31-3-2016--------16 Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ (Του Κώστα Κουνάδη=1988--

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

16

-α/.—Την πρόνοια Του.για πολλά χρόνια φαίνεται ότι αυτός φροντίζει για την κατά σάρκα μητέρα Του. Μα τώρα; Θα την αφήσει; Όχι βέβαια. Κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο προνοεί γι’ αυτήν. Στους πόνους Του επάνω εκείνη θυμάται. Για κείνη φροντίζει. Γι’ αυτό και την αναθέτει στον Ιωάννη. Μα μόνο για την μητέρα Του προνόησε ο Κύριος; Όχι βέβαια. Την ίδια αμέριστη αγάπη και φροντίδα δείχνει και για κάθε άλλο δικό Του πρόσωπο. Την ίδια φροντίδα δείχνει και σε σένα αρκεί συ να έχεις γίνει δια πίστεως δικός Του μαθητής. Είσαι;
-β/.—Τη σωτηρία του. « Γύναι λέει να ο γυιός σου». Τόσο καιρό ήταν η κατά σάρκα μητέρα Του. Τώρα όμως αυτή η οικογενειακή σχέση παύει. Στο εξής  θα Τον βλέπειόχι ως  τον γυιό της αλλά ως Κύριον της ως τον Λυτρωτήν της ως τον Σωτήρα της.Έτσι θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή τους τα λόγια της Παρθένου Μαρίας«Μεγαλύνει η ψυχή μου Τον Κύριον και αγαλλίασε το πνεύμα μου εις τον Θεόν τον—Σωτήρα μου» (Λουκάς α:46—47).

Κι’ ο Χριστός με τη θυσία του σταυρού έσωσε και τη μητέρα Του ακόμη και σένα. Ας έλθει λοιπόν στο Χριστό ο πιο ελεεινός και τρισάθλιος άνθρωπος όπως ο ληστής ο Χριστός είναι σε θέση να τον αναγεννήσει και να τον πάρει μαζί Του στον παράδεισο.
-Ας έλθει όμως σ’ Αυτόν και ο πιο ηθικός άνθρωπος όπως η ευλογημένη εκείνη γυναίκα η Μαρία και κατά τον ίδιο τρόπο ο Χριστός θα σώσει κι’ αυτόν. Σ’ αυτούς όλους γιατί να μη συγκαταλεγείς και συ φίλε μου; Στο εύχομαι.

                     «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»