθέτουμε και στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε για άλλους.

Ο Kenneth Copeland, που στη δεκαετία του 60 ήταν πιλότος του θεραπευτή Oral Roberts, στου οποίου το Πανεπιστήμιο φοίτησε χωρίς να τελειώσει σπουδές, αγόρασε ένα αεροπλάνο με χρήματα που συγκέντρωσε από υποστηρικτές της οργάνωσής του.

Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ο Copeland θεωρείται «ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των ιπτάμενων καουμπόηδων», με ένα Cessna Citation 550 Bravo (αξίας 3,4 εκατ. δολ.), ένα Grumman Gulfstream II (αξίας 4,5 εκατ. δολ.), ένα Cessna Golden Eagle, ένα Beech E-55 και μια σειρά μικρότερα αεροσκάφη και δικό του αεροδρόμιο, για τα οποία χρειάστηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από προσφορές άλλων ανθρώπων.

 

Πριν λίγο καιρό, όμως, άρχισε να λέει ότι ο Θεός θέλει γι’ αυτόν και τη σύζυγο του Gloria να έχουν το δικό του Cessna Citation Ten super-jet αξίας 20.000.000 δολαρίων ο καθένας!

Όπως γράψαμε, το πρώτο αεροπλάνο είναι πλέον στα χέρια τους από τον Μάρτιο του 2006, ενώ συνεχίζεται η συλλογή χρημάτων για το δεύτερο.

    Τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροπλάνου

    • Φτάνει στα 13.100 μέτρα σε 30 λεπτά.

    • Είναι το παγκοσμίως ταχύτερο μεσαίου μεγέθους αεροπλάνο.

    • Κάνει την πτήση Λος Άντζελες - Ν. Υόρκη σε 4 ώρες και 10 λεπτά.

    • Διανύει 5.520 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό.

    • Μπορεί να πετάει σε ύψος 15.500 μέτρων όπου δεν υπάρχει πολύ κυκλοφορία.

    • Μεταφέρει άνετα 8 άτομα.

    Χρειάζονται όλα αυτά για να κηρυχθεί το ευαγγέλιο; Εξαρτάται από το είδος του “ευαγγελίου” που κηρύττεται...

Αν έχετε γρήγορη σύνδεση με το διαδίκτυο και θέλετε να δείτε το αεροπλάνο να πετά, μπορείτε να πάτε στη σελίδα www.elitecxteam.org και να πατήσετε πάνω στο κόκκινο κουμπί... Πού ξέρετε, ίσως ανοίξει και σ’ εσάς η όρεξη να πάρετε “δώρο από τον Θεό” ένα δικό σας τέτοιο “αεροπλανάκι”...

……………………….

Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από το επίσημο ιστοχώρο της κίνησης “Elite CX Team”, που οργανώθηκε για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των αεροπλάνων. Εκεί μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα και να δει φωτογραφίες και ταινίες από την παραλαβή του πρώτου αεροπλάνου. Εδώ αντιγράφουμε μόνο λίγα, καθώς και την ψευδο-“προφητεία” που δε θα μπορούσε να απουσιάζει...

Όλα για τις ψυχές...

«Όλα γίνονται για τις ψυχές. Για περισσότερο από 30 χρόνια, ο Kenneth μας έχει διδάξει το Λόγο. Μας έχει δείξει πώς να περπατήσουμε στα πράγματα του Θεού. Μας δίδαξε για την εξουσία μας εν Χριστώ ως πιστών. Μας δείχνει πώς να ευημερούμε και να ζούμε με υγεία. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία είναι γνωστός παγκοσμίως. Αλλά, πάνω απ’ όλα, ο αδελφός Copeland αγαπά να βλέπει ψυχές να σώζονται και ζωές να αλλάζουν. Γι’ αυτό θέλει αυτά τα Citation X — όλα γίνονται για τις ψυχές.

Όταν ο Θεός λέει στον Kenneth να ταξιδέψει στη Ν. Αφρική και να κάνει μια 3ήμερη “Εκστρατεία Νίκης”, δε θα είναι απαραίτητο να περιμένει να αγοράσει εισιτήριο. Μπορεί απλά να ανεβεί στο δικό του αεροσκάφος Citation X και να πάει! (...) Υπάρχουν 10.000 Συνεργάτες που έχουν κληθεί σ’ αυτή την ομάδα.»

Το όραμα

«Το όραμα της ομάδας Elite CX Team επικυρώθηκε με την ακόλουθη προφητεία που δόθηκε από τον Keith Moore στις 20-9-02, στους Kenneth και Gloria Copeland. Όπως διαβάζετε, θα δείτε ότι εξηγεί τόσο τέλεια το σκοπό της ομάδας Elite CX Team. Εμείς είμαστε αυτή η ομάδα Συνεργατών, έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Kenneth και Gloria να πάνε το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο.

