18--12--2017---40----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




40ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ:
      Γ΄ Το Έργο Του
Η Πεντηκοστή ήταν η εγκαινίασης του έργου Του.
Πράξεις 2:1-4
1 ΚΑΙ όταν ήρθε η ημέρα τής Πεντηκοστής, όλοι ήσαν με ομοψυχία στον ίδιο τόπο.
2 Και ξαφνικά έγινε ήχος από τον ουρανό, σαν άνεμος που ερχόταν με βία, και γέμισε ολόκληρο το σπίτι όπου ήσαν καθισμένοι.
3 Και φάνηκαν σ' αυτούς γλώσσες σαν φωτιά να διαμοιράζονται, και κάθησε σε κάθε έναν απ' αυτούς ξεχωριστά.
4 Και έγιναν όλοι πλήρεις από το Άγιο Πνεύμα, και άρχισαν να μιλούν ξένες γλώσσες, όπως το Πνεύμα έδινε σ' αυτούς να μιλούν.

…..
Το έργο του Πνεύματος σήμερα έχει σχέση με κάθε εκδήλωση της ζωής του πιστού με την λατρεία του τη μαρτυρία του την υπηρεσία του στο ευαγγέλιο. Δεν μπορούμε  ν’ απαριθμήσουμε όλες τις ενέργειες του Πνεύματος αλλά μπορούμε να πούμε ότι Αυτός είναι η ζωή της Εκκλησίας.
Μεταξύ των προνομίων Του είναι τα ακόλουθα:
1/. Το Άγιο Πνεύμα αναβιβάζει τον Χριστό.
Αυτή είναι μία απ’ τις σπουδαιότερες υπηρεσίες Του. το έργο του Πνεύματος μέσα στην ανθρώπινη καρδιά είναι να κάμει τον Χριστό πραγματικό ζωτικό και πολύτιμο. Ο Σωτήρας μας κάποτε είπε:
13 Όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν· διότι δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει, και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα.

14 Εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς.
Ιωάννης 16
13 αλλά, όταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα τής αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια· επειδή, δεν θα μιλήσει από τον εαυτό του, αλλά θα μιλήσει όσα πρόκειται να ακούσει, και θα σας αναγγείλει τα μέλλοντα.
14 Εκείνος θα δοξάσει εμένα, επειδή από το δικό μου θα πάρει, και θα το αναγγείλει σε σας.
….

Ούτε η ευφράδεια ούτε η ρητορική ούτε η
επιχειρηματολογία ούτε ο παθητικός τόνος μπορεί να φέρει τον αμαρτωλό στον Σωτήρα παρά μόνο η θεία ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.
………
2/. Το Άγιον Πνεύμα ελέγχει την συνείδηση.
«8 και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως·».
Ιωάννης 16:8
8 Και όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία, και για δικαιοσύνη, και για κρίση·
Ιωάννης 16:9
9 για αμαρτία μεν, επειδή δεν πιστεύουν σε μένα·
….

Εκ’ του εδαφίου αυτού κι απ’ όλο το πνεύμα της Βίβλου γίνεται φανερό ότι η μεγαλύτερη αμαρτία την οποία μόνο η ελέγχουσα δύναμης του Πνεύματος μπορεί να απομακρύνει απ’ τον άνθρωπο είναι τρομερή αμαρτία της απιστίας. Είθε Αυτό το Πνεύμα να γράψει τούτη την αλήθεια στις καρδιές μας! Όλες οι αμαρτίες μπορεί να συγχωρηθούν εκτός από την επίμονη ατίθαση και αμετάβλητη απιστία του ανθρώπου εις τον Χριστό. Ένας που απορρίπτει τον Υιό εναντιώνεται στο Πνεύμα κι’ έτσι αποκρούει την προσφορά της αιωνίου ζωής του Πατέρα.
3/. Το Άγιον Πνεύμα αναγεννά τους ανθρώπους.
5 Απεκρίθη ο Ιησούς· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού.

Ιωάννης 3:5.
5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.
Κηρύττοντας τον Χριστό και ελέγχοντας την αμαρτία το Πνεύμα καθιστά ταυτόχρονα τον αμαρτωλό ικανό να δεχθεί τον Υιό ως Σωτήρα του  κι αφού τούτο γίνει εμφυτεύει μέσα στα στήθη του μια καινούργια ζωή.
4/. Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα στο λαό του Θεού.
16 Δεν εξεύρετε ότι είσθε ναός Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί εν υμίν;

Α΄ Κορινθίους 3:16
16 Δεν ξέρετε ότι είστε ναός τού Θεού, και το Πνεύμα τού Θεού κατοικεί μέσα σας;
Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν προς την εκκλησία της Κορίνθου η οποία παρ’ όλο που κατηγορείται απ΄ τον Παύλο για σαρκικοτητα
Α΄ Κορινθίους 3:1-3
1 Αδελφοί, και εγώ δεν μπόρεσα να σας μιλήσω, ως προς πνευματικούς ανθρώπους, αλλά ως προς σαρκικούς, ως προς νήπια εν Χριστώ.
2 Γάλα σάς πότισα, και όχι στερεή τροφή· επειδή, δεν μπορούσατε ακόμα να τη δεχθείτε· αλλά, ούτε τώρα ακόμα μπορείτε·
3 για τον λόγο ότι, είστε ακόμα σαρκικοί· καθόσον, ενώ υπάρχει ανάμεσά σας φθόνος και φιλονικία και διχόνοιες, δεν είστε σαρκικοί, και περπατάτε κατά άνθρωπο;

…..
Εν τούτοις ήταν ακόμα ο τόπος της κατοικήσεως του Πνεύματος. Τα σώματα των πιστών είναι ναοί του Αγίου Πνεύματος.
Κορινθίους 6:19
19 Ή, δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός τού Αγίου Πνεύματος, που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από τον Θεό, και δεν είστε κύριοι του εαυτού σας;

Ρωμαίους 8: 9
9 Εσείς, όμως, δεν είστε τής σάρκας, αλλά του Πνεύματος, αν το Πνεύμα τού Θεού κατοικεί μέσα σας. Αλλά, αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα τού Χριστού, αυτός δεν είναι δικός του.
…..
Το Πνεύμα του Θεού καθαρίζει κι ενδυναμώνει τα παιδιά του Θεού παράγοντας θαυματουργικός μέσα σ’ αυτά και «τον καρπό του Πνεύματος».
Γαλάτες 5:22-23
22 Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·

23 ενάντια στους ανθρώπους αυτού του είδους δεν υπάρχει νόμος.







............