27--12--2017------44----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
 44
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ (9)
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
Όπως ακριβώς υπάρχει διάβολος έτσι υπάρχουν και κάποια άλλα όντα τα οποία δημιουργήθηκαν με σκοπό να υπηρετούν την εκτέλεση θείων σχεδίων και τα οποία η Βίβλος ονομάζει Αγγέλους. Κι ο σατανάς βέβαια ήταν και είναι ένας άγγελος ένας αποστάτης άγγελος που έχασε την αρχική του θέση. Στο σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου αυτού που πραγματεύεται περί Σατάν αποδεικνύεται σαφώς ο παραπάνω ισχυρισμός. Σ’ αυτό όμως το κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με τους αγγέλους που είναι λειτουργικά πνεύματα του Θεού.


Α΄ η ύπαρξης Αγγέλων

Η βίβλος μας διαβεβαιώνει περί της υπάρξεως.
Ο Ματθαίος αναφέρει πως όταν τελείωσαν οι πειρασμοί του Ιησού «άγγελοι προσήλθαν και υπηρέτουν αυτόν».
Ματθαίος 4:11
11 Τότε, ο διάβολος τον αφήνει· και ξάφνου, ήρθαν κοντά του άγγελοι και τον υπηρετούσαν.
…..
Ο Ιησούς επιβεβαίωσε την ύπαρξή τους λέγοντας:
10 Προσέχετε μη καταφρονήσητε ένα των μικρών τούτων· διότι σας λέγω ότι οι άγγελοι αυτών εν τοις ουρανοίς διαπαντός βλέπουσι το πρόσωπον του Πατρός μου του εν ουρανοίς.
Ματθαίος 18:10
10 Προσέχετε, μη καταφρονήσετε ένα από τούτα τα μικρά· επειδή, σας λέω, ότι οι άγγελοί τους στους ουρανούς βλέπουν ακατάπαυστα το πρόσωπο του Πατέρα μου, που είναι στους ουρανούς.

…..
Ομιλώντας ο Κύριος για την Δευτέρα Του έλευση είπε:
«32 Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ».
Μάρκος 13:32
32 Όσο για την ημέρα εκείνη και την ώρα δεν γνωρίζει κανένας ούτε οι άγγελοι, που είναι στον ουρανό, ούτε ο Υιός, παρά μονάχα ο Πατέρας.

….
Ο Παύλος ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν άγγελοι:
«18 Ας μη σας στερήση μηδείς του βραβείου με προσποίησιν ταπεινοφροσύνης και με θρησκείαν των αγγέλων, εμβατεύων εις πράγματα τα οποία δεν είδε, ματαίως φυσιούμενος υπό του νοός της σαρκός αυτού»,
Κολοσσαεις 2:18
18 Κανένας ας μη σας στερήσει το βραβείο, με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, και με θρησκεία των αγγέλων, ασχολούμενος με πράγματα που δεν είδε, φουσκώνοντας μάταια από τον νου τής σάρκας του,
«7 εις εσάς δε τους θλιβομένους άνεσιν μεθ' ημών, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού».
Θεσσαλονικείς Β' 1
7 σε σας, όμως, που θλίβεστε, άνεση μαζί μας, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθεί από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους τής δύναμής του,