«[Ούτω λέγει ο Κύριος]: Συναθροίζω και αυξάνω υποστήριξη σε σας. Αυτή θα ξεπεράσει όλα όσα έχετε δει ή ξέρετε προηγουμένως. Ενώνω σε σας νέους Συνεργάτες που είναι πολύ ισχυροί οικονομικά και θα με υπακούσουν. Χαρίζω ευημερία στους μακρόχρονους Συνεργάτες σας με υπερφυσική αύξηση και θα με υπακούσουν. Σημειώστε αυτή την ημέρα – Παρασκευή, 20-9-02. Από αυτή την ημέρα, υπάρχει μια παροχή σε σας και σε όλους όσοι ενώνονται μαζί σας. Και όλα όσα χρειάζεστε και όλα όσα επιθυμείτε θα έρθουν τώρα γρήγορα και ευκολότερα από τους προηγούμενους χρόνους. Δεν θα γίνει με περισσότερη εργασία από μέρους σας αλλά με υπερφυσικό πολλαπλασιασμό και μια θεία παροχή από τον ουρανό μέσω αυτής της γης σε σας. Και θα το κάνετε αυτό που σας έχω διατάξει και δεν θα εμποδιστείτε και δεν θα αποτύχετε. Και όλη αυτή η υπηρεσία που έχω βάλει κάτω από το χέρι σας θα ευημερήσει και θα αυξηθεί ισχυρά. Δεν θα στερηθείτε. Δεν θα επιθυμήσετε. Δεν θα ελαττωθείτε. Μόνο στηριχτείτε σε εμένα και χαρείτε για μένα. Ναι, αναπαυθείτε και δείτε αν δεν θα κάνω αυτό το πράγμα ακριβώς όπως σας έχω πει και θα δείτε την καλοσύνη και την πιστότητα του Κυρίου στη γη των ζώντων.»

Ακολουθεί κατάλογος με ιεροκήρυκες που έχουν ή είχαν στο παρελθόν αεροπλάνο δικής τους χρήσης.

Δήλωση «Τ». Επειδή τα στοιχεία είναι από δημοσιογραφικές πηγές, αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό, παρακαλούμε να μας ενημερώσει για να υπάρξει σχετική διόρθωση.

 

    * Herbert W. Armstrong, ιδρυτής και γενικός πάστορας της «Παγκόσμιας Εκκλησίας του Θεού» (WCG). Το αεροπλάνο κυρίως πετούσε ο γιος του Garner Ted Αrmstrong. Και οι δύο έχουν πεθάνει.

    * Ken Hagin. Όταν ζούσε είχε ένα Challenger 601, αξίας 9,6 εκατ. δολ.

    * Paul Crouch, του δικτύου τηλεόρασης Trinity Broadcasting Network (ΤΒΝ) έχει ένα Bombardier Challenger 604, αξίας 16,5 εκατ. δολ.

    * Morris Cerullo, λειτουργός της εκκλησίας Assemblies of God και θεραπευτής ευαγγελιστής. Η ιπτάμενη λιμουζίνα του, ένα Gulstream G4, αξίας 50 εκατ. δολ., έχει 2 πιλότους και 1 αεροσυνοδό. Κατά διαστήματα άλλαξε τρία παρόμοια αεροπλάνα.

    * Oral Roberts, ιδρυτής της Oral Roberts Evangelistic Association, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρώην βοηθός του, Wayne Robinson, ο Roberts χάρισε το αεροπλάνο σε κάποιον Αιδ. James Eugene Ewing που τον βοήθησε να τετραπλασιάσει τα έσοδα της οργάνωσής του.

    * Joyce Meyer, διατηρεί ένα Canadair CL-600 Challenger αεριωθούμενο, το οποίο η Joyce Meyer λέει ότι αξίζει 10 εκατ. δολ. Η οργάνωσή της απασχολεί δύο πιλότους πλήρους απασχόλησης.

    * Randy και Paula White, κήρυκες της Without Walls International Church διαθέτουν ένα Hawker-Siddeley “Jet Dragon”. Πρόκειται μάλλον για αγορά ματαιοδοξίας, αφού δεν πετάει και ίσως το αγόρασαν για να λένε ότι έχουν δικό τους αεριωθούμενο.

    * Jesse Duplantis, Jerry Savelle και Mark Bishop, έχουν ιδιωτικά Cessna Citation 500, αξίας 1,25 εκατ. δολ. το καθένα.

    * Fred Price και Benny Hinn, έχουν από ένα Grumman Gulfstream II. Με πλήρωμα δύο ατόμων και χωρητικότητα 19 επιβατών, αυτά τα αεροπλανάκια κοστίζουν περίπου 4,5 εκατ. δολ. το καθένα.

    * Creflo Dollar, κήρυκας της World Changers Church International στην Ατλάντα, ταξιδεύει για να κάνει τις ομιλίες του σε διάφορα κράτη με ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο αεροπλάνο αξίας 5 εκατ. δολ.

    * Mike Murdock, πρόεδρος της Mike Murdock Evangelistic Association, χρησιμοποιεί ένα Cessna Citation 500, που σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας ανήκει στην οργάνωση.

Δεν αμφιβάλουμε πως κάποιοι τα παραπάνω τα ονομάζουν “ευλογίες” και ίσως άλλοι να τα ονειρεύονται για τους εαυτούς τους...

Εμείς απερίφραστα λέμε ότι πρόκειται για ΑΠΑΤΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΦΕΛΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, που νομίζουν ότι θα κερδίσουν την εύνοια του Θεού υπηρετώντας αυτούς τους “εργάτες του Πονηρού”, οι οποίοι εξασφαλίζουν άνετη ζωή, φήμη και δόξα γι’ αυτούς και τους απογόνους τους...


Είναι δηλαδή αυτοί για τους οποίους η Αγία Γραφή λέει «των οποίων ο Θεός είναι η κοιλία, και η δόξα αυτών είναι εν τη αισχύνη αυτών, οίτινες φρονούσι τα επίγεια» (Φιλιπ. 3/γ/19).