29--10--2017--------13--Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)



5/. Ένας θρίαμβος εναντίον του ίδιου του Διαβόλου.
Ο Ιωάννης μας λέγει ότι άκουσε «φωνήν μεγάλην λέγουσαν εν τω ουρανώ  κατερρίφθη ο κατήγορος των αδελφών ημών ο κατηγορών αυτούς ημέραν και νύκτα. Και αυτοί ενίκησαν αυτόν δια το αίμα του Αρνίου» (Αποκάλυψης ιβ: 10—11). Το αίμα του Αρνίου θριαμβεύει όλων των κατηγοριών του Διαβόλου και έχει δύναμη να τον εκσφενδονίσει κάτω από
Την υπερέχουσα θέση του από την οποία πλέον είναι εντελώς
Ανίσχυρος να πειράξει. Δια του αίματος του Αρνίου ο Διάβολος και οι κατήγοροι του μπορούν να εκσφενδονιστούν από την ψυχή εκείνη για την οποία ο Χριστός πέθανε. Το κέντημα της πτέρνας του Χριστού υπό του Σατανά έφερε την συντριβή της κεφαλής του Σατανά υπό του Χριστού(Γένεσης γ:15).
Το κέντημα της πτέρνας του Χριστού ίσως να τον εμπόδισε στο γήϊνο περπάτημα του μεταξύ των ανθρώπων αλλά η συντριβή της κεφαλής του σατανά ήταν η κατασύντριψη του θρόνου της βασιλείας του και της δυνάμεως του. Αντισταθείτε στο  Διάβολο και θέλει φύγει από σας.
6/.Ένας  θρίαμβος εναντίον όλων.
Όλοι οι αντιπρόσωποι των δυνάμεων του Διαβόλου απερρίφθησαν και καταισχύνθησαν δια του θανάτου του Σταυρού Του. «Απογυμνώσας τας αρχάς και τας εξουσίας παρεδειγμάτησε παρρησία θριαμβεύσας κατ’ αυτών  επ’ αυτού».
(Κολοσσαείς β:15).
Ο ισχυρός και δυνατός πρίγκιψ του σκότους βρισκότανε εν ειρήνη εως ότου ο Χριστός ο ισχυρότερος του τον υπερνίκησε δια της δυνάμεως του Σταυρού Του και αφήρεσε απ’ αυτόν κάθε όπλο στο οποίο ήλπιζε. Ο θάνατος και η ανάστασης του Ιησού Χριστού δεν ήταν μόνο ματαίωσης των σκοπών των οργανωμένων δυνάμεων του Διαβόλου που εκδηλώνονταν δια των ιερατικών αρχόντων και των Ρωμαίων πριγκίπων αλλά ήταν επίσης ένας θρίαμβος επί όλης της ανθρωπότητας. Άκουσε τα επίσημα λόγια του Χριστού επί του θέματος αυτού:
«Τώρα η ψυχή μου είναι τεταραγμένη». Η αγωνία του τρομερού εκείνου θανάτου πάνω στο ξύλο ερχόταν επάνω Του. «Αλλά λέγει: δια τον σκοπόν αυτόν ήλθα εις την ώραν ταύτην». Μετά από την ουράνια φωνή που μίλησε λίγα λόγια παρηγορίας σ’ Αυτόν είπε: «Τώρα είναι κρίσης του κόσμου τούτου θέλει εκβληθή έξω και εγώ εάν υψωθώ εκ της γης θέλω ελκύσει πάντας προς εμαυτόν (Ιωάννου ιβ:27—32).
«Τούτο δε έλεγε δεικνύων με ποίον θάνατον έμελε να αποθάνει».
Το είδος αυτού του θανάτου θα ήταν εξαιρετικά μοναδικό και δυνατό που θα επηρέαζε κατά κάποιον τρόπο όλους τους ανθρώπους τους δαίμονες και τους αγίους αγγέλους.
Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ελκυστούν προς Αυτόν  είτε για χάρη είτε για κρίση διότι ως εκ της δυνάμεως του θανάτου του Χριστού για την αμαρτία όλου του κόσμου και δια της αναστάσεως Του ο θεός Τον όρισε ως Κριτή του κόσμου(Πράξεις ιζ:31). Επειδή υψώθηκε επάνω στο Σταυρό τώρα υψώθηκε επάνω στο θρόνο.
Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον Του είτε στο θρόνο της αμοιβής (β΄ Κορινθίους ε:10) είτε στο Μεγάλο Λευκό θρόνο της αιωνίου κρίσεως( Αποκάλυψηςκ:11—15). Είτε αμαρτωλοί σεσωσμένοι δια του αίματος Του είτε ως αμαρτωλοί οι οποίοι εκουσίως απέρριψαν τη θυσία Του ή πέθαναν αγνοούντες αυτό. Το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι θα ελκυστούν προς Αυτόν δεν αποδεικνύει ότι επειδή ο Χριστός πέθανε για να συμφιλιώσει όλους όλοι είναι υπεύθυνοι σ’ Αυτόν ο Οποίος είναι «Κριτής  ζώντων και νεκρών».
Οι ασεβείς θα δουν την δύναμη του Σταυρού του Χριστού με νέο φως όταν θα δουν τον καρφωμένο Σωτήρα να κάθεται ως Κριτής όλης της γης επάνω στο Λευκό Του θρόνο. Ασφαλώς ο Κριτής όλης της γης θα κάμει δικαιοσύνη μετά που έδωσε τον εαυτό Του για την Λύτρωση του κόσμου.
Η νίκη του Σταυρού φαίνεται επίσης στον Ουρανό. Όταν ο Ιωάννης έκλαιε διότι κανείς δεν ήταν άξιος να ανοίξει το βιβλίο κάποιος του είπε: «Μη κλαίε ο λέων της φυλής του Ιούδα…έχει υπερισχύσει και θα ανοίξει το βιβλίον». Τότε άκουσε την νέα αυτή ωδή: «άξιος είσαι να λάβεις το βιβλίον και να ανοίξεις τας σφραγίδας αυτού διότι εσφάγης και ηγόρασας ημάς εις τον Θεόν δια του αίματος Σου εκ πάσης φυλής….έθνους».

(Αποκάλυψης ε:4—10).
Η ικανότης του Αρνίου στο να ανοίξει το βιβλίο αυτό έγκειται στο γεγονός ότι«εσφάγη». Το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ψυχή την οποία έλαβε Αυτός και ανοίχθηκε για την τιμή και δόξα του αγίου Του Ονόματος. Κανείς άλλος εκτός απ’ Αυτόν δεν είναι ικανός να λύσει τις σφραγίδες που εμποδίζουν τις ψυχές των ανθρώπων από το να υπηρετήσουν τον ζώντα Θεό διότι μόνο αυτός πέθανε για να εξαγοράσει την ελευθερία μας με το ίδιο Του- το αίμα.

Αφιερώσου σ’ Αυτόν και ο δικός Του θρίαμβος θα είναι δικός σου. «είμεθα υπερνικηταί δι’ αυτού που μας ηγάπησεν».

..