Iδού έρχομαι ταχέως !!! 19--10--2017---26----ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!



==26==
ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ
Ο αγιασμός του πιστού εν τω Χριστώ και εν τω Αγίω Πνεύματι…
Όλα δείχνουν ότι εντός του πιστού υπάρχει πάντοτε η παλαιά φύσις και είναι έτοιμη να εξεγερθεί όταν δεν αγρυπνώμεν. Ο απ. Παύλος επειδή γνώριζε καλά αυτήν την αλήθεια ήταν έτοιμος να δέχεται με πολλή ευχαρίστηση την παιδεία του Πατρός  να συνιστά δε και στους άλλους να την υπομένουν διότι ο Πατήρ μας Θεός μας παιδεύει «Προς το συμφέρον ημών δια να γίνομε μέτοχοι της αγιότητος αυτού».

(Εβραίους 12:10—15).
12 «Γι' αυτό, ανορθώστε τα εξασθενημένα χέρια και τα παραλυμένα γόνατα».
13 Και «κάντε στα πόδια σας ίσιους δρόμους»· ώστε, το χωλό να μη εκτραπεί, αλλά μάλλον να θεραπευθεί.
14 Επιδιώκετε ειρήνη με όλους, και τον αγιασμό, χωρίς τον οποίο κανένας δεν θα δει τον Κύριο·
15 παρατηρώντας μήπως κάποιος στερείται τη χάρη τού Θεού· «μήπως κάποια ρίζα πικρίας, που αναφύεται, φέρνει ενόχληση», και διαμέσου αυτής μολυνθούν πολλοί·

……..
Και τα κάτωθι μέρη αναφέρονται  επίσης εις την εκδήλωση του αγιασμού εις την καθημερινή ζωή: «Επειδή τούτο είναι το θέλημα του θεού ο αγιασμός σας να απέχετε από…διότι ο Θεός δεν κάλεσε ημάς προς ακαθαρσίαν αλλά προς αγιασμό».

(Α΄ Θεσσαλονικείς 4:3—8).
3 Επειδή, τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία·
4 να ξέρει κάθε ένας από σας να κρατάει το δικό του σκεύος σε αγιασμό και τιμή·
5 όχι σε πάθος επιθυμίας, όπως και τα έθνη, αυτά που δεν γνωρίζουν τον Θεό.
6 Να μη υπερβαίνει κάποιος και αδικεί τον αδελφό του σ' αυτό το πράγμα· επειδή, ο Θεός είναι εκδικητής για όλα αυτά, όπως και σας προείπαμε, και βεβαιώσαμε με μαρτυρίες.
7 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας κάλεσε σε ακαθαρσία, αλλά σε αγιασμό.
8 Γι' αυτό, εκείνος που τα αθετεί αυτά, δεν αθετεί άνθρωπο, αλλά τον Θεό, ο οποίος και μας έδωσε το Πνεύμα του το Άγιο.

» (Α΄ Θεσσαλονικείς 5:23).
23 Και ο ίδιος ο Θεός τής ειρήνης είθε να σας αγιάσει ολοκληρωτικά· και να διατηρηθεί ολόκληρο το πνεύμα σας, και η ψυχή, και το σώμα, άμεμπτα στην παρουσία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
 «Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάσει ολοκλήρως και να διατηρηθεί ολόκληρον το πνεύμα σας και η ψυχή και το σώμα αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
(Εβραίους 12:14).
14 Επιδιώκετε ειρήνη με όλους, και τον αγιασμό, χωρίς τον οποίο κανένας δεν θα δει τον Κύριο·
 «Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων και τον αγιασμόν χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριο»

ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ
Ο αγιασμός του πιστού εν τω Χριστώ και εν τω Αγίω Πνεύματι…
 Το θέλημα του θεού είναι ο αγιασμός μας ο χωρισμός μας από την αμαρτία καθώς είδαμε από
 το (Α¨  Θεσσαλονικείς 4: 1—3).
1 ΓΙ' ΑΥΤΟ, στο εξής, αδελφοί, σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε διαμέσου τού Κυρίου Ιησού, όπως παραλάβατε από μας το πώς πρέπει να περπατάτε και να αρέσετε στον Θεό, έτσι να περισσεύετε όλο και περισσότερο.
2 Δεδομένου ότι, ξέρετε ποιες παραγγελίες σάς δώσαμε διαμέσου τού Κυρίου Ιησού.
3 Επειδή, τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία·

……….
 Δυνάμεθα δε να ευχαριστώμεν τον καλόν μας Πατέρα διότι «η θεία δύναμης αυτού εχάρισε εις ημάς πάντα τα προς ζωήν και ευσέβεια»
(Β΄ Πέτρου 1:3—4).
3 Καθώς η θεία δύναμή του χάρισε σε μας όλα τα απαραίτητα προς ζωή και ευσέβεια, διαμέσου τής επίγνωσης εκείνου που μας κάλεσε με τη δόξα του και την αρετή·
4 διαμέσου των οποίων δωρίθηκαν σε μας οι πιο μεγάλες και πολύτιμες υποσχέσεις, ώστε διαμέσου αυτών να γίνετε κοινωνοί θείας φύσης, έχοντας αποφύγει τη διαφθορά, που υπάρχει μέσα στον κόσμο, διαμέσου τής επιθυμίας.

…….
Τι περισσότερο μπορούσε να κάμει δια την απελευθέρωση μας από την αμαρτία και δια την σωτηρίαν μας;  Εν τω Χριστώ ετελείωσεν ένα έργο το οποίο μόνον η θεία σοφία και αγάπη ηδύνατο να συλλάβει! Ο Θεός μας
βλέπει εν τω Χριστώ όχι πλέον κατά τα έργα μας ή την αξίαν μας διότι η αξία μας είναι μόνον η αιώνια κόλασης αλλ’ επί τη βάσει του μεγαλειώδους και τελείου τούτου έργου του σταυρού δια του οποίου η θεία δικαιοσύνη ικανοποιήθη. Εάν δε πιστεύομε και γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι τελείως ικανοποιημένος με το έργο που ο Χριστός τελείωσε επί του σταυρού δυνάμεθα και ημείς να επαναπαυώμεθα εις Αυτόν και μόνον.
Τότε αντί να προσπαθούμε να καλλιτερεύσωμεν ή να μεταβάλωμεν την παλαιά φύσιν θα μένομε εν Αυτώ δια να  φέρομε καρπόν προς δόξαν Αυτού. «Εις δε τον δυνάμενον να σας φυλάξει απταίστους και να σας στήσει κατενώπιον της δόξης αυτού άμωμους εν αγαλλιάσει εις τον μόνον σοφόν Θεόν τον σωτήρα ημών είη δόξα και μεγαλοσύνη κράτος και εξουσία και νυν και εις πάντας τους αιώνας αμήν».

(Ιούδας 24—25).
24 Σ' αυτόν, όμως, που μπορεί να σας φυλάξει άπταιστους, και να σας στήσει μπροστά στη δόξα του, χωρίς ψεγάδι, με αγαλλίαση,
25 στον μόνο σοφό Θεό, τον Σωτήρα μας, ας είναι δόξα και μεγαλοσύνη, κυριαρχία και εξουσία, και τώρα και σε όλους τούς αιώνες. 

 ===ΑΜΗΝ  
..........