28--7--2016---Stavros Barotsakis ΑΠΟ Φ.Β.

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Stavros Barotsakis
1 ώρα · 
"ιδού, τώρα καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού, τώρα ημέρα σωτηρίας" Β' Κορινθ. 6:2.
Ποιος μπορεί να σου υποσχεθεί πως έχεις πολύ χρόνο ακόμα μπροστά σου; Ή μήπως θεωρείς πως είναι αργά, για να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό προσωπικό σου Σωτήρα. Όχι δεν είναι αργά σήμερα. Αργά όμως, ίσως είναι αύριο. Χρειάζεσαι όσο ποτέ πριν, να καταλάβεις πως ο εχθρός της ψυχής σου, θέλει να βάζεις την ταμπέλα αργά σε όλες τις ευκαιρίες που σου προσφέρει ο Θεός για σωτηρία, θεραπεία, και αποκάλυψη, που θα διευρύνει όσο ποτέ τα όρια της πνευματικής σου σκέψης και ζωής. Ο εχθρός επιστρατεύει όλα τα πανούργα μέσα του, για να σε αποπροσανατολίσει, να σε συγχύσει, να σε πλανέψει, ώστε να δώσεις λάθος όνομα σε όλα εκείνα που έχουν αιώνια αξία. Είναι πανούργος κλέφτης, που σπέρνει φθορά και μαρασμό σε κάθε του βήμα. Κλέβει καθημερινά και με κάθε τρόπο τη Δόξα από τον Θεό, οδηγώντας σε να δοξάζεις ψεύτικους θεούς, και να είσαι προσκολλημένος σε κίβδηλες αξίες. Αν τόσες χιλιάδες χρόνια επιτελεί το έργο της κλεψιάς με τόση μεθοδικότητα, μη νομίζεις ότι δεν επιθυμεί να αλώσει και τη δική σου ζωή. Επινοεί κάθε τρόπο για να κλέψει το χρόνο σου, τις σχέσεις σου, τα συναισθήματά σου, τις ευλογίες σου, και στο τέλος τη χαρά τις Σωτηρίας σου. Μη του το επιτρέψεις. Επειδή: "Ο κλέπτης δεν έρχεται, ειμή διά να κλέψη και θύση και απολέση· εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία". Ιωάν. 10:10.

Stavros Barotsakis
5 Ιουλίου στις 12:02 π.μ. · 
"Δεν θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψει ο ασεβής από της οδού αυτού και να ζή". Ιεζεκ. 33:11.
Κάθε ειλικρινής άνθρωπος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, και έχει αυτογνωσία, δεν θα τολμήσει να ισχυρισθεί ότι είναι εντελώς αναμάρτητος. Όλοι αντιλαμβάνονται πότε γίνονται άδικοι, ή πότε εναντιώνονται στο θέλημα του Θεού. Η συνείδηση του καθενός που είναι δοσμένη από τον Θεό, είναι ένα πρώτο κριτήριο, και ο καθένας θα πρέπει να παίρνει στα σοβαρά τον έλεγχο, και τις επισημάνσεις της. Ο Λόγος του Θεού, που αποτελεί πηγή Θεϊκής πληροφόρησης, κατηγορηματικά διακηρύσσει ότι, "Πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού", Ρωμ. 3:23, καταρρίπτοντας έτσι, κάθε πεποίθηση στους εαυτούς μας. Υπάρχει όμως ένα ακόμα μοναδικό δώρο εκ μέρους του Θεού στον αμαρτωλό. Η μετάνοια!
Έτσι η συναίσθηση της αμαρτωλότητάς σου και η μετάνοια, σε φέρνουν στην αγκαλιά του Χριστού. Σε καθαρίζει από την αμαρτία, Ιωάν Α' 1:7, και μέσω της θυσίας Του, σε κάνει παιδί του Θεού, Ιωάν.1:12, και σου δίνει αιώνια ζωή. Ιωάν.3:16. 
"τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι". Πράξεις 17:30..

