11-12--2017----01--04--ΤΥΧΙΚΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ—2000

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



01
Βιβλική Μελέτη
Εσείς τηρείτε
την ξεχασμένη εντολή;
Τώρα που οι νεαροί μας φίλοι είναι ελεύθεροι από τα σχολικά τους καθήκοντα, κρίθηκε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε το παρόν κείμενο, που είναι ελεύθερη προσαρμογή από άρθρο τουJoel JillikerAφορά ιδιαίτερα τη δική τους ηλικία, αν και σε μεγάλο βαθμό ισχύει και για τα μεγαλύτερα άτομα, που οι γονείς τους είναι στη ζωή και έχουν διανοητική υγεία. Πράγματι, στους χρόνους που ζούμε, υπάρχει πρόβλημα με αυτό που ο αρθρογράφος μας ονομάζει "ξεχασμένη εντολή". -Οι αριθμοί μέσα σε [ ] παραπέμπουν σε σχετικά χωρία στο τέλος του άρθρου. Παρακαλούμε διαβάστε τα!

Τα πάτε καλά με τους γονείς σας; Για σκεφθείτε το. Είναι τα πράγματα ειρηνικά και αρμονικά; Έχετε μεταξύ σας καλή επικοινωνία; Τους σέβεστε; Ή μήπως διαφωνείτε σε πάρα πολλά πράγματα; Λογομαχείτε, ή τα πράγματα είναι χειρότερα;
Έχει αυτό σημασία; Πολλοί θα πουν ότι η σχέση τους με τους γονείς τους δεν έχει μεγάλη σημασία. Αλλά γνωρίζετε πως μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες του ανθρώπου -είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι- είναι οι σχέσεις με τους γονείς μας; Πιο συγκεκριμένα, το να συμπεριφερόμαστε στους γονείς μας με την ανάλογη τιμή.

Ο Θεός έχει πολλά να πει γι’ αυτό το θέμα. Είναι περισσότερο σπουδαίο από όσο ίσως αναγνωρίζουμε!
Σ’ αυτή τη βιβλική μελέτη, λοιπόν, καλούμαστε να μάθουμε για τα θαυμάσια οφέλη που υπόσχεται ο Θεός σ’ εκείνους που εφαρμόζουν αυτή την εντολή σωστά - καθώς και για τα προβλήματα που περιμένουν όσους αμελούν αυτή την υποχρέωση.
Πριν ξεκινήσουμε, πάρτε τη Βίβλο σας, μολύβι και χαρτί. Γράψτε και σκεφθείτε σοβαρά κάθε βιβλικό χωρίο ξεχωριστά καθώς τα συναντάτε. Μ’ αυτό τον τρόπο αυτές οι σπουδαίες αρχές θα τοποθετηθούν καλύτερα στο νου σας.
Τι σημαίνει "Τιμή";
1. Ποια είναι η ειδική εντολή του Θεού σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τους γονείς μας; ``Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, διά να γείνης μακροχρόνιος επί της γης, την οποίαν σοι δίδει Κύριος ο Θεός σου’’ (Έξοδ. 20/κ/12). Ο Κύριος Ιησούς θεωρούσε πολύ σπουδαία αυτή την εντολή! [1]

Ο Θεός θέλει οι οικογένειες να είναι ευτυχισμένες, ενωμένες και να προσφέρουν στα μέλη τους ικανοποίηση. Όταν τα παιδιά τιμούν τους γονείς τους, αυτό είναι πολύ σπουδαίο για την ύπαρξη ισχυρών οικογενειών που με τη σειρά τους τιμούν τον Θεό, γι’ αυτό ο Κύριος καταχώρησε αυτή την εντολή πέμπτη στη σειρά μέσα στο Δεκάλογο - μάλιστα πιο μπροστά από το "Μη φονεύσης" (Έξοδ. 20/κ/13). Όμως σήμερα πολλοί αντιμετωπίζουν αυτή την εντολή πολύ πρόχειρα. Ίσως ποτέ δε θα σκεφτούν να σκοτώσουν κάποιον, αλλά δεν σκέφτονται σοβαρά πως πρέπει να τιμούν τους γονείς τους. "Τιμώ" κάποιον σημαίνει ότι του δείχνω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό. Η έννοια περιέχει αγάπη και αφοσίωση. Ελάχιστοι νέοι άνθρωποι έχουν τέτοια αισθήματα για τους γονείς τους...
Δίκαια, λοιπόν, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την εντολή ως "Η Ξεχασμένη Εντολή"!

Ο Θεός καταλαβαίνει ότι δεν ζούμε όλοι σε ιδανικές οικογένειες. Όμως και πάλι πρέπει να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτή την εντολή. Άσχετα του αν συμφωνούμε στο ότι οι γονείς μας αξίζουν να τους τιμούμε, ο Θεός θα ευλογήσει καθέναν που προσπαθεί να υπακούσει την Πέμπτη Εντολή.




.....