17 -3—2016—ΠΕΜΠΤΗ------IΩΑΝΝΗΣ 17:-5 Και, τώρα, εσύ Πατέρα, δόξασέ με κοντά σου, με τη δόξα που είχα κοντά σε σένα, πριν γίνει ο κόσμος. 6 Φανέρωσα το όνομά σου στους ανθρώπους, που μου έδωσες από τον κόσμο. Δικοί σου ήσαν, και τους έδωσες σε μένα, και φύλαξαν τον λόγο σου. 7 Τώρα, γνώρισαν ότι όλα όσα μου έδωσες είναι από σένα· 8 επειδή, τα λόγια που μου έδωσες, τα έδωσα σ' αυτούς· κι αυτοί δέχθηκαν, και γνώρισαν αληθινά ότι από σένα εξήλθα· και πίστεψαν ότι εσύ με απέστειλες. 9 Εγώ γι' αυτούς παρακαλώ· δεν παρακαλώ για τον κόσμο, αλλά για εκείνους τους οποίους μου έδωσες, επειδή δικοί σου είναι.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
17 -3—2016—ΠΕΜΠΤΗ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ: (ΕΝΑ) 01
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ- ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ
02
ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΧΙΚΟ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ. (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ)

Ο Θεός της Βίβλου δεν είναι ένας απροσδιόριστος "πατέρας και θεός". Είναι O ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Επίσης στον Θεό της Βίβλου δεν προσευχόμαστε "στο άγιο όνομά Σου", αλλά ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ήταν άραγε χωρίς λόγο που ο απόστολος Παύλος γράφοντας στους χριστιανούς μαθητές του, δεν έπαυε να τονίζει για ποιον Θεό τους μιλούσε; Παρόλο που γνώριζαν προσωπικά τον Θεό, εκείνος δεν έπαυε να τονίζει ότι Αυτός ήταν "ο Πατήρ του Κυρίου Ιησού Χριστού".

Ιδού μερικά παραδείγματα:

(Α' Θεσ. 3/γ/11).---ΒΑΜΒΑΣ
    "Αυτός δε ο Θεός και Πατήρ ημών, και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός"
(Α. Θεσ. 3/γ/11).--- Σ. ΦΙΛΟΣ
11 Αυτός, μάλιστα, ο Θεός και Πατέρας μας, και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, είθε να κατευθύνει τον δρόμο μας προς εσάς.
(Β' Θεσ. 2/β/16).--- ΒΑΜΒΑΣ
    "Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο Θεός και Πατήρ ημών"
(Β' Θεσ. 2/β/16). Σ. ΦΙΛΟΣ
16 Και ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και ο Θεός και Πατέρας μας, που μας αγάπησε και έδωσε αιώνια παρηγορία και ελπίδα αγαθή διαμέσου τής χάρης του,

(Α' Πέτρ. 1/α/3).---ΒΑΜΒΑΣ
Αλλά και ο απόστολος Πέτρος υμνεί τον Θεό του με τα λόγια:
    "Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού"
(Α' Πέτρ. 1/α/3).--- Σ. ΦΙΛΟΣ
3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος, σύμφωνα με το πολύ του έλεος μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα, διαμέσου τής ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς,

**
Αυτός, λοιπόν, είναι ο Θεός των χριστιανών! Σ' Αυτόν προσευχόμαστε και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. Όποιοι προσεύχονται μαζί με άτομα που λατρεύουν ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, το λιγότερο που κάνουν είναι να τους δίνουν την εντύπωση ότι "δεν έχει σημασία σε ποιον προσεύχονται...".
Αμήν

………………………………….