18--12--2017 ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



16--ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
1/.Αναγέννησης δεν είναι η εξωτερική μεταβολή. Πολλές φορές παρεξηγείτε η αναγέννηση ως «αναμόρφωσης της ζωής» ως το γύρισμα καινούργιου φύλλου στο βιβλίο της ζωής ως το να αλλάζει κανείς μερικές συνήθειες του. Αυτό δεν είναι αναγέννησης. Εδώ δεν πρόκειται περί εξωτερικής αλλαγής αλλά περί εσωτερικής διότι εκ της καρδίας προέρχονται αι εκβάσεις της ζωής. Υποθέσατε ότι κάτι συνέβη με την μηχανή του ρολογιού σας και αντί να το δώσετε στον ειδικό τεχνίτη αρχίσετε να το γυαλίζετε την θήκη του. το γυάλισμα δεν θα βοηθήσει τη μηχανή. Ο Θεός μας λέγει:


«Η καρδιά είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη».
(Ιερεμίας 17:9).
9 Η καρδιά είναι απατηλή περισσότερο απ' όλα, και υπερβολικά διεφθαρμένη• ποιος μπορεί να τη γνωρίσει;
…………..
Η αναγέννησης ασχολείται με την καρδιά. Όταν η καρδιά είναι καθαρά τότε ολόκληρος η ζωή είναι καθαρά. Πόσον ταιριαστά είναι τα λόγια του Χριστού σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι με το να φαίνονται στους ανθρώπους καλοί θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού:
«Ουέ εις εσάς γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί διότι παρομοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι έσωθεν όμως είσθε πλήρεις υποκρίσεως και ανομίας». (Ματθαίος 23: 27—28).
27 Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές• επειδή, μοιάζετε με ασβεστωμένους τάφους, που απέξω μεν φαίνονται ωραίοι, από μέσα όμως είναι γεμάτοι από νεκρά κόκαλα, και από κάθε ακαθαρσία.
28 Έτσι κι εσείς: Απέξω μεν φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, από μέσα όμως είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία.
……..

2/. Αναγέννησης δεν είναι θρησκευτικότης. Πάμπολλοι είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο τακτικός τους εκκλησιασμός το γεγονός ότι γεννήθηκαν από χριστιανούς γονείς εις χριστιανική χώρα το γεγονός ότι μελετούν από καιρού εις καιρόν την Αγίαν Γραφήν νηστεύουν προσφέρουν χρήματα εις την εκκλησία κλπ είναι ικανά να τους εισαγάγουν εις τον Ουρανό. Εάν το να είναι κανείς θρήσκος είναι αρκετό τότε γιατί ο Χριστός να πει στον Νικόδημο: «Μη θαυμάσεις ότι σοι είπον πρέπει να γεννηθείτε άνωθεν».
(Ιωάννης 3:7).
7 Μη θαυμάσεις ότι σου είπα: Πρέπει να γεννηθείτε από επάνω.

………..
Ο Νικόδημος όχι μόνο θρήσκος ήταν αλλά και θρησκευτικός αρχηγός. Με το να φέρει κανείς τον υπό των ανθρώπων δοθέντα τίτλο του «αιδεσιμότατος σεβασμιώτατος κλπ» δεν σημαίνει ότι έχει και τον Ουρανό εξασφαλισμένο. Και μπροστά στο δικό μου όνομα υπάρχει το «αιδεσιμότατος» αλλ’ αυτό δεν σημαίνει τίποτα ενώπιον του Θεού ούτε είναι αποδεικτικό της αναγεννήσεως μου. Μπορείς να είσαι θρήσκος χωρίς να έχεις αναγεννηθεί. Μη θαυμάσεις λοιπόν όταν και σε σένα αυτή τη στιγμή ο Χριστός λέγει «Πρέπει να γεννηθείς άνωθεν» μπορείς να ονομάζεσαι Ορθόδοξος Καθολικός ή Διαμαρτυρόμενος. Αλλά τι με τούτο; «Εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδει την βασιλεία του Θεού».






..................