11--12--2017----36-----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



36

07---ΚΕΦΑΛΑΙΟ
                     Ο ΘΕΟΣ  ΥΙΟΣ)

Δ΄ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Κύριος μας είναι το μόνο πρόσωπο με το Οποίο ασχοληθεί οι περισσότεροι συγγραφείς και για το Οποίο έχουν γραφτεί τα περισσότερα βιβλία. Το έργο Του ως προφήτου ιερέως και βασιλέως προκαλεί χαρά στην ανθρώπινη καρδιά
  Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν μεγάλον άνθρωπο. Πιστεύουν ότι Αυτός   
Μέσα Του μία «σπίθα θεότητας» η οποία αν και παρουσιάζει μια ξεχωριστή λάμψη εν τούτοις δεν ήταν διαφορετική από εκείνη που κάθε μεγαλοφυΐα κατέχει. Κατ’ αυτούς το έργον του Ιησού είναι μια μηχανορραφία αν όχι κοροϊδία. Παρ’ όλα αυτά δε δεν Τον παραγκωνίζουν. Τον μελετούν προσπαθούν να τον μιμηθούν Τον εκθειάζουν ως το μεγαλύτερο παράδειγμα ανθρώπινης ζωής. Όμως η αποστολή του Ιησού ήταν θεία. Είχε την προέλευση της στους Ουρανούς εκδηλώθηκε στη γη εξακολουθεί στη δόξα.

Ο Ιησούς είναι Προφήτης Ιερεύς και βασιλεύς
1/. Προφήτης. Ο  Χριστός είναι ο Προφήτης των αιώνων (παραβάλουμε Δευτερονόμιο 18:15 και με Πράξεις 7:37
Δευτερονόμιο 18:15
15 ΕΝΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗ θα σηκώσει σε σένα ο Κύριος ο Θεός σου, από ανάμεσά σου, από τους αδελφούς σου, όπως εμένα· αυτόν θα ακούτε·
Πράξεις 7:37
37 Αυτός είναι ο Μωυσής, που είπε στους γιους Ισραήλ: «Προφήτη από τους αδελφούς σας θα σηκώσει σε σας ο Κύριος ο Θεός σας, όπως εμένα· αυτόν θα ακούτε».
….

Ο προφήτης πάντοτε μιλάει για λογαριασμό κάποιου άλλου.
Ο Ααρών ήταν ο προφήτης του Μωϋσή ή ο ομιλητής του.
Έξοδος 7:1
1 ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Δες, εγώ σε κατέστησα Θεό στον Φαραώ· και ο Ααρών, ο αδελφός σου, θα είναι προφήτης σου·
Ο  δε Ιησούς ήλθε να μεταδώσει τις σκέψεις του Θεού και να αποκαλύψει το πρόσωπό Του. Ήρθε για να οδηγήσει τους ανθρώπους στον Θεό.
  Ο κώδιξ του ηθικού Του νόμου είναι ακριβείς και αυθεντικός περισσότερο από κάθε που γνώρισε ο κόσμος. Τα κηρύγματα Του είναι αριστουργήματα ευγλωττίας και απλότητας σκέψεως.
Τα λόγια Του είναι μεγαλειώδη. Ομορφιά αξιοπρέπεια θέρμη και ευθύτητας χαρακτηρίζουν τις φράσεις Του.

Μερικοί   πιστεύουν ότι μόνο οι ηθικές εντολές του Ιησού είναι το όλον και η ουσία του έργου Του. Τούτη  όμως είναι μία εσφαλμένη και επικίνδυνη θέσης την οποία ο άνθρωπος μπορεί να πάρει απέναντι Του.
Ως προφήτης ο Ιησούς διετύπωσε καθαρά ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε μεγάλη πνευματική ανάγκη ότι είναι μεγάλος αμαρτωλός. Τα διδάγματα Του καθώς και οι ηθικές εντολές Του είναι πράγματι πολύ υψηλές σε έννοια και σε περιεχόμενο. Για τον άνθρωπο είναι αδύνατον να εκτίμηση. 
Οι εντολές  του Κυρίου εμπνέουν τον άνθρωπο αλλά και τον κρίνουν. Πολύ γρήγορα δε αυτός ανακαλύπτει ότι στη παρούσα του αμαρτωλή κατάσταση δεν μπορεί να τις τηρήσει.

  Η  δόξα του ευαγγελίου έγκειται στο ότι ο Χριστός ως Προφήτης μεν εφοδιάζει τον άνθρωπο με μια σειρά υψηλών ηθικών εννοιών ως Ιερεύς δε τον λυτρώνει απ’ την αμαρτία του.
2/. Ιερεύς . Εβραίους 8:1 «Κεφάλαιον δε των λεγομένων είναι τούτο, Τοιούτον έχομεν αρχιερέα, όστις εκάθησεν εν δεξιά του θρόνου της μεγαλωσύνης εν τοις ουρανοίς»
Εβραίους 8:1
1 Η ΣΥΝΟΨΙΣΗ, όμως, όλων αυτών που λέγονται είναι τούτη: Έχουμε τέτοιου είδους αρχιερέα, ο οποίος κάθησε στα δεξιά τού θρόνου τής μεγαλοσύνης μέσα στους ουρανούς,
Δια να γίνει λύτρωσης απαιτείτε να υπάρχουν δύο πράγματα. Ο Ιερεύς και η θυσία.
Ο Κύριος Ιησούς ανέλαβε το ρόλο και των δύο αυτών.
Έγινε ιερεύς και το Αρνίον.
  Η θυσία την οποία πρόσφερε ήταν το δικό Του πολύτιμο αίμα. Αφού εισήλθε εις τα Άγια των Αγίων ράντισε με το αίμα αυτό του ελέους του Θεού και τώρα μεσιτεύει για τον αμαρτωλό.
Ρωμαίους 8:34
34 Ποιος θα είναι εκείνος που τους κατακρίνει; Ο Χριστός είναι αυτός που πέθανε, επιπλέον δε και αναστήθηκε, ο οποίος και είναι στα δεξιά τού Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας.
….

Μελετήστε την λέξη«μεγαλύτερος»στο
Ματθαίος 12:5-6-41-42
Το 5-6 εδαφια
5 Ή, δεν διαβάσατε στον νόμο, ότι κατά τα σάββατα οι ιερείς βεβηλώνουν το σάββατο μέσα στο ιερό, και είναι αθώοι;
6 Σας λέω δε ότι, εδώ είναι κάποιος μεγαλύτερος από το ιερό.
….
Το 41-42 εδάφια
41 Άνδρες Νινευίτες θα αναστηθούν στην κρίση μαζί μ' αυτή τη γενεά, και θα την κατακρίνουν· επειδή, μετανόησαν στο κήρυγμα του Ιωνά· και δέστε, εδώ είναι κάτι περισσότερο από τον Ιωνά.
42 Η βασίλισσα του Νότου θα σηκωθεί κατά την κρίση μαζί μ' αυτή τη γενεά, και θα την κατακρίνει· επειδή, ήρθε από τα πέρατα της γης για να ακούσει τη σοφία τού Σολομώντα· και δέστε, εδώ είναι κάτι περισσότερο από τον Σολομώντα.

…..
Ο Ιησούς είναι μεγαλύτερος του Ιωνά ως προς το προφητικό Του έργο. Είναι μεγαλύτερος απ’ το ιερατείο του ναού ως προς το ιερατικό του έργο. Αλλά είναι επίσης μεγαλύτερος απ’ τον Σολομώντα ως προς το έργο ενός βασιλέως.





………………