8--6--2017----Ο Maurice Paine, -- Ποιος άλλος θα είχε την υπομονή και τη μακροθυμία που είχε ο Θεός με το λαό Του; Περιφρόνησαν τις προμήθειές Του, απόρριψαν το Νόμο Του και συνεχώς περιπλανιόταν μακριά απ' Αυτόν.





 "Ο Δημάς μ' εγκατέλειψε (Β' Τιμ. 4/10)

Πολλοί έχουν γνωρίσει την απογοήτευση όταν κάποιος τους εγκαταλείπει, ιδιαίτερα όταν είναι πολύ κοντινός σου. Ο Δημάς στάθηκε πιστός σύντροφος στον απ. Παύλο στο τελευταίο ιεραποστολικό του ταξίδι και του συμπαραστάθηκε ακόμη στη φυλάκισή του στη Ρώμη. Ο απ. Παύλος μιλά με θέρμη γι' αυτόν στις Επιστολές του προς Κολοσσαείς και Φιλήμονα. Ξαφνικά όμως εγκατέλειψε τον Παύλο. Δεν ξέρουμε την αιτία. Ήταν μήπως κάποια διαφωνία ή κάποια άλλη διαφορά; Ήταν τα θέλγητρα του κόσμου αυτού ή κάποιοι σπόροι αμφιβολίας που έσπερνε ο διάβολος; Ο Παύλος λέγει ότι ο Δημάς αγάπησε  "τον νυν αιώνα", τον παρόντα κόσμο, κι έχασε την όραση της ουράνιας ανταμοιβής. Το παράδειγμα του ας σταθεί ως προειδοποίηση για τους κινδύνους της ζωής αυτής. Δόξα στον Θεό για τον Λουκά που στάθηκε ακλόνητος κοντά στον Παύλο ως το τέλος. Αυτού το παράδειγμα ας ακολουθήσουμε.

"Ποιος είναι ο όμοιός Σου, Θεέ" (Ψαλμ. 71/19)

Ποιος άλλος θα είχε την υπομονή και τη μακροθυμία που είχε ο Θεός με το λαό Του; Περιφρόνησαν τις προμήθειές Του, απόρριψαν το Νόμο Του και συνεχώς περιπλανιόταν μακριά απ' Αυτόν.
Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του στον κόσμο να γίνει άνθρωπος αλλά δεν Τον αναγνώρισαν. Εναντιώθηκαν στη διδασκαλία Του και παρ' όλα τα θαύματά Του, Τον απόρριψαν και στο τέλος Τον σταύρωσαν. Υπόφερε τον πόνο και την αισχύνη της σταύρωσης μόνος Του, όταν οι ακόλουθοί Του Τον εγκατέλειψαν. Ο Θεός Πατέρας έβαλε πάνω την αμαρτία του κόσμου.
Ο Θεός ανάστησε τον Ιησού από τους νεκρούς και έστειλε το Άγιο Πνεύμα να ενοικήσει τους ακολούθους Του. Και τώρα περιμένει την αποκατάσταση πάντων. Ω, Θεέ, ποιος Θεός είναι σαν κι' Εσένα;

MAURICE PAINE