1--6--2017----04----ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΑΘΗΝΑΙ 1958

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2017
04
Το κατάΜάρκον ευαγγέλιοναπευθύνεται στους «εξ Εθνών» χριστιανούς. Σκοπό έχει να καταδείξει ότι ο Υιός του Θεού έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και παγκόσμιο ορίζοντα. Τον Μεσσιανικό και λυτρωτικό του Ιησού περιγράφει με την διήγηση του των έργων Του. Χαρακτηριστικό του είναι: η συντομία η λιτή και απέριττη παραστατικότης στις διηγήσεις και προπαντός στην διδασκαλία του Ιησού.
 Εγράφη στη Ρώμη
  Το κατάΛουκάν Ευαγγέλιοναπευθύνεται προς κάποιον«Θεόφιλο»  που ήταν ίσως Ρωμαίος τιτλούχος. Σκοπός του Ευαγγελίου  είναι να δείξει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρ του κόσμου και περιλαμβάνει γεγονότα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους «εξ’ Εθνών» Χριστιανούς. Παρουσιάζει επιμέλεια στην κατάταξη της ύλης γλώσσα καθαρή και μορφή λογοτεχνική. Εγράφη στη Ρώμη ή την Αντιόχεια.


0222/ 2/ Οι Πράξεις των αποστόλων.

Οι Πράξεις (έργο του ευαγγελιστού Λουκά) απευθύνονται στον ίδιο «Θεόφιλο» εξιστορούν την γέννηση και τα πρώτα βήματα της Εκκλησίας. Περιλαμβάνουν την Δράση του απ. Πέτρου και κυρίως του Απ. Παύλου. Γενικά εξιστορούν πως ο Χριστιανισμός από τα Ιεροσόλυμα έφθασε μέχρι την Ρώμη. Οι πράξεις εγράφησαν περι το 35 μ. Χ. πιθανόν στη ρώμη.
3/.  Οι  14 επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Οι επιστολές αυτές είναι μια συλλογή από τα γράμματα που έστελνε ο Μέγας Απόστολος της εκκλησίας και στους συνεργάτες του.
 Οι επιστολή προς Ρωμαίους, Α΄ και Β΄ Κορινθίους και Γαλάτας λέγονται «μεγάλες» για το μέγεθός τους και «αντιϊουδαϊκές» γιατί αποκρούουν την επίδραση του Ιουδαϊκού πνεύματος στην εκκλησία.
 Την προς Ρωμαίους επιστολή την έστειλε ο Παύλος για να προετοιμάσει την ιεραποστολική του εξόρμηση
 προς την Δύση
. Η Επιστολή αυτή θίγει τα σπουδαιότερα θεολογικά ζητήματα και αναπτύσσει κυρίως το μεγάλο θέμα της «δικαιώσεως» του ανθρώπου με την πίστη του στον Χριστό. Η επιστολή αυτή είναι «το βαθύτερο γραπτό του κόσμου» , «το καθαρότερο ευαγγέλιο»   «το μεγαλύτερο και πλουσιότερο από όλα τα αποστολικά έργα». Η προς Ρωμαίους επιτολή εγράφη το 57 ή το 58 στην Κόρινθο. 







.......