1--12--2017----Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



04
Ρωμαίους 8:
5 Καθότι εκείνοι που διατελούν κάτω από την κυριαρχία της σάρκας επιδιώκουν αυτά που επιθυμεί η σάρκα, ενώ εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα.
6 και οπωσδήποτε οι επιθυμίες της σάρκας ισοδυναμούν με θάνατο, ενώ η καθοδήγηση από το Πνεύμα ισοδυναμεί με ζωή και ειρήνη.
7 Γιατί η σάρκα με τις επιθυμίες της είναι έχθρα εναντίον του Θεού, καθ’ όσο δεν υποτάσσεται στο νόμο του Θεού, μα ούτε και μπορεί να υποταχτεί.

…………
Με λίγα λόγια κανένας αν δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο δεν μπορεί να είναι πνευματικός αλλά υπηρετεί την σάρκα του.
Με το να κάνει από τον εαυτό του προσπάθειες να κάνει καλά έργα και μετά να τα γκρεμίζει για τα συμφέροντα του, ή να ικανοποιεί την σάρκα του με διάφορα δεν γίνεται ζωή πιστού. Αν  δεν έρθει στην καρδιά του το πνεύμα το άγιο να την αλλάξει να τον κάνει άλλο καινούργιο άνθρωπο να επιστρέψει από το ΕΓΩ του και να το καταθέσει στον Ιησού Χριστό και όλα τα σάπια του έργα και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή μαζί του.

ΠΡΙΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΑΣΤΑΝ  ΑΥΤΟΙ:
Εφεσίους 2
1 Αυτός ολοκληρώνει κι εσάς πουΗΣΑΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ εξαιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών,
2 μέσα στις οποίες βαδίσατε κάποτε σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του κόσμου αυτού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρχοντα που εξουσιάζει τις πονηρές δυνάμεις οι οποίες κυριαρχούν στον αέρα. Δηλαδή του πνεύματος που τώρα αναπτύσσει δράση ανάμεσα στους απειθείς ανθρώπους.
3 Ανάμεσα σ' αυτούς ζήσαμε κι όλοι εμείς κάποτε σύμφωνα με τις σαρκικές μας επιθυμίες, εκτελώντας τις υπαγορεύσεις της αμαρτωλής μας φύσης και των πονηρών λογισμών μας, και ήμασταν από τη φύση μας άνθρωποι άξιοι της τιμωρίας του Θεού, όπως και οι υπόλοιποι.

 Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
05
ΡΩΜΑΙΟΥΣ 8:
8 Έτσι, λοιπόν, όσοι κυριαρχούνται από τη σάρκα δεν μπορούν να αρέσουν στο Θεό.
9 Εσείς όμως δεν κυριαρχείστε από τη σάρκα αλλά από το Πνεύμα, αν βέβαια κατοικεί πραγματικά μέσα σας το Πνεύμα του Θεού. Κι αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα του Χριστού, αυτός δεν είναι δικός Του.
10 Αν όμως ζει ο Χριστός μέσα σας, τότε το μεν σώμα σας είναι νεκρό για την αμαρτία, ενώ το πνεύμα σας είναι ζωή για τη δικαιοσύνη.
……………
Όταν λέμε σάρκα εννοούμε αυτά που επιθυμούμαι είτε είναι καλά είτε είναι κακά.

Μας λέει ο απ. Παύλος το εξής:
Ρωμαίους 1:
26 Ακριβώς γι' αυτό το λόγο τους παράτησε ο Θεός στα αισχρά τους πάθη. Έτσι, οι γυναίκες μετέτρεψαν τη φυσική τους χρήση στην αφύσικη.
27 Παρόμοια και οι άντρες παράτησαν τη φυσική χρήση της γυναίκας και, μέσα στο πάθος τους, ξάναψαν μεταξύ τους, διαπράττοντας την αχρειότητα άντρες σε άντρες και εισπράττοντας έτσι για τον εαυτό τους την αμοιβή που τους άρμοζε για την πλάνη τους.
28 Έτσι, λοιπόν, καθώς απέφυγαν ενσυνείδητα να ερευνήσουν και να αποκτήσουν μια σαφή γνώση για το Θεό, τους παράτησε ο Θεός στην ακρισία τους, να συνεχίσουν να κάνουν όσα δεν αρμόζουν.