Stavros Barotsakis
8 Ιουλίου στις 11:16 μ.μ. · 
"Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας∙ όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ". Ιωάννης 14:27.
Τι είδους ειρήνη είναι αυτή, και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να αγωνιστούμε για την επικράτηση της εξωτερικής ειρήνης;
Καταρχάς, ο κόσμος προσφέρει γεύση ειρήνης, η οποία όμως καταρρέει, όταν αποδομούνται όλα τα στηρίγματα στα οποία στηριζόταν. Ο Ιησούς Χριστός όμως δεν προσφέρει μια φευγαλέα γεύση ειρήνης, αλλά προσφέρει την απόλυτη βίωσή της, στον υπέρτατο βαθμό που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος που Τον εμπιστεύεται. Όλοι βιώνουμε περιόδους κατά τις οποίες η ειρήνη μας στηρίζεται στην άγνοια του κινδύνου ή στην ευρυχωρία και στην απουσία οποιασδήποτε δοκιμασίας και πίεσης. Όταν όμως τα δεδομένα αλλάζουν ξαφνικά, και οδυνηρές πιέσεις μας καταθλίβουν, τότε συνειδητοποιούμε πως η ειρήνη μας είναι απλώς αδύνατο να διατηρηθεί. Είναι ακατόρθωτη, παρά μόνο αν λαμβάνεται από την ανεξάντλητη Πηγή της Ειρήνης, τον Ιησού Χριστό. Μόνο ο άνθρωπος που έχει κτίσει την ελπίδα και την πίστη του στον Ιησού Χριστό, μπορεί να ευεργετηθεί με την ηρεμία Εκείνου μέσα στη σφοδρότητα των δοκιμασιών του. Αν είμαστε ειλικρινείς και δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, θα ομολογήσουμε πως η θέση της ειρήνης μέσα στο καμίνι της θλίψης δεν είναι μία απόφαση, που απλώς λαμβάνεται μία μέρα και ύστερα μας ακολουθεί για πάντα. Απαιτείται καθημερινή, και επίμονη αφιέρωση της ζωής μας, και των προβλημάτων μας στον Θεό, ώστε το εντελώς αδύνατο να γίνει εφικτό μέσα στη Χάρη του Θεού. 
"Αυτός δε ο Κύριος της ειρήνης είθε να σας δώση την ειρήνην διαπαντός εν παντί τρόπω". Β' Θεσσαλ. 3:16...

Stavros Barotsakis
12 Ιουλίου στις 9:26 μ.μ. · 
"Αύξησον εις ημάς την πίστιν". Λουκάς 17:5β
Η αύξηση της πίστης, είναι το κλειδί που μεταμορφώνει όλη μας την καθημερινότητα, μέσα στην άνεση των ευλογιών του Θεού, ή μέσα στο καμίνι των δοκιμασιών. Η ενδυναμωμένη εν Χριστώ πίστη, αλλάζει τα πάντα, αγιάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, μεταμορφώνει τις συνήθειες, τα λόγια, τις πράξεις μας, και ελευθερώνει από οτιδήποτε μας καταδυναστεύει. Έχοντας ζήσει μέσα σε τέτοιες περιόδους δοκιμασίας, κατανοούμε πως η πίστη μας στον Θεό στη βαθύτερη ερμηνεία της, είναι αυτό ακριβώς το βίωμα που διατηρείται και επιμένει να διατηρείται κόντρα σε κάθε λογική, ακόμα και όταν όλα δείχνουν μάταια, και απελπιστικά αδύνατα. Ωστόσο η πίστη δεν κοιτά και δεν επικεντρώνεται στο τι ισχύει εξωτερικά, αλλά στο τι ισχύει στην απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη έννοια των πραγμάτων, μέσα από το αλάνθαστο σχέδιο του Θεού. Ακόμα περισσότερο στον Λόγο του Θεού δεν υπάρχουν οι λέξεις όπως απελπισία, απόγνωση, αδυναμία, απλούστατα γιατί το Φρόνημα του Ιησού Χριστού δεν τους δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν. Δεν μπορεί το σκοτάδι αυτών των εννοιών να αντέξει το Φως του Ιησού Χριστού, και δεν μπορούν όλα αυτά να αιχμαλωτίσουν και τη δική μας σκέψη και καρδιά, όταν αντλούμε δύναμη από την εν Χριστώ μας Πίστη.
"και πάντα όσα αν ζητήσητε εν τη προσευχή έχοντες πίστιν θέλετε λάβει. Ματθ. 21:22..

tavros Barotsakis
18 Ιουλίου στις 8:39 μ.μ. · 
"Στο πλήθος των αμηχανιών της καρδιάς μου, οι παρηγορίες σου εύφραναν την ψυχή μου". Ψαλμ. 94:19.
Όταν ο Δρόμος Του σου φαίνεται σκληρός και ακατανόητος, όταν τα πάντα τυλίγονται σε μία αδιαπέραστη και βασανιστική σιωπή εκ μέρους Του, στρέψε τα μάτια της ψυχής σου στο Σταυρό του Γολγοθά. Όταν η απελπισία και η απόγνωση είναι τα μόνα συναισθήματα στην καρδιά σου, θυμήσου όλες τις ευλογημένες εμπειρίες του παρελθόντος σου, μέσα στις οποίες έζησες την ευεργεσία να δεις το Κραταιό χέρι του Θεού στη ζωή σου. Αυτό το χέρι υπάρχει ακόμα και ανήκει στον Ζωντανό Θεό, που έχει απέραντη αγάπη και σχέδια απεριόριστης ευλογίας για σένα. 
Και όταν τα πράγματα πηγαίνουν απλώς από το κακό στο χειρότερο, μην πάψεις να εμπιστεύεσαι την απέραντη καλοσύνη του Θεού, και να Του ζητάς με επιμονή να σε καθοδηγεί. Ακόμα και τα πιο βαριά σύννεφα, δεν μπορούν να ακυρώσουν την παρουσία του ήλιου. Κι αν όλα τυλίγονται στα σκοτάδια, να θυμάσαι ότι η νύχτα δε διαρκεί για πάντα. Στην ώρα της ακούει τη φωνή του Θεού, και παραχωρεί τη θέση της στο φως. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή σου. 
"Εξεύρομεν δε ότι πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού". Ρωμ. 8:28..

...........................................