13--12--2017---37----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



37
3/.Βασιλεύς.Ο Ιησούς γεννήθηκε στην βασιλική πόλη του Δαβίδ.
Βασιλικά πρόσωπα της Ανατολής καλωσόρισαν τη γέννηση Του. ένας μισαλλόδοξος βασιλιάς ο Ηρώδης τρόμαξε στον ερχομό Του. Στέφθηκε Βασιλεύς κατά το βάπτισμα Του. Τη βασιλική Του προκήρυξη αποτέλεσαν η επί του όρους Ομιλία Του και οι παραβολές Του περί της βασιλείας. Τα βασιλικά Του διαπιστευτήρια ήσαν τα θαύματα Του. Ήταν Αυτός ο βασιλεύς των Ιουδαίων προερχόμενος εκ της βασιλικής οικογένειας Δαβίδ. Ήταν ο από μακρού προσδοκώμενος Μεσσίας του Ισραήλ.
  Οι Ιουδαίοι όμως απέρριψαν τον Βασιλέα τους.
Αντί διαδήματος Του φόρεσαν ένα ακάνθινο στεφάνι. Αντί σκήπτρου Του έδωσαν ένα καλάμι αντί θρόνου ένα σκληρό σταυρό. Αλλά ο Θεός Τον ανέστησε εκ των νεκρών και τον ανέβασε «εν δεξιά του Θρόνου της μεγαλοσύνης  εν τοις ουρανοίς».
Εβραίους 8: 1
1 Η ΣΥΝΟΨΙΣΗ, όμως, όλων αυτών που λέγονται είναι τούτη: Έχουμε τέτοιου είδους αρχιερέα, ο οποίος κάθησε στα δεξιά τού θρόνου τής μεγαλοσύνης μέσα στους ουρανούς,

…..
Απ’ την τιμητική δε αυτή θέση κυβερνά τώρα ως ένας Κυρίαρχος τις καρδιές όλων εκείνων εκ των Ιουδαίων και των εθνικών που Τον έχουν αποδεχθεί ως Σωτήρα και Βασιλέα.
   Οι Υπήκοοι  του Βασιλέως αυτού έχουν ένα καθήκον απέναντι Του και μια ελπίδα στηριγμένη στο πρόσωπο Του:

α/. Το καθήκον τουςείναι να του απονέμουν λατρεία με μια ζωή πιστής υπακοής στις εντολές Του και με την έκφραση της ειλικρινούς προς Αυτόν ευγνωμοσύνης των.
Πρέπει αυτοί να Τον αναγνωρίζουν ως Βασιλέα σε κάθε εκδήλωση της ζωής .πρέπει να ζητούν πρώτα την βασιλεία του Θεού. Πρέπει να επιδιώκουν την εξάπλωση της βασιλείας Του δια της μαρτυρίας της υπηρεσίας και του ευαγγελισμού σ’ όλα τα πέρατα της γης. Ο Χριστός είναι Βασιλεύς! Ας είναι λοιπόν Αυτός ο Κυβερνήτης των πάντων.

β/. Η ελπίδα τουςείναι ότι ο Βασιλιάς τους θα έλθει πάλι!
Καιροί  κακοί επικρατούν. Η αδικία βασιλεύει. Η ανομία βρίθει. Η πώρωσης της συνειδήσεως ή η αδιαφορία και η σύγχυσης έχουν στήσει το θρόνο τους.
Όμως όλη αυτή η ακαταστασία θα τελειώσει κάποτε. Ο Χριστός θα ξαναγυρίσει με δύναμη και δόξα πολλή για να βασιλεύει. Το όνομα Του που θα είναι γραμμένο στο ιμάτιο Του και στο μηρό Του είναι«16 και επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού έχει γεγραμμένον το όνομα, Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων».

Αποκάλυψης 19:16
16 Κι επάνω στο ιμάτιο κι επάνω στον μηρό του έχει γραμμένο το όνομα, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΩΝ.
…..
Η προφητεία θα εκπληρωθεί: «15 Και ο έβδομος άγγελος εσάλπισε και έγειναν φωναί μεγάλαι εν τω ουρανώ, λέγουσαι· Αι βασιλείαι του κόσμου έγειναν του Κυρίου ημών και του Χριστού αυτού, και θέλει βασιλεύσει εις τους αιώνας των αιώνων».
Αποκάλυψης 11:15
15 ΚΑΙ σάλπισε ο έβδομος άγγελος, και έγιναν δυνατές φωνές μέσα στον ουρανό, που έλεγαν: Οι βασιλείες τού κόσμου έγιναν του Κυρίου μας, και του Χριστού του, και θα βασιλεύσει στους αιώνες των αιώνων.

…..
Ε΄. Η ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

Η απάντησης στην ερώτηση του Ρωμαίου Πιλάτου:
 «22 Λέγει προς αυτούς ο Πιλάτος· Τι λοιπόν να κάμω τον Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν;»
Ματθαίος 27:22
22 Και ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Τι, λοιπόν, να κάνω τον Ιησού, που λέγεται Χριστός;
….
Είναι εκείνη που καθορίζει τη σχέση του ανθρώπου με τον Υιό του Θεού επομένως και της αιωνία τύχη της ψυχής του.






……