4--7--201--6----ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ (*) ΥΠΟ ΑΙΔ. ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ Δ. Θ. ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ «Ο ΛΟΓΟΣ» ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑΙ

08
Η θυσία Του Χριστού Μια Για Πάντα
  Αλλά η θυσία τούτη κάθε φορά ήταν προσωρινή θυσία.
Γρήγορα τους καταπίεζε ξανά τους Εβραίους αυτούς το συναίσθημα της απατηλότητας.
……
Εβραίους 10:1-2—Βάμβας
1 Διότι ο νόμος, έχων σκιάν των μελλόντων αγαθών, ουχί αυτήν την εικόνα των πραγμάτων, δεν δύναταί ποτέ διά των αυτών θυσιών, τας οποίας προσφέρουσι κατ' ενιαυτόν πάντοτε να τελειοποιήση τους προσερχομένους·
2 επειδή τότε δεν ήθελον παύσει να προσφέρωνται, διότι οι λατρευταί άπαξ καθαρισθέντες, δεν ήθελον έχει πλέον ουδεμίαν συνείδησιν αμαρτιών·
…….
Εβραίους 10:1-2—Σ. Φίλος
1 Επειδή, ο νόμος, ο οποίος αποτελεί σκιά των μελλοντικών αγαθών, όχι την ίδια την εικόνα των πραγμάτων, δεν μπορεί ποτέ με τις ίδιες θυσίες που προσφέρονται, πάντοτε, κάθε χρόνο, να τελειοποιήσει αυτούς που προσέρχονται.
2 Για τον λόγο ότι, τότε θα έπαυαν να προσφέρονται· δεδομένου ότι, οι λατρευτές, αφού καθαρίστηκαν μια φορά, δεν θα είχαν πλέον καμιά συνείδηση αμαρτιών.
…….
Βλέπουμε ακόμα στα εδάφια : 10-13
Του δέκατου κεφαλαίου  της προς Εβραίους επιστολής ότι ο κάθε ιερέας στέκεται όρθιος λειτουργώντας κάθε μέρα ενώ ο αρχιερέας μια φορά το χρόνο μέσα στα άγια των αγίων.

 …….
Εβραίους 10:10-13—Σ. Φίλος
10 Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.
11 Και κάθε ιερέας μεν στέκεται καθημερινά λειτουργώντας, και πολλές φορές προσφέροντας τις ίδιες θυσίες, οι οποίες δεν μπορούν να αφαιρέσουν αμαρτίες.
12 Αλλά, αυτός, αφού πρόσφερε μία θυσία υπέρ των αμαρτιών, κάθισε για πάντα στα δεξιά τού Θεού,
13 προσμένοντας στο εξής μέχρις ότου οι εχθροί του θα μπουν ως υποπόδιο των ποδιών του.
…..
Σημειώστε όμως πως ο ιερέας στέκεται λειτουργώντας κάθε μέρα και προσφέροντας τις ίδιες θυσίες επανειλημμένα και οι θυσίες αυτές ποτέ δεν μπορούν να αφαιρέσουν αμαρτία μια για πάντα. Δεν είναι δυνατόν θυσία ζώου να αφαιρέσει το συναίσθημα τη δύναμη της αμαρτίας.
  Αλλά αυτός , ποιος; Ο Ιησούς Χριστός, αφού πρόσφερε μια θυσία υπέρ  αμαρτιών τι έκανε; Στάθηκε όπως ο ιερέας; Όχι. Αυτός κάθισε. Ο ιερέας πάντοτε όρθιος ποτέ καθιστός. Ο Αρχιερέα μα ς όμως ο Ιησούς Χριστός πρόσφερε τη θυσία και κατόπιν κάθισε για πάντα στα δεξιά του Θεού.
Έκανε δηλαδή το έργο Του μια για πάντα και τώρα κάθεται. Δεν πρόκειται να ξαναθυσιάσει το αίμα Του. Το θυσίασε μια για πάντα.
  Του Χριστού η θυσία υπήρξε διαρκείς. Είναι αρκετό το αίμα του Ιησού Χριστού να τελεσφορήσει οριστικά για τον αμαρτωλό άνθρωπο που πραγματικά μετανοεί.

  Ώστε η θυσία των ζώων  υπήρξε προσωρινή ενώ η θυσία του Χριστού παντοτινή και το αποτέλεσμα της είναι διαρκές.