29 Τους εγκατέλειψε ξέχειλους με όλη την αδικία τους, την πορνεία τους, την πονηρία τους, την πλεονεξία τους, την κακία τους. Ολόγιομους με φθόνο, φόνο, διένεξη, απάτη, κακοήθεια. Ψιθυριστές,
30 κατάλαλους, εχθρούς του Θεού, αναιδείς, περήφανους, αλαζόνες, επινοητές κακών, ανυπάκουους στους γονείς,
31 επιπόλαιους, ασυνεπείς, άστοργους, πεισματάρηδες, σκληρόκαρδους.
32 Οι οποίοι, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τη δίκαιη απόφαση του Θεού, πως όσοι τα κάνουν αυτά είναι άξιοι θανατικής καταδίκης, όχι μόνο τα κάνουν, αλλά και εκδηλώνουν την εύνοιά τους σ' εκείνους που τα κάνουν!

……….
Αυτός  είναι ο σαρκικός άνθρωπος με όλες τις επιθυμίες χωρίς φραγμό και χωρίς Θεό.
Αυτόν τον ξεπεσμένο άνθρωπο ήρθε ο Ιησούς χριστός ο Λόγος που ήταν Θεός να τον λυτρώσει.
Αλλά η καταδίκη του ανθρώπου ήταν θάνατος. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος  Θ Α Ν Α Τ Ο Σ.
Ο μισθός του θάνατος.
Ρωμαίους 6:
23 Γιατί πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στον Χριστό Ιησού, τον Κύριό μας.
Ρωμαίους 6:
22 ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ που απελευθερωθήκατε από την αμαρτία και υποταχθήκατε στο Θεό, έχετε τον καρπό σας, που φέρνει αγιασμό και καταλήγει σε ζωή αιώνια.

……………..
ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
Απελευθερώθηκαν από τον μισθό τους που ήταν ο θάνατος
Και ευχαριστώ τον κύριο που τον δεχθήκαμε όλοι μας και ο κάθε ένας θα έχει μισθό ευλογίας από εκείνον και όλοι μαζί θα προσχωρούμε για να κατακτήσουμε αυτά που υποσχέθηκε ο Κύριος.
Μια υπόσχεση να δούμε:
Ιωάννης 3:
15 ώστε να μη χαθεί ο καθένας που πιστεύει σ' αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.
16 Γιατί ο Θεός αγάπησε με μια τέτοια αγάπη τον κόσμο, ώστε πρόσφερε το Γιο του το Μονογενή, για να μην χαθεί ο καθένας που πιστεύει σ' αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.
17 Διότι το Γιο του ο Θεός δεν τον έστειλε στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν καταδικάζεται, αλλ' όποιος δεν πιστεύει είναι ήδη καταδικασμένος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του Μονογενή Γιου του Θεού. Αμήν

 Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
06
Ρωμαίους 8:
10 Αν όμως ζει ο Χριστός μέσα σας, τότε το μεν σώμα σας είναι νεκρό για την αμαρτία, ενώ το πνεύμα σας είναι ζωή για τη δικαιοσύνη.
11 Κι αν το Πνεύμα εκείνου που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς κατοικεί μέσα σας, τότε αυτός που ανέστησε τον Χριστό από τους νεκρούς, θα δώσει ζωή και στα θνητά σας σώματα με την ενέργεια του Πνεύματός του, που κατοικεί μέσα σας.
12 Επομένως, αδελφοί, είμαστε οφειλέτες, αλλά όχι στη σάρκα, ώστε να ζούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας.

………………..
Αυτός που ομολόγει ότι έχει ανάγκη σωτηρίας ανάγκη ενός σωτήρα και δέχεται  τον Ιησού Χριστό Σωτήρα του τότε έρχεται το πνεύμα το άγιο του καθαρίζει ότι βρωμιά είχε στην καρδιά του στην ζωή του.
Και γίνεται αυτό που λέγει ο απ. Παύλος:
Ρωμαίους 6:
22 ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ που απελευθερωθήκατε από την αμαρτία και υποταχθήκατε στο Θεό, έχετε τον καρπό σας, που φέρνει αγιασμό και καταλήγει σε ζωή αιώνια.
……………..

Επίσης αυτό που είπε ο κύριος μας στους μαθητές του.
Ιωάννης 16:
5 «Τώρα όμως πηγαίνω κοντά σ' εκείνον που με απέστειλε, και κανένας από σας δε με ρωτάει: Πού πηγαίνεις;
6 Αντίθετα, επειδή σας τα είπα αυτά, την καρδιά σας την έχει γεμίσει λύπη.
7 Εγώ όμως σας τη λέω την αλήθεια, ότι σας συμφέρει να αναχωρήσω εγώ. Γιατί αν δεν αναχωρήσω, δε θα έρθει σε σας ο Παράκλητος. Αν όμως αναχωρήσω, θα τον στείλω σε σας.
8 Κι όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο σχετικά με το θέμα της αμαρτίας, το θέμα της δικαιοσύνης και το θέμα της κρίσεως.

