14--6--2017----01---------ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Μεταφορά Σπύρου φίλου Αγ. Γραφής



01
Κορινθίους Α' 10
1 ΚΑΙ δεν θέλω να αγνοείτε, αδελφοί, ότι οι πατέρες μας ήσαν όλοι κάτω από τη νεφέλη, και όλοι πέρασαν μέσα από τη θάλασσα·
2 και όλοι βαπτίστηκαν στον Μωυσή μέσα στη νεφέλη και μέσα στη θάλασσα·
….
  Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι ανεξαιρέτως όλος ο λαός Ισραήλ  είχε την ίδια ευκαιρία να γευτεί την σωτηρία από το άνοιγμα της θάλασσας να βρίσκεται κάτω από την νεφέλη και του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει μέρος στην γη της Επαγγελίας.

….
Και σήμερα και εδώ και2017χρονια μ. Χ. έχουμε όλη ευκαιρία όλη η ανθρωπότητα χωρίς εξαίρεση να δεχτούμε ή να απορρίψουμε τον Ιησού Χριστό τον Υιό του Θεού να πιστέψουμε στο έργο της Σωτηρίας που επιτελέστηκε επάνω στον σταυρό.
Όλοι έχουμε δικαίωμα  δια πίστεως να μπούμε στη βασιλεία των ουρανών που είχαμε χάσει την ευκαιρία λόγω ανυπακοής του Αδάμ και Εύας.
 Τώρα ο νέος Αδάμ ο Ιησούς Χριστός υπάκουος στο θέλημα του Πατέρα.
Πριν δεχτούμε την σωτηρία δια Ιησού Χριστού ήμασταν για θάνατο. Η δικαιοσύνη του Θεού ζητούσε το θάνατο του αμαρτωλού ανθρώπου που τον πρόσβαλλε μέσα στον Παράδεισο χωρίς μια συγγνώμη μετανοίας  αληθινής. Το  έριξαν το φταίξιμο επάνω του. Όλη την ανυπακοή τους την έθεσαν σ’ Αυτόν.


Ρωμαίους 5:
12 Γι' αυτό, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο, και με την αμαρτία ο θάνατος, και με τον τρόπο αυτό ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τούς ανθρώπους, για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν·

Ρωμαίους 5:
18 Όπως, λοιπόν, εξαιτίας ενός αμαρτήματος ήρθε κατάκριση σε όλους τούς ανθρώπους, έτσι και εξαιτίας μιας δικαιοσύνης ήρθε σε όλους τους ανθρώπους δικαίωση για ζωή.
19 Επειδή, όπως με την παρακοή τού ενός ανθρώπου οι πολλοί καταστάθηκαν αμαρτωλοί, έτσι και με την υπακοή τού ενός οι πολλοί θα κατασταθούν δίκαιοι.

Η συμφιλίωση δια μέσω του Ιησού Χριστού
Ρωμαίους 5:
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχόμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.

……
ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Δόθηκε η σωτηρία για όλους μας. Δεν  κάνει διάκριση ο κύριος ο Θεός ημών. Η δικαιοσύνη του αποκαταστάθηκε δια του θανάτου του Κυρίου μας και πήραμε χάρη διότι σαν άνθρωπος περπάτησε μέσα στο θέλημα Του με υπακοή. Εκτέλεσε  όλο τον νόμο και στο τέλος θυσιάστηκε για μας.
Τώρα όποιος τον αποδεχτεί συγχωρείται και συμφιλιώνετε με τον Πατέρα.
Ιωάννης 1:
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
….

 Θα πρέπει να διαλέξουμε από εδώ ποιον Θεό θέλουμε;
Τον Θεό του κόσμου τούτου και τον ανθρωποκτόνο η τον Θεό της αγάπης και ελέους, και ολοκλήρου του σύμπαντος που δεν μας αγνόησε δεν μας άφησε δούλους του εχθρού αλλά έγινε άνθρωπος για να μας φέρει κοντά Του. να μας φορέσει την πρώτη στολή μας και το δαχτυλίδι του Πνεύματος του Αγίου.
Ρωμαίους 6:
16 Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίο υπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ή της υπακοής για δικαιοσύνη;
….

Ακριβώς γι αυτό ο Κύριος έγινε άνθρωπος.
Ιωάννης 1
1 ΣΤΗΝ αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς τον Θεό.
3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει…
.. 14 Και ο Λόγος έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενή από τον Πατέρα), γεμάτος χάρη και αλήθεια.
Όλα αυτά για χάρη μας έφτασε στον σταυρό.
Κολοσσαεις 2:
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.

Ας ξαναδούμε το εδάφιο:
Ρωμαίους 6:
16 Δεν ξέρετε ότι σε όποιον παριστάνετε τον εαυτό σας δούλους για υπακοή, είστε δούλοι εκείνου στον οποίο υπακούτε: Ή της αμαρτίας για θάνατο ή της υπακοής για δικαιοσύνη;
Υποδουλωμένοι στον εχθρό της ψυχής μας νίκησε τον εχθρό
Του πήρε το χειρόγραφο των αμαρτιών μας και το κάρφωσε επάνω στο σταυρό. Και έτσι δεν έχει το χαρτί να το κινεί μπροστά στη δικαιοσύνη του Θεού που φώναζε η δικαιοσύνη Του θάνατο και η αγάπη Του έλεος.
Ο Κύριος του τα πήρε όλα και τον απογύμνωσε. Αυτό δεν μπορούμε ακόμα να το δούμε, την απογύμνωση του διότι ζούμε στην περίοδο χάρητος και έχει αριθμό ο Θεός ακόμα ανθρώπων  που θα σωθούν.
Είθε ο Κύριος να μιλήσει σε όλων μας τις καρδιές
Scha