19--12--2017------06----ΤΥΧΙΚΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ—2000

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



06
 [Επιστροφή] 
ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ:
[1] ``Διότι ο Θεός προσέταξε, λέγων, `Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα’^ και `Ο κακολογών πατέρα ή μητέρα, εξάπαντος να θανατόνηται’’’ (Ματθ. 15/ιε/4).
``Τας εντολάς εξεύρεις, `Μη μοιχεύσης^ Μη φονεύσης^ Μη κλέψης^ Μη ψευδομαρτυρήσης^ Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου’’’ (Λουκ. 18/ιη/20). 
[Επιστροφή]
[2] ``Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, καθώς προσέταξεν εις σε Κύριος ο Θεός σου^ διά να γείνης μακροχρόνιος και διά να ευημερής επί της γης, την οποίαν δίδει εις σε Κύριος ο Θεός σου’’ (Δευτ. 5/ε/16).
``Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα’’, ήτις είναι εντολή πρώτη με επαγγελίαν^ διά να γείνη εις σε καλόν, και να ήσαι μακροχρόνιος επί της γης’’ (Εφεσ. 6/ς/3-4).

 [Επιστροφή]
[3] ``Και κατέβη μετ’ αυτών, και ήλθεν εις Ναζαρέτ^ και ήτο υποτασσόμενος εις αυτούς. Η δε μήτηρ αυτού εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους εν τη καρδία αυτής’’ (Λουκ. 2/β/51). 
[Επιστροφή]
[4] ``Ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν, και ηλικίαν, και χάριν παρά Θεώ και ανθρώποις’’ (Λουκ. 2/β/52). 
[Επιστροφή]
[5] ``Απ’ εμαυτού δεν κάμνω ουδέν, αλλά καθώς με εδίδαξεν ο Πατήρ μου, ταύτα λαλώ. Και ο πέμψας με είναι μετ’ εμού^ δεν με αφήκεν ο Πατήρ μόνον^ διότι εγώ κάμνω πάντοτε τα αρεστά εις αυτόν (...) Τιμώ τον Πατέρα μου’’ (Ιωάν. 8/η/28-29,49).
``Εάν τας εντολάς μου φυλάξητε, θέλετε μείνει εν τη αγάπη μου^ καθώς εγώ εφύλαξα τας εντολάς του Πατρός μου, και μένω εν τη αγάπη αυτού’’ (Ιωάν. 15/ιε/10).

[Επιστροφή]
[6] ``Ο Ιησούς λοιπόν ως είδε την μητέρα και τον μαθητήν παριστάμενον τον οποίον ηγάπα, λέγει προς την μητέρα αυτού, Γύναι, ιδού ο υιός σου. Έπειτα λέγει προς τον μαθητήν, Ιδού η μήτηρ σου. Και απ’ εκείνης της ώρας έλαβεν αυτήν ο μαθητής εις την οικίαν αυτού’’ (Ιωάν. 19/ιθ/26-27). 
[Επιστροφή]
[7] ``Ο φειδόμετος της ράβδου αυτού, μισεί τον υιόν αυτού^ αλλ’ ο αγαπών αυτόν, παιδεύει αυτόν εν καιρώ’’ (Παρ. 13/ιγ/24).
``Μη φείδου να παιδεύης το παιδίον^ διότι εάν κτυπήσης αυτό διά της ράβδου δεν θέλει αποθάνει’’ (Παρ. 23/κγ/13).
``Η ράβδος και ο έλεγχος δίδουσι σοφίαν^ παιδίον δε απολελυμένον καταισχύνει την μητέρα αυτού (...) Παίδευε τον υιόν σου, και θέλει φέρει ανάπαυσιν εις σε^ και θέλει φέρει ηδονήν εις την ψυχήν σου’’ (Παρ. 29/κθ/15,17).

[Επιστροφή]
[8] ``Υιέ μου φύλαττε την εντολήν του πατρός σου, και μη απορρίψης τον νόμον της μητρός σου. Περίαψον αυτά διαπαντός επί της καρδίας σου, περίδεσον αυτά περί τον τράχηλον σου. Όταν περιπατής, θέλει σε οδηγεί^ όταν κοιμάσαι, θέλει σε φυλάττει^ και όταν εξυπνήσης, θέλει συνομιλεί μετά σου’’ (Παρ. 6/ς/20-22). 
[Επιστροφή]
[9] ``Ο πατήρ του δικαίου θέλει χαρή σφόδρα^ και όστις γεννά σοφόν υιόν, θέλει ευφραίνεσθαι εις αυτόν. Ο πατήρ σου και η μήτηρ σου θέλουσιν ευφραίνεσθαι^ μάλιστα εκείνη, ήτις σε εγέννησε, θέλει χαίρει’’ (Παρ. 23/κγ/25). 
[Επιστροφή]
[10] ``Ιδού, κληρονομία παρά του Κυρίου είναι τα τέκνα^ μισθός αυτού, ο καρπός της κοιλίας. Καθώς είναι τα βέλη εν τη χειρί του δυνατού, ούτως οι υιοί της νεότητος. Μακάριος ο άνθρωπος, όστις εγέμισεν την βελοθήκην αυτού εκ τούτων^ οι τοιούτοι δεν θέλουσι καταισχηνθή, όταν λαλώσι μετά των εχθρών αυτών εν τη πύλη’’ (Ψαλμ. 127/ρκζ/3-5).

[Επιστροφή]
[11] ``Τον οφθαλμόν, όστις εμπαίζει τον πατέρα αυτού, και καταφρονεί να υπακούση εις την μητέρα αυτού, οι κόρακες της φάραγγος θέλουσιν εκβάλει, και οι νεοσοί των αετών θέλουσι φάγει’’(Παρ. 30/λ/17).
``Πας άνθρωπος, όστις κακολογήση τον πατέρα αυτού ή την μητέρα αυτού, εξάπαντος θέλει θανατωθή^ τον πατέρα αυτού ή την μητέρα αυτού εκακολόγησε^ το αίμα αυτού θέλει είσθαι επ’ αυτόν’’ (Λευ. 20/κ/9).

[Επιστροφή]
[12] ``Γίνεσθε προς αλλήλους φιλόστοργοι διά της φιλαδελφίας, προλαμβάνοντες να τιμάτε αλλήλους, εις την σπουδήν άοκνοι^ κατά το πνεύμα ζέοντες^ τον Κύριον δουλεύοντες’’ (Ρωμ. 12/ιβ/10-11).
``Προσέχετε μη αποδίδη τις εις τινά κακόν αντί κακού, αλλά ζητείτε πάντοτε το αγαθόν και εις αλλήλους και εις πάντας’’ (Α' Θεσ. 5/ε/15).

``Τελευταίον δε, γίνεσθε πάντες ομόφρονες, συμπαθείς, φιλάδελφοι, εύσπλαγχνοι, φιλόφρονες^ μη αποδίδοντες κακόν αντί κακού, ή λοιδορίαν αντί λοιδορίας^ αλλά το εναντίον, ευλογούντες^ επειδή εξεύρετε ότι εις τούτο προσεκλήθητε, διά να κληρονομήσητε ευλογίαν’’ (Α' Πέτρ. 3/γ/8-9).




..............