24--12--2017---43--ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ





43ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ:
Γ΄ Το Έργο Του
Και στους ΘεσσαλονικείςΑ' 5:
 5 διότι το ευαγγέλιον ημών δεν έγεινεν εις εσάς εν λόγω μόνον, αλλά και εν δυνάμει και εν Πνεύματι Αγίω και εν πληροφορία πολλή, καθώς εξεύρετε οποίοι υπήρξαμεν μεταξύ σας διά σας.
Θεσσαλονικείς Α' 5:
5 επειδή, το ευαγγέλιό μας δεν έγινε σε σας μονάχα με λόγο, αλλά και με δύναμη, και με Άγιο Πνεύμα, και με πολλή πληροφορία, καθώς ξέρετε ποιοι υπήρξαμε ανάμεσά σας για σας.
…..
Αν κάποιος Θέλει να γίνει μία δυνατή μαρτυρία για τον Χριστό
Πρέπει να ζει: «εν Πνεύματι»
Δηλαδή να εξουσιάζεται να ελέγχεται και να κατευθύνεται απ’ το Πνεύμα.

……
9/. Το Άγιο Πνεύμα ικανώνει ανθρώπους να εκτιμούν να κατανοούν και να διακρίνουν ότι ο Λόγος του Θεού διδάσκει.
12 Αλλ' ημείς δεν ελάβομεν το πνεύμα του κόσμου, αλλά το πνεύμα το εκ του Θεού, διά να γνωρίσωμεν τα υπό του Θεού χαρισθέντα εις ημάς.
Α΄ Κορινθίους 2: 12
12 Εμείς, όμως, δεν λάβαμε το πνεύμα τού κόσμου, αλλά το Πνεύμα που προέρχεται από τον Θεό, για να γνωρίσουμε εκείνα που χαρίστηκαν σε μας από τον Θεό.
Το Πνεύμα είναι ο υπέρτατος Διδάσκαλος. Η γνώσης ξένων γλωσσών θεολογίας ερμηνευτικής και άλλον στοιχείων είναι 
Μόνο βοηθητική. Το Πνεύμα το Άγιο είναι όμως εκείνο που τελικά ανοίγει τα τυφλά απ’ την αμαρτία μάτια και αφήνει το φως του ήλιου της αλήθειας να λάμψει μπροστά σ΄ αυτά. «Και σεις έχετε χρίσμα από του Αγίου και γνωρίζεται πάντα.

Α΄ Ιωάννου 2:20
20 Κι εσείς έχετε χρίσμα από τον Άγιο, και τα γνωρίζετε όλα.
…..
10/.Το Πνεύμα το Άγιο ζωοποιεί τα θνητά σώματα των πιστών.
11 Εάν δε κατοική εν υμίν το Πνεύμα του αναστήσαντος τον Ιησούν εκ νεκρών, ο αναστήσας τον Χριστόν εκ νεκρών θέλει ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών διά του Πνεύματος αυτού του κατοικούντος εν υμίν.
Ρωμαίους 8:11
11 Και αν το Πνεύμα εκείνου, που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς, κατοικεί μέσα σας, αυτός που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς, θα ζωοποιήσει και τα θνητά σας σώματα, διαμέσου τού Πνεύματός του, που κατοικεί μέσα σας.

Κάποια μέρα τα σώματα των πιστών θ’ αναστηθούν εκ νεκρών άφθαρτα και ένδοξα. Το Άγιο Πνεύμα θα είναι το μόνο εκτελεστικό Πρόσωπο των σχετικών με την αλήθεια αυτή διαταγμάτων του Θεού Πατέρα. Κάτω απ’ τον δικό Του έλεγχο θα πραγματοποιηθεί η «απολύτρωσης των σωμάτων μας»
23 και ουχί μόνον αυτή, αλλά και αυτοί οίτινες έχομεν την απαρχήν του Πνεύματος, και ημείς αυτοί στενάζομεν εν εαυτοίς περιμένοντες την υιοθεσίαν, την απολύτρωσιν του σώματος ημών.
Ρωμαίους 8:23
23 Και όχι μονάχα αυτή, αλλά και εμείς οι ίδιοι που έχουμε την απαρχή τού Πνεύματος, και εμείς οι ίδιοι στενάζουμε μέσα μας, περιμένοντας την υιοθεσία, την απολύτρωση του σώματός μας.

Δ΄ Η ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ
  Ο πιστός του Κυρίου έχει τελείως εξαρτήσει απ’ το Πνεύμα την πνευματική του ζωή νίκη και υπηρεσία.
Αυτό ζει μέσα στην καρδιά του. Όσο  περισσότερο είναι παραχωρημένος στον ευλογητό αυτόν ένοικο της υπάρξεως του τόσο περισσότερο γίνεται ευτυχής και άγιος.
Θα ήθελε αυτός να γεύεται καθημερινά την αγάπη και την ειρήνη του Σωτήρος; Θα ήθελε να ζει σ’ ένα υψηλό πνευματικό
Επίπεδο; Θα ήθελε να νικάει τους πειρασμούς;
Θα ήθελε να υπάρχει πάντα ένα τραγούδι στην ψυχή του;
Θα ήθελε να είναι μία ευλογία στους γύρω του οπουδήποτε κι αν βρίσκεται; Τότε θα πρέπει να μένει παραχωρημένος εις το Πνεύμα. Μόνον έτσι θα έχει αξία για τον Θεό η ζωή του και η μαρτυρία του.






…………………………