6-3-2016-------------Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ (Του Κώστα Κουνάδη=1988


01
Αφιερώνω το παρόν στην αγαπημένη μου σύζυγο ΠΑΡΘΕΝΑ που τόσο μου συμπαραστάθηκε στη μακρά μου διακονία στο έργο του Κυρίου.
Πολύ την ευχαριστώ.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
-Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού που στηρίζεται στους επτά λόγ
ους του Κυρίου από το Σταυρό αρχικά ήταν το υλικό μιας σειράς κηρυγμάτων που έγιναν από τον άμβωνα της ελληνικής Ευαγγελικής εκκλησίας Κέρκυρας την οποία με την χάρη του Κυρίου διακόνησα για πολλά χρόνια.
Αργότερα οι μελέτες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας στο περιοδικό «Η φωνή του ευαγγελίου».
Κάπως δε τροποποιημένες και διασκευασμένες παρουσιάστηκαν κι από το ραδιόφωνο της Ν. Υόρκης όπου με τη χάρη του Κυρίου…….
Επειδή κατά γενική ομολογία οι μελέτες αυτές έχουν γίνει μια ευλογία Θεού σε πολλές ψυχές μια που καταπιάνονται με το βασικό αυτό θέμα της λύτρωσης μας που αφορά τον καθένα αποφάσισα να της παρουσιάσω με τη μορφή του βιβλίου αυτού.
-Η ευχή μου και η προσευχή μου είναι ο Κύριος να ευλογήσει αυτή τη μικρή προσπάθεια και να κάμει ώστε με τη μελέτη του βιβλίου αυτού πολλοί ν’ αποκτήσουν την πείρα της «Τέλειας Λύτρωσης»αυτή θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή μου και η πλήρης ικανοποίησης μου.
Είθε να αποβεί το μικρό αυτό βιβλίο σ’ ένα μέσο που θα συντελέσει στη δόξα του ευλογητού ονόματος του Κυρίου που με τη χάρη Του τόσα χρόνια υπηρετώ.
Ν. Υόρκη 15 Μαΐου 1987 Κώστας Κουνάδης


Η ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΕΩΣ
«Ο δε Ιησούς έλεγεν Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν».
(Λουκάς 23:34)
-Πάντοτε τα λόγια μεγάλων ανδρών προκαλούν το ενδιαφέρον όλων μας. Μάλιστα τα τελευταία τους λόγια. Κι αν αυτό συμβαίνει με τους ανθρώπους πόσο μάλλον πρέπει να συμβαίνει με τον κατ’ εξοχήν Μεγάλο τον Μεγαλύτερο στην πραγματικότητα άνθρωπο τον Ιησού Χριστό τον Υιόν του Θεού;
Στο διάστημα της επιγείου ζωής Του ελάλησε καθώς ουδείς άλλος ποτέ. Μα και τα τελευταία Του λόγια από τον Σταυρό δεν έχουν το όμοιον τους. Αν το έργο για το οποίο ήλθε στον κόσμο μας είναι η λύτρωση μας τότε τα λόγια Του από τον σταυρό είναι εν συνόψει ολόκληρη η ιστορία της λυτρώσεως μας. Μ’ αυτό το πνεύμα λοιπόν ας πλησιάσουμε τον σταυρό του Χριστού όχι απλώς ως παρατηρητές ούτε ως απλοί δογματικοί μαθητές για να αυξήσουμε τις γνώσεις μας μα ως αμαρτωλοί που λαχταρούν να βρουν την λύτρωση τους κοντά σε Εκείνον που γι αυτούς έβαλε την ψυχή Του ως λύτρον και έχυσε το αίμα Του για να τους σώσει.
-Φρικτή είναι η αλήθεια η σκηνή της σταυρώσεως.
Οι Ευαγγελιστές μας την παρουσιάζουν με τα πιο σκοτεινά χρώματα. Και είναι η ευαγγελική αυτή διήγηση που ενέπνευσε τον Εθνικό μας ποιητή Ι. Πολέμη να βάλει αυτά τα λόγια στο στόμα του «Τυφλού προ του Σταυρού».

«Τι είν’ η βοή στο Γολγοθά που κόσμος τρέχει απάνω; Πηγαίνουν να σταυρώσουν δυό μαζί με κάποιον πλάνο. Ποιοι ναν’ οι δυό που εκδικητής ο χάρος τους προσμένει; Κλέφτες φονιάδες άρπαγες κακούργοι ξακουσμένοι. Και ποιος ο πλάνος που κι αυτός θα σταυρωθεί μαζί τους; Τους Φαρισαίους ρώτησε είναι δουλειά δική τους.
Θα πάω να δω….
Κατά το λόφο επάνω κόσμος περιγελάσματα κι’ οχλοβοή κι’ αντάρα χίλιες φωνές σαν μια φωνή κι όλες σαν μια κατάρα…»
Και μέσα στην «οχλοβοή» ακούγεται η ήρεμη φωνή του Ιησού
Χριστού που προσεύχεται και λέγει: «Πάτερ συγχώρησον αυτούς διότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν». Και η προσευχή αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεσιτεία για τη Λύτρωση μας από Εκείνον που είναι ο Μόνος μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Κι’ αυτή η μεσιτεία της λυτρώσεως είναι σύμφωνα με το εδάφιο μας αυτό εδώ.
SYNEXIZETAI


..................................................................................