3--6--2017------------01----- ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΔΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ (Β') "Πλουτείν εν έργοις καλοίς" (Α' Τιμοθ. 6/18) -----ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΠΕΗΝ (ΟΜΙΛΙΑ - 01)



01
 Ο MauricePaine, συγγραφέας βιβλίων και σύντομων σχολίων σε εδάφια της Αγίας Γραφής  στα αγγλικά  'Break &Meditate'.
Ο Μαυρίκιος Πέην είναι συνταξιούχος φαρμακοποιός και Γραμματέας της Χριστιανικής οργάνωσης "BY ALL MEANS GOSPEL TRUST". Ο τίτλος είναι παρμένος από την Επιστολή Α΄Κορινθίους 9:22.
Επισκέφτηκε πολλές φορές την Ελλάδα και κήρυξε σε διάφορες εκκλησίες. Είναι  ένας ένθερμος φιλέλληνας.
 Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στα αγγλικά
www.bam-gospeltrust.org


ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΔΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ (Β')
"Πλουτείν εν έργοις καλοίς" (Α' Τιμοθ. 6/18)

Ο απόστολος μας προτρέπει να κάνουμε καλά έργα, αγαθοεργίες. Πολλές φορές οι φτωχοί ζηλεύουν εκείνους που είναι πλούσιοι στα αγαθά του κόσμου αυτού, αν και οι πιστοί χριστιανοί που συμβαίνει να είναι πλούσιοι είναι γενναιόδωροι στο να βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη. Ο Ιησούς είπε ότι μακάριοι είναι οι φτωχοί.
Τα πλούτη εύκολα κάνουν αυτούς που τα κατέχουν υπερήφανους και αλαζόνες και πολλές φορές τους απομακρύνουν από το Θεό.

Τα καλύτερα και πολυτιμότερα πλούτη δεν είναι τα υλικά, που μπορεί σε μια στιγμή να χαθούν αλλά τα πνευματικά, τα αιώνια, που εδώ αναφέρονται ως "έργα καλά". Όλοι μας κάτι μπορεί να κάνουμε, με τα πολλά ή τα λίγα, σ' αυτούς που έχουν ανάγκη. Κι εσύ, φίλε, μπορείς να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις κάποιον. Εκείνοι που έχουν λίγα όταν τα συμμεριστούν με τους άλλους θ' ανακαλύψουν ότι ο Θεός θα τους τα επιστρέψει.
Καλά Έργα αγάπης, καλοσύνης, συμπάθειας, συμπαράστασης στο Όνομα του Κυρίου αποτελούν επένδυση στο θησαυροφυλάκιο του ουρανού. Κι' αυτά ο καθένας μας μπορεί να τα προσφέρει.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΠΕΗΝ συνεχεια
"Η κόρη (η Ρεβέκκα) ήταν πολύ όμορφη" (Γένεσις 24/16)

Η Ρεβέκκα ήταν μια νέα, όμορφη και αμόλυντη από τα κακά του αμαρτωλού κόσμου, όταν την είδε για πρώτη φορά ο υπηρέτης του Αβραάμ στο ταξίδι του για αναζήτηση νύφης, για το γιο του Ισαάκ. Δεν ξέρουμε πόση απ' εκείνη την αγνότητα και την ομορφιά έμεινε στο πέρασμα των χρόνων ή ήταν απλώς επιδερμική, εξωτερική.
Η φυσική ομορφιά δεν είναι το πλεονέκτημα, που κάποτε πέφτουμε στον πειρασμό να νομίζουμε. Η Ρεβέκκα σε μερικές από τις κατοπινές συμπεριφορές της έδειξε δολιότητα και πνεύμα μεροληψίας στις σχέσεις με τα δίδυμα τέκνα της.
Ευνόησε τον Ιακώβ και τον ενθάρρυνε να εξαπατήσει τον αδελφό του Ησαύ μπροστά στο γέροντα πατέρα του Ιακώβ και να λάβει την ευλογία του πρωτότοκου.
Αν και παραμένει από τις ξεχωριστές μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, παρ' όλα αυτά μας διδάσκει ότι η εξωτερική ομορφιά δεν είναι το παν που χρειάζονται οι νεαρές κοπέλες.


"Μη φοβάσαι, Εγώ είμαι μαζί σου" (Ησαΐας 43/5)

Υπάρχουν πολλά γεγονότα που μπορούν να γεμίζουν φόβο - γεγονότα πάνω από τον έλεγχό σου, αισθήματα αδυναμίας ν' αντιμετωπίσεις τα βουνά που ορθώνονται μπροστά σου, πρόσωπα που είναι οργισμένα εναντίον σου.
Σε περιόδους φόβου το παιδί του Θεού πρέπει να φέρνει στη μνήμη του εδάφια με υποσχέσεις του Θεού.
Η απλή εντολή του Θεού είναι "ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ". Ο Θεός είναι εκεί άσχετα ποια είναι η αιτία του φόβου. Έχεις κάθε λόγο να μη φοβάσαι γιατί ο Κύριος είναι μαζί σου. Όλοι μαζί οι φίλοι και οι συγγενείς δεν μπορούν να συγκριθούν με την ευλογία της παρουσίας και της προστασίας του Θεού.

Η ανάγκη μας να ρίξουμε τα μάτια μας σ' Αυτόν: Να υποταχτούμε στο θέλημά Του, να υπακούσουμε τις εντολές Του, να ακολουθήσουμε την οδηγία Του. Η πίστη γαντζώνεται από την υπόσχεση του Θεού, ακόμη κι όταν δεν φαίνεται  βοήθεια από πουθενά.
Ο Maurice Paine




..