26-3-2016--Σάββατο ----06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Με πολλούς συνεργάτες  συγγραφεύς 
ο  Μιλτιάδης  Αγγελάτος
…………………………………
06/. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1994
Β΄ ΤΟΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
6 Γενάρη Πέμπτη και τώρα:
26-3-2016--Σάββατο 

   Πρότυπο κήρυγμα
Πρότυπο  από όλες τις πλευρές τούτο το το πρώτο κήρυγμα της νιογέννητης Εκκλησίας του Χριστού, μπορεί να μας διδάξει πολλά:
  [ρώτα βλέπουμε πως το Πρόσωπο και το έργο του Χριστού πρέπει να είναι ο κορμός και ο σκοπός κάθε κηρύγματος. «Ο Θεός Κύριον και Χριστόν έκαμε τον Ιησούν»
Πράξεις 2:36--- Βάμβας
36 Βεβαίως λοιπόν ας εξεύρη πας ο οίκος του Ισραήλ ότι ο Θεός Κύριον και Χριστόν έκαμεν αυτόν τούτον τον Ιησούν, τον οποίον σεις εσταυρώσατε.
Πράξεις 2:36--- Σ. Φίλος
36 Ας ξέρει, λοιπόν, ο Ισραήλ με βεβαιότητα, ότι, ο Θεός έκανε Κύριο και Χριστό, τούτον τον Ιησού, τον οποίο εσείς σταυρώσατε.
Είναι ο κεχρισμένος από τον Θεό Σωτήρας των αμαρτωλών. Γι’ αυτό και ο Παύλος βεβαιώνει:
Κορινθίους Α' 1:23--- Βάμβας
23 ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον, εις μεν τους Ιουδαίους σκάνδαλον, εις δε τους Έλληνας μωρίαν,
Κορινθίους Α' 1:23--- Σ. Φίλος
23 εμείς, όμως, κηρύττουμε Χριστόν σταυρωμένον, για μεν τους Ιουδαίους σκάνδαλο, για δε τους Έλληνες μωρία·
Κήρυγμα, συνεπώς που μέσα του δεν έχει το σταυρό του Χριστού, δεν πρέπει να λογαριάζεται χριστιανικό.
   Έπειτα παρατηρούμε τον προσωπικό τόνο του κηρύγματος:

Πράξεις 2:36--39-Βάμβας
36 Βεβαίως λοιπόν ας εξεύρη πας ο οίκος του Ισραήλ ότι ο Θεός Κύριον και Χριστόν έκαμεν αυτόν τούτον τον Ιησούν, τον οποίον σεις εσταυρώσατε.--
39 Διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και προς τα τέκνα σας και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεός ημών.
Πράξεις 2:36--39- Σ. Φίλος
36 Ας ξέρει, λοιπόν, ο Ισραήλ με βεβαιότητα, ότι, ο Θεός έκανε Κύριο και Χριστό, τούτον τον Ιησού, τον οποίο εσείς σταυρώσατε…
39 επειδή, η υπόσχεση είναι προς εσάς και προς τα παιδιά σας, και προς όλους εκείνους που είναι μακριά, όσους θα προσκαλέσει ο Κύριος ο Θεός μας.
Το χριστιανικό κήρυγμα φέρνει σε άμεση προσωπική επικοινωνία τον άνθρωπο με τον Χριστό, πάντοτε μέσω της μεσιτείας του Χριστού. Το:  «δια να δυνηθώσι…» του Παύλου στον Άρειο Πάγο ισχύει κάθε εποχή.
Πράξεις 17: 27--- Βάμβας
27 διά να ζητώσι τον Κύριον, ίσως δυνηθώσι να ψηλαφήσωσιν Αυτόν και να εύρωσιν, αν και δεν είναι μακράν από ενός εκάστου ημών.
Πράξεις 17: 27--- Σ. Φίλος
27 για να ζητούν τον Κύριο, ίσως μπορέσουν να τον ψηλαφήσουν και να τον βρουν· αν και δεν είναι μακριά από κάθε έναν από μας ξεχωριστά·
**

Τελικά ο σκοπός του Κηρύγματος πρέπει να είναι το να έλθει «η καρδία αυτών σε κατάνυξη»
Πράξεις 2:--37 Βάμβας
37 Αφού δε ήκουσαν ταύτα, ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτών, και είπον προς τον Πέτρον και τους λοιπούς αποστόλους· Τι πρέπει να κάμωμεν, άνδρες αδελφοί;
Πράξεις 2:37--Σ.  Φίλος
37 Και όταν τα άκουσαν αυτά, η καρδιά τους ήρθε σε κατάνυξη, και είπαν στον Πέτρο και στους υπόλοιπους αποστόλους: Τι πρέπει να κάνουμε, άνδρες αδελφοί;
«η καρδία αυτών σε κατάνυξη» Όχι απλώς να ευχαριστηθούν. Κάποιος  σωστά έλεγε, πως «από το κήρυγμα πάντοτε να φεύγεις… στενοχωρημένος. Ή με τον κήρυκα ή με τον εαυτό σου»
Το δεύτερο όταν συμβαίνει είναι σωτήριο. Σε φέρνει στην όμορφη θέση ν’ ανά-κράξεις: : «Τι πρέπει να κάνουμε, άνδρες αδελφοί;»
Η απάντηση είναι «μετανοήσατε» η προσευχή μας και ο αγώνας μας ας είναι ώσπου να έλθει ο Κύριος το δικό Του βιβλικό κήρυγμα να μη λείψει από την Εκκλησία.

Αμήν 


.......................................................