9 Για το θέμα της αμαρτίας, πρώτα, γιατί δεν πιστεύουν σε μένα.
10 Για το θέμα της δικαιοσύνης έπειτα, γιατί πηγαίνω στον Πατέρα μου και δε θα με βλέπετε πια.
11 Και για το θέμα της κρίσεως, τελικά, επειδή ο άρχοντας του κόσμου αυτού είναι κιόλας καταδικασμένος.
12 »Έχω πολλά ακόμα να σας πω, αλλά δεν μπορείτε να τα αντέξετε τώρα.
13 Μα σαν έρθει εκείνος, το Πνεύμα της Αλήθειας, θα σας καθοδηγήσει σε όλη την αλήθεια, γιατί δε θα μιλήσει αυθαίρετα, αλλά θα πει όσα θ' ακούσει. Και θα σας προαναγγείλει εκείνα που πρόκειται να συμβούν.


…………
Άρα ο Πνεύμα το Άγιο μαςδιδάσκει μας ελέγχει τι είναι αμαρτία μας καθοδηγεί στην αλήθεια και ποιος ήταν ο λόγος που πέθανε ο Ιησούς Χριστός.
Πέθανε για τις δικές μας αμαρτίες διότι έπρεπε να πεθάνει ένας χωρίς το προπατορικό αμάρτημα. Και μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορούσε να το κάνει με σπέρμα Πνεύματος Αγίου
Ενώ ήταν Θεός Λόγος έγινε σάρκα ο νέος Αδάμ.
Καλύτερα να μας τα πει ο απ. Παύλος παρά εγώ.
Ρωμαίους 5:
1 Έτσι λοιπόν, αφού δικαιωθήκαμε με βάση την πίστη, έχουμε αποκτήσει ειρήνη με το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 μέσω του οποίου και με βάση την πίστη, έχουμε αποκτήσει επίσης και το δικαίωμα εισόδου στη χάρη τούτη, στην οποία στεκόμαστε και για την οποία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας με την ελπίδα μας στραμμένη στη δόξα του Θεού.

3 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκφράζουμε επί πλέον την ικανοποίησή μας μέσα στις θλίψεις μας, γιατί ξέρουμε πως η θλίψη καλλιεργεί την υπομονή,
4 και η υπομονή την επιβεβαίωση, και η επιβεβαίωση την ελπίδα.
5 Και βέβαια η ελπίδα δεν ντροπιάζει, γιατί η αγάπη του Θεού ξεχειλίζει στις καρδιές μας με την ενέργεια του Πνεύματος του Αγίου που μας δόθηκε.

6 Επειδή πράγματι ο Χριστός, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα ηθικά άρρωστοι, πέθανε στον καθορισμένο καιρό για λογαριασμό των ασεβών.
7 Και για έναν δίκαιο βέβαια, μόλις και μετά βίας θα βρισκόταν κάποιος να πεθάνει, επειδή για τον καλό τολμά ενδεχομένως κανείς να πεθάνει.
8 Ο Θεός όμως εκδηλώνει το είδος της δικής του αγάπης σ' εμάς, γιατί, ενώ ακόμα εμείς ήμασταν αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας.
9 Πολύ περισσότερο, λοιπόν, τώρα που δικαιωθήκαμε με το αίμα του, θα γλιτώσουμε μέσω αυτού από την οργή.
10 Γιατί, αν εχθροί καθώς ήμασταν του Θεού συμφιλιωθήκαμε μαζί του χάρη στο θάνατο του Γιου του, πολύ περισσότερο, αφού συμφιλιωθήκαμε, θα σωθούμε χάρη στη ζωή του.

11 Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά εκφράζουμε κιόλας την ικανοποίησή μας που ανήκουμε στο Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, χάρη στον οποίο λάβαμε τώρα τη συμφιλίωση.
12 Επομένως, όπως ακριβώς η αμαρτία μπήκε στον κόσμο εξαιτίας ενός ανθρώπου και εξαιτίας της αμαρτίας ο θάνατος, έτσι ακριβώς και ο θάνατος πέρασε σε όλους τους ανθρώπους, καθ’ όσο όλοι αμάρτησαν.
13 (Γιατί και μέχρι να δοθεί ο νόμος, η αμαρτία υπήρχε στον κόσμο, αλλά η αμαρτία δεν καταλογίζεται όσο δεν υπάρχει νόμος.
14 Ο θάνατος όμως κυριάρχησε από τον Αδάμ ως το Μωυσή και σ' εκείνους που δεν αμάρτησαν παρόμοια με τη συγκεκριμένη παράβαση του Αδάμ, ο οποίος αποτελεί σκιαγραφία του μέλλοντος.

15 Όμως με την απονομή της χάρης δε συμβαίνει το ίδιο που συμβαίνει με το παράπτωμα. Γιατί, αν εξαιτίας του παραπτώματος του ενός ανθρώπου πέθαναν οι πολλοί, πολύ περισσότερο η παροχή της χάρης του Θεού και της δωρεάς του που εξασφαλίστηκε χάρη στον έναν άνθρωπο, τον Ιησού Χριστό, υπήρξε υπεραρκετή στους πολλούς.

………………..
Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
07
Ρωμαίους 8:
13 Γιατί, βέβαια, αν ζείτε κατευθυνόμενοι από τη σάρκα, θα πεθάνετε. Αν όμως με τη δύναμη του Πνεύματος εξουδετερώνετε τις πράξεις του σώματος, θα ζήσετε.
14 Άλλωστε, όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι του Θεού.
15 Γιατί δε λάβατε πνεύμα που σας κάνει πάλι δούλους ώστε να έχετε φόβο, αλλά λάβατε Πνεύμα που σας χαρίζει την υιοθεσία, χάρη στο οποίο και αποκαλούμε το Θεό: «Αββά, Πατέρα!».
16 Αυτό το Πνεύμα δίνει τη μαρτυρία του μαζί με το δικό μας πνεύμα πως είμαστε παιδιά του Θεού.

17 Κι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Και μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Χριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του.
………………
Άρα χωρίς το Πνεύμα το Άγιο μάσα στην καρδιά μας να μας κατευθύνει ήμαστε σαρκικοί και όχι πνευματικοί οπότε είμαστε καταδικαστέοι για τον θάνατο.
Δοξάζουμε τον Κύριο που μα βεβαιώνει ότι έχουμε το Πνεύμα το Άγιο και οι απόστολοι  που μας το  βεβαιώνουν στα γραπτά τους.
Ρωμαίους  8:
14 Άλλωστε, όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι του Θεού.
……

Ιωάννου Α' 2
1 Παιδιά μου αγαπημένα, σας τα γράφω αυτά για να μην αμαρτήσετε, μα κι αν κάποιος αμαρτήσει, έχουμε συνήγορο προς τον Πατέρα, τον Ιησού Χριστό τον δίκαιο.
2 Άλλωστε αυτός είναι το μέσο εξιλέωσης των αμαρτιών μας. Κι όχι μόνο των δικών μας, αλλά και όλου του κόσμου.
3 Και τούτο είναι το κριτήριο με το οποίο διαπιστώνουμε ότι τον έχουμε γνωρίσει: Αν εφαρμόζουμε τις εντολές του.
Ρωμαίους 15:
13 Εύχομαι λοιπόν, ο Θεός, η πηγή της ελπίδας, να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη, σαν καρπό της πίστης σας, έτσι που να αυξάνεστε χάρη στην ελπίδα σας με τη δύναμη του Πνεύματος του Αγίου.

Κορινθίους Α' 2:
10 Σ' εμάς όμως τα αποκάλυψε ο Θεός μέσω του Πνεύματός του. Καθότι το Πνεύμα ανιχνεύει τα πάντα, ακόμα και τα βάθη των βουλών του Θεού.
Κορινθίους Α' 2:
12 Κι εμείς δε λάβαμε το πνεύμα του κόσμου, αλλά το Πνεύμα που προέρχεται από το Θεό, έτσι ώστε να αναγνωρίζουμε εκείνα που μας έχει χαρίσει ο Θεός.
…………….
Όποτε ο άνθρωπος γίνεται παιδί του Θεού ξαναγεννημένος με το Πνεύμα το Άγιο ιδιάζει η καρδιά του όλα τα στοιχεία καλά και κακά και ξανά από την αρχή αρχίζει με τον Κύριο και δάσκαλο το Πνεύμα το Άγιο.
……………..

Ρωμαίους 3:
21 Τώρα, όμως, η δικαιοσύνη του Θεού έχει φανερωθεί ανεξάρτητα από το νόμο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το νόμο και τους προφήτες.
22 Και η δικαιοσύνη αυτή του Θεού, που σαν βάση της έχει την πίστη στον Ιησού Χριστό, προσφέρεται σε όλους τους ανθρώπους και εφαρμόζεται πάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν, χωρίς καμιά διάκριση.

23 Γιατί όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού.
24 Έτσι, η δικαίωσή τους γίνεται δωρεάν με τη δική του χάρη, μέσω του απολυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού,
25 τον οποίο όρισε ο Θεός να γίνει, δια της πίστεως, το μέσο εξιλέωσης με το ίδιο του το αίμα, και να φανεί έτσι η δικαιοσύνη του και για τα αμαρτήματα του παρελθόντος, τα οποία παραβλέφθηκαν
26 χάρη στην επιείκεια του Θεού. Για να φανεί έτσι η δικαιοσύνη του στη δική μας τωρινή εποχή, ώστε να αποδειχτεί πως είναι δίκαιος και δικαιώνει όποιον πιστεύει στον Ιησού. Αμήν

………………..
Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
08
Ρωμαίους8:
17 Κι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Και μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Χριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του.
18 Και πραγματικά φτάνω στο λογικό συμπέρασμα πως τα δεινοπαθήματα αυτής της ζωής δε συγκρίνονται με τη μέλλουσα δόξα που θα μας αποκαλυφθεί.
…………

Κάποτε ο Θεός μας είχε δώσει μια κληρονομιά μέσω του Αδάμ  που του είπε :
Γένεσης 1:28
 «και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη».
………….
Έδωσε μια κληρονομιά που να την εξουσιάζει ο άνθρωπος του έδωσα όλον την ελευθέρια του δεν τον υποδούλωσε πουθενά, και είχε το δικαίωμα να μιλά με τον Θεό χωρίς τελετές η οτιδήποτε χρειάστηκε μετά την πτώση του ο άνθρωπος έστω να βρει κάποια χάρη σ’ Αυτόν.  Μόνο ένα πράγμα του είπε ή (του έβαλε έναν όρο)για να μάθει την υπακοή στο θέλημα Του και να κάνει υπομονή να μάθει από τον Θεό κάποια πράγματα μέχρι να μπορέσει πνευματικά να σταθεί.

……………..
Γένεσης 1:28
28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την, και εξουσιάζετε επάνω στα ψάρια τής θάλασσας, κι επάνω στα πουλιά τού ουρανού κι επάνω σε κάθε ζώο που κινείται επάνω στη γη.
……………………
Γένεσης 2:16—17
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.

……………..
Και ποιος γονιός δεν βάζει όρους στο παιδί του να τον υπακούει και να του μαθαίνει πράγματα που θέλει πρέπει να μάθει. Ένα απλό παράδειγμα να πω για το παιδί όταν είναι μικρό του λες μη πας στη σόμπα που καίει θα καείς και θα πονάς και θα κλαις, ή μη βάζεις το χέρι σου στης κουζίνας το μάτι θα καείς. Και όμως η μικρή μου κόρη έβαλε το χέρι της στο μάτι της κουζίνας  και τσίριζε (και είχαμε τρέχαμα)  άντε να ξαναπάει να βάλει το χέρι της.
 Ένα  μάθημα γερό επώδυνο.  Όταν μεγαλώσει θα καταλάβει τι είναι η φωτιά.

Αυτό ήθελε ο Θεός να διδάξει στους πρωτόπλαστους μάθουν
Ότι έχουν έναν εχθρό εδώ γύρω και πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σ’ Αυτόν διότι μόνο φωτιά και κάψιμο θα έχουν από αυτόν (εμπιστοσύνη θα πει υπακοή) γι αυτό και τον έβαλε να φύλαξη τον Παράδεισο. Από  ποιον; Από τον σατανά που καιροφυλακτούσε τα πλάσμα τα αθώα του Θεού, Δημιουργού.
 Ας ρίξουμε μια μάτια σε όλο τον κόσμο ειδικά τώρα με τις` ειδήσεις  ντοκιμαντέρ είναι όλοι η αθλιότητα του ανθρώπου φανερή μπροστά μας και είναι ο διάβολος ο θεός του κόσμου τούτου δυστυχώς.
 Κι όμως ο Θεός δεν το άφησε να περάσει έτσι αφού τον έβγαλε από τον παράδεισο.
Έδωσε την εξουσία σε ένα νέο Αδάμ τον Ιησού Χριστό το γιο του Θεού πήρε την θέση του να μας σώσει πολύ πρώτου γίνει ο άνθρωπος να γίνει Αυτός η σωτηρία μας.
……………..
Κορινθίους Α' 15:
45 Έτσι, εξάλλου, είναι γραμμένο: Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ «έγινε σε ψυχή που ζει»· ο έσχατος Αδάμ έγινε σε πνεύμα που ζωοποιεί.

………………….
Εφεσίους 1:
3 Ευλογητός ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που μας ευλόγησε, δια του Χριστού, με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια,
4 καθώς μας διάλεξε γι' αυτόν πριν από τη δημιουργία του κόσμου, για να είμαστε άγιοι και άμεμπτοι ενώπιον του. Κι από αγάπη
5 προόρισε να μας κάνει παιδιά του υιοθετώντας μας δια του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με την εύνοια που θέλησε να μας δείξει,

……………..
Κορινθίους Α' 15:
45 Έτσι, εξάλλου, είναι γραμμένο: Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ «έγινε σε ψυχή που ζει»· ο έσχατος Αδάμ έγινε σε πνεύμα που ζωοποιεί.
…………….. Αμήν.
Μελέτη την προς Ρωμαίους επιστολή
09
Ρωμαίους 8:
17 Κι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Και μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Χριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του.
18 Και πραγματικά φτάνω στο λογικό συμπέρασμα πως τα δεινοπαθήματα αυτής της ζωής δε συγκρίνονται με τη μέλλουσα δόξα που θα μας αποκαλυφθεί.

………..
Κορινθίους Α' 15:
46 Όμως, όχι πρώτα το πνευματικό, αλλά το ζωικό, έπειτα το πνευματικό.
47 Ο πρώτος άνθρωπος είναι από τη γη, χωματένιος· ο δεύτερος άνθρωπος, ο Κύριος από τον ουρανό.
48 Όπως ήταν ο χωματένιος, τέτοιοι είναι και οι χωματένιοι· και όπως είναι ο επουράνιος τέτοιοι θα είναι και οι επουράνιοι.
49 Και καθώς φορέσαμε την εικόνα του χωματένιου, θα φορέσουμε και την εικόνα του επουράνιου.
 50 Και λέω τούτο, αδελφοί, ότι σάρκα και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού ούτε η φθορά κληρονομεί την αφθαρσία.

…………….
Πολύ σημαντικό είναι να προσέξουμε  με ποιο πνεύμα θα ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο. Με το πνεύμα το άγιο που μας καθάρισε την καρδιά μας όταν δεχτήκαμε τον χριστό η θα ακούσουμε την φωνή του εχθρού σαν τον Αδάμ και θα ζούμε στην ανυπακοή και στα σαρκικά στα πάθη μας ώστε να χάσουμε την αιώνια βασιλεία του κυρίου μας που μας εξαγόρασε με την ζωή του με το αίμα του από τον εχθρό που ήμασταν δούλοι του.
Ενώ ήμασταν κληρονόμοι γίναμε στην κληρονομιά μας σκλάβοι.
Τώρα πια είμαστε και κληρονόμοι της βασιλείας συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού που μας προετοιμάζει γι αυτήν την βασιλεία το πνεύμα το άγιο.
Και για να μας καταλάβει να μας νιώσει ο κύριος έκανε αυτό:
Εβραίους 2:
17 Γι' αυτό, έπρεπε να ομοιωθεί σε όλα με τους αδελφούς, για να γίνει ελεήμονας και πιστός αρχιερέας σ' αυτά που αφορούν τον Θεό, για να κάνει εξιλέωση χάρη των αμαρτιών τού λαού.

………………….
Ρωμαίους 8
14 Άλλωστε, όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι του Θεού.
15 Γιατί δε λάβατε πνεύμα που σας κάνει πάλι δούλους ώστε να έχετε φόβο, αλλά λάβατε Πνεύμα που σας χαρίζει την υιοθεσία, χάρη στο οποίο και αποκαλούμε το Θεό: «Αββά, Πατέρα!».
16 Αυτό το Πνεύμα δίνει τη μαρτυρία του μαζί με το δικό μας πνεύμα πως είμαστε παιδιά του Θεού.
17 Κι αφού είμαστε παιδιά του, είμαστε επίσης και κληρονόμοι. Και μάλιστα κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Χριστού, αν βέβαια πάσχουμε μαζί του, ώστε και να δοξαστούμε μαζί του. Αμήν